Странен теч на антифриз
- addition
- потребител

- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
- Status: Извън линия
Странен теч на антифриз
Здравейте, колеги!
Откъде би могъл да ми изтича антифризът когато и колкото си поиска?
Колата я паркирам в гараж преди Коледа, след 5 дни има оранжева локва зад дясната гума, премествам я на 30 метра до блока, на другия ден и там локва. Доливам около 5л вода и си записвам час за сервиз след 10 дни. През това време с големи студове припалвам на 2-3 дни и доливам по около 200-300мл на палене. Идва време за сервиз, товаря туби в багажника, за да мога да стигна дотам, и познайте - не губи и капка. След обстоен преглед и тест от майстора - много добър и много запознат с марката, няма и следа от предишен теч даже. Оттогава за 2 седмици съм долял около половин литър на 2-3 пъти.
Според мен само помпата може да е застанала в някакво определено положение като спирам и да тече така.
Focus C-Max 2.0 TDCI 2004.
Откъде би могъл да ми изтича антифризът когато и колкото си поиска?
Колата я паркирам в гараж преди Коледа, след 5 дни има оранжева локва зад дясната гума, премествам я на 30 метра до блока, на другия ден и там локва. Доливам около 5л вода и си записвам час за сервиз след 10 дни. През това време с големи студове припалвам на 2-3 дни и доливам по около 200-300мл на палене. Идва време за сервиз, товаря туби в багажника, за да мога да стигна дотам, и познайте - не губи и капка. След обстоен преглед и тест от майстора - много добър и много запознат с марката, няма и следа от предишен теч даже. Оттогава за 2 седмици съм долял около половин литър на 2-3 пъти.
Според мен само помпата може да е застанала в някакво определено положение като спирам и да тече така.
Focus C-Max 2.0 TDCI 2004.
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
- Status: Извън линия
Re: Странен теч на антифриз
A oт кога не е сменяна водната помпа? По принцип не е невъзможно да е от нея подобно поведение, но ми се струва, че тръгне ли да тече веднъж, течът само ще се усилва. И няма начин да не остават следи при теч от водна помпа. Най-малкото ще е мокро по нея и под нея. Разширителния съд гледал ли си го? Той е склонен при сцепване да се държи по подобен начин.
Знам всички вицове за Форд