Форд фиеста 2002 Тресене на мотора
-
- потребител
- Регистриран: 25 апр 2020, 23:25
- Status: Извън линия
Форд фиеста 2002 Тресене на мотора
Здравейте.Имам малка дилема с моята фиеста и бих искала да чуя и други мнения преди да я закарам на доктор.При първо палене има колебание в оборотите,вдига ги малко сваля ги после пак ги вдига малко и след около 2 минути ги нормализира и заковава на 800-900 и мотора се тресе при запален двигател.Това което мисля аз да е от свещите евентуално.Признавам си скоро не са сменяни.При второ или трето палене проблема с оборотите го няма,но мотора продължава да си се тресе.
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: Форд фиеста 2002 Тресене на мотора
Привет!
Колата има ли газова уредба?
Някога сменяни ли са тампоните на двигателя?
Колата има ли газова уредба?
Някога сменяни ли са тампоните на двигателя?
Знам всички вицове за Форд 

-
- потребител
- Регистриран: 25 апр 2020, 23:25
Здравей!
Колата няма газова уредба само на бензин е и тампони на двигателя не са сменяни.
Колата няма газова уредба само на бензин е и тампони на двигателя не са сменяни.
- ivchotr
- потребител
Ами свещите е добре да се сменят при тези симптоми с паленето и оборотите. Ако и кабелите им са на доволно много километри, не е зле да се сменят и те. Компрометираните кабели са в състояние да скапят и чисто нови свещи.
Колкото до тресенето, добър механик ще разбере дали е от тампони. В повечето случаи, при иначе добре работещ двигател, тресенето му е от тях.
Колкото до тресенето, добър механик ще разбере дали е от тампони. В повечето случаи, при иначе добре работещ двигател, тресенето му е от тях.

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Много лесно може да провериш дали е кабел или свещи на запален двигател изваждаш кабелите на свещите един по един и ако няма промяна на работата на двигателя и все така тресе там ти е проблема.
- ivchotr
- потребител
Само, че колежката споделя, че когато двигателят поработи малко, се успокоява откъм обороти, но продължава да тресе. Когато липсва цилиндър то се и чува по принцип. Чакаме решението.

-
- потребител
Поне можеш да разбереш от кой цилиндър идва проблема.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Винаги съмо казвал, и пак ще повторя, ходенето при монтъор с готова диагноза Е НАЙ-ВРЕДНОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА СИ ПРИЧИНИШ ! Просто сменяттова което им е казано и изобщо не ги интересува дали проблема е от това и дали колата ще се оправи.
-
- потребител
То пък са едни автомонтьори с моят Фокус минах 12 автосервиза и никой не може да каже защо оборотите на празен ход са ми 900 качват я диагностика и само чешат по репите защото няма никакви грешки даже първите два сервиза бяха такива които се занимават само с Фордове най накрая ще обява награда който може да се оправи с този проблема.
- ivchotr
- потребител
Поглеждал ли си как се движи жилото на газта от педала до дросела?

-
- потребител
Всичко съм гледал имам още един фокус със същият двигател купих го миналата година за 400 лева от мой познат той си бачка ок като часовник оборотите на празен ход са му около 720. Всички датчици размених от него за проба и няма ефект че и даже компютъра като се почне моторче за празен ход дросел със датчика маф сензор ламбда сонда бензиновта рейка с дюзите клапана за бензиновите пари датчика за разпределителният вал акумулатора датчика за температурата на цилиндровата глава също единствено алтернатора и бобината не съм сменял за проба. Даже в един сервиз ми провериха зацепването на ангренажажа и беше ок както провериха и със пушек машина за дали някоя гарнитура или маркуч да е сдал багажа, Инче колата си върви нормално и си пали няма тресене на двигателя но заради високите обороти разхода ми на бензин е по висок.