Xenon Mondeo Mk3 - проблем

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
kargoz
потребител
потребител
Регистриран: 12 сеп 2016, 19:49
Модел на автомобила: МОНДЕО МК3 2.2TDCI 155hp
Status: Извън линия

Xenon Mondeo Mk3 - проблем

Мнение от kargoz » 13 сеп 2016, 07:59

Здравейте,

Предварително се извинявам за дългия пост, но и темата е доста особена...

За хората с опит директен въпрос: има ли смисъл да давам 200 лева за Philips или Osram крушки. Надявам се да има осезаема разлика спрямо крушките по 15-30 лева?

Само да вметна, че не съм от онези манияци, които искат да цепят нощта със Xenon и да пречат на всички. Просто попаднах на такава бройка Mondeo и имам проблеми с фаровете (явно) и ако не ги оправя скоро някой ден ще се блъсна посред нощ щото светят като фенерче на телефон. Имам приятел със обикновени рефлекторни фарове - и да светят в пъти по-добре от ксенона...

За останалите, които искат да разберат ситуацията в подробности:

Преди 2 години се сдобих с Mondeo mk3 със фабричен Xenon... и оттогава почнаха проблемите.
Малко ретроспекция:
след като взех колата видях че светят слабо фаровете. Реших да намеря причината - видях че малките рефлектори на ксенона са изгоряли от горния край. Пратих ги на "майстора" от Асеновград за поправка и взе около 100 лева. В крайна сметка беше изпотрошил повечето зъби и някои уплътнения но поне беше направил рефлекторите. Резултата: почти никаква разлика...

Понеже колата има слагано реле със закъснение и светят денонощно Xenon (за дневни светлини). Реших че явно часовете на крушките са свършили и купих нови. Малко се подобри ситуацията (за 5 месеца) докато не почна да мига едната крушка и трябваше да си върна старите.

После пак трябваше да се занимавам да вадя сам рефлекторите защото не беше почистил лупите и това оправих...

Та стигаме до следващите въпроси:

- има ли смисъл да давам 200 лева за Philips или Osram крушки. Надявам се да има осезаема разлика спрямо крушките по 15-30 лева?
- има ли как да замеря дали баластите дават правилни токове?

Благодаря ви много предварително :)

Ще черпя при решение на проблема :D

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”