Проблем с грешка System engine fault и светене на жълтата лампа на двигателя

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
simotrg
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2016, 09:40
Status: Извън линия

Проблем с грешка System engine fault и светене на жълтата лампа на двигателя

Мнение от simotrg » 26 юни 2017, 23:40

Здравейте колеги,на моя Ford focus C-max 1.6 tdci 109 к.с. имам следния проблем.От две седмици ми изписва грешка System engine fault ,но се премахваше сам ,докато в един момент не стана постоянна и заедно с жълтата лампа на двигателя,която светва преди запалване и после угасва,но сега само премигва и свети постоянно при движение.Иначе нямам проблем с палене и вървене на колата,само от време на време се появява едно тресене при празен ход на някой светофар например ,но оборотите не мърдат,просто тресе колата леко.Съмнявах се да не са дюзи ,но ходих на майстор и той каза ,че грешката е от DPF-a. Тук обаче подробността е ,че човекът от когото купих колата изрично ми каза ,че е премахнат и софтуерно изчистен.Възможно ли е да е направил някакъв временен вариант,не съм навътре в тия работи,но все пак колата я имам от Октомври миналата година,вече 7-ми месец и досега никакъв проблем.Някой има ли идея за какво може да става въпрос?Благодаря предварително!

simotrg
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2016, 09:40
Status: Извън линия

Re: Проблем с грешка System engine fault и светене на жълтата лампа на двигателя

Мнение от simotrg » 26 юни 2017, 23:43

Забравих да спомена ,че колата не е нов внос и е карана около година и половина в България.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”