ПРОБЛЕМ С ДРЪЖКИТЕ НА FOCUS MK1
- esko148
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2011, 20:43
- Модел на автомобила: ford mondeo 1994 1.8 115hp 16v
- Status: Извън линия
ПРОБЛЕМ С ДРЪЖКИТЕ НА FOCUS MK1
Здравейте, колеги!
От скоро съм собственик на Focus MK1 1.6 бензин/газ и малко по малко започнах да си я обслужвам така че на мен да си ми харесва.
Това с което не мога да се справя е доста неприятното заяждане на дръжките при отваряне ( както отвън, така и отвътре ).
P.S: ПРИЛАГАМ ВИДЕО НА СИТУАЦИЯТА:
https://www.dropbox.com/scl/fi/wyxwnzoq ... wqmqr&dl=0
Почистил съм с кореселин наслояванията от прах и стара смазка по заключващите механизми и обилно съм ги напръскал с тефлоновия спрей на Motip, след което нанесох тънка бяла грес по захващащите уши ( скоби ).
Нищо от това не даде резултат.
Затварянето е нормално, но усещането при отваряне с това дърпане не е приятно.
Моля ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем да сподели как го е разрешил.
Благодаря на всички, които ще се включат с отговори по темата.
От скоро съм собственик на Focus MK1 1.6 бензин/газ и малко по малко започнах да си я обслужвам така че на мен да си ми харесва.
Това с което не мога да се справя е доста неприятното заяждане на дръжките при отваряне ( както отвън, така и отвътре ).
P.S: ПРИЛАГАМ ВИДЕО НА СИТУАЦИЯТА:
https://www.dropbox.com/scl/fi/wyxwnzoq ... wqmqr&dl=0
Почистил съм с кореселин наслояванията от прах и стара смазка по заключващите механизми и обилно съм ги напръскал с тефлоновия спрей на Motip, след което нанесох тънка бяла грес по захващащите уши ( скоби ).
Нищо от това не даде резултат.
Затварянето е нормално, но усещането при отваряне с това дърпане не е приятно.
Моля ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем да сподели как го е разрешил.
Благодаря на всички, които ще се включат с отговори по темата.
Форд Мондео МК1 1.8i 115hp DOCH engine
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: ПРОБЛЕМ С ДРЪЖКИТЕ НА FOCUS MK1
А когато вратата е отворена, при издърпване на която и да е от дръжките проявява ли се същият ефект?
Знам всички вицове за Форд 

- esko148
- потребител
Не,
когато вратата е отворена, дръжките ( външна и вътрешна ) си се движат без никакво усилие съвсем нормално.
Съпротивлението го има само при отваряне на затворена врата.
когато вратата е отворена, дръжките ( външна и вътрешна ) си се движат без никакво усилие съвсем нормално.
Съпротивлението го има само при отваряне на затворена врата.
- ivchotr
- потребител
Ами пробвай да регулираш насрещниците на бравите. Ако резето остава под напрежение когато "щраква", при отваряне е твърде вероятно да се получава това задържане. Ако имаше задържане и при отворени врати, тогава заподозрени щяха да са приводите между дръжките и бравите и самите брави.

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Не е регулирана вратата или или куката там където механизма заключва вратата.
- esko148
- потребител
Че какво може да е довело до разцентроването и разминаването на заключващите механизми?
Не личи да са развивани болтовете на вратите и всички фуги са си наред.
Наистина ли може да се случи подобно нещо без външна намеса, което да стане причина за конкретната ситуация?
Досега врати на кола не съм регулирал и не бих се и наел да го правя без необходимите познания, защото резултата ще бъде катастрофален.
В сервиз дали биха обърнали внимание на нещо подобно?
Не личи да са развивани болтовете на вратите и всички фуги са си наред.
Наистина ли може да се случи подобно нещо без външна намеса, което да стане причина за конкретната ситуация?
Досега врати на кола не съм регулирал и не бих се и наел да го правя без необходимите познания, защото резултата ще бъде катастрофален.
В сервиз дали биха обърнали внимание на нещо подобно?
- ivchotr
- потребител
Ако някой някога е правил нещо по вратите или пък никой нищо не е правил по тях, но купето се е усукало по някаква причина, може да се получи подобен на твоя проблем. И в двата случая всичко ще си изглежда непипвано, като във втория ще е наистина така, а в първия е достатъчно да е било отдавна. Аз например случайно забелязах, че задната врата на едната кола на дъщеря ми не се затваря добре, защото по някаква причина насрещникът (скобата) на бравата се е разхлабил и разместил. Колкото до регулировката - не е космическа технология. Разхлабваш, мръдваш в посоката, в която ти се струва по-вероятно да се отстрани проблемът, стягаш и пробваш. Ако се е пооправил, значи си на прав път и повтаряш действията докато ти хареса как работят бравите и ръчките. Ако след първото разместване нещата станат по-кофти, връщаш в изходно положение и още малко в същата посока. И т.н. докато ти хареса. Това местене важи както по хоризонтала, така и по вертикала. С повече късмет ще стане бързо.

- esko148
- потребител
Не звучи толкова страшно.
Ще пробвам и ще пиша ( ще покажа ) какви съм ги свършил
Благодаря!
Ще пробвам и ще пиша ( ще покажа ) какви съм ги свършил

Благодаря!