Проблем с предни и задни габарити+табло на Мондео мк2
-
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2016, 13:41
- Status: Извън линия
Проблем с предни и задни габарити+табло на Мондео мк2
Здравейте,
Нов съм във форума, а що се отнася до познания по автомобила съм абсолютно невежа.
Проблемът е следния - предните и задните габарити не работят. Таблото също не свети, като до скоро не работеше скоростомера. Тъй като взех колата преди един месец и се наложи да я водя за ремонт на ходова част, помолих момчетата да проверят и таблото. Казаха ми, че е изгорял датчик на скоростомера, но след като са погледнали таблото, скоростомерът проработи, но самото табло не свети.
Бих бил изключително благодарен, ако някой ме светне за какво става впр. Сигурно е нещо абсурдно елементарно, но както написах по-горе, съм доста невежа в тази област /първият автомобил ми е/. Също така ако може да ме насочите към кого да се обърна.
Благодаря Ви предварително.
Нов съм във форума, а що се отнася до познания по автомобила съм абсолютно невежа.
Проблемът е следния - предните и задните габарити не работят. Таблото също не свети, като до скоро не работеше скоростомера. Тъй като взех колата преди един месец и се наложи да я водя за ремонт на ходова част, помолих момчетата да проверят и таблото. Казаха ми, че е изгорял датчик на скоростомера, но след като са погледнали таблото, скоростомерът проработи, но самото табло не свети.
Бих бил изключително благодарен, ако някой ме светне за какво става впр. Сигурно е нещо абсурдно елементарно, но както написах по-горе, съм доста невежа в тази област /първият автомобил ми е/. Също така ако може да ме насочите към кого да се обърна.
Благодаря Ви предварително.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Проблем с предни и задни габарити+табло на Мондео мк2
Под арматурното табло от лявата страна има табло с бушони, 33 и 35 бушони са за левите и десните габарити, провери си ги.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Благодаря за инфото. А нещо за несветещото табло и скоростомера /който вече работи, след като са отворили таблото/ можеш ли да ми кажеш?
- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
Провери си самия ключ за габаритите - оттам се захранва и таблото. Mисля, че не минават през релета.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ако са изгорели бушоните не светят габаритите, таблото, осветлението на жабката и плафоните в краката, осветлението на бутоните-всички, на вратите също.deathchamber1 написа: А нещо за несветещото табло
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Didibao
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 01:08
- Модел на автомобила: Focus ST170
За таблото може проблема и да е в потенциометъра за регулиране на светлината му.

-
- потребител
Благодаря Ви момчета! Тъй като не мога да се справя сам, можете ли да ме насочите към някой професионалист или сервиз, за проблема с габаритите и таблото?