Аларма

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
svilkata
потребител
потребител
Регистриран: 04 апр 2010, 22:42
Модел на автомобила: Ford Fuson, 1.6 (74kW), 2003
Status: Извън линия

Аларма

Мнение от svilkata » 08 апр 2010, 10:47

Здравейте, отскоро имам Форд Фюжън 2003г. , въпроса ми е следния: не мога да се ориентирам за алармата, трябва да има фабрична аларма, като заключа с дистанционното , вратите се заключват и мигачите премигват без да се чува звъков съгнал, лампичката на таблото мига при заключенена и при отворена кола, огасва само като запалиш двигателя. Опитах се при заключена кола да отворя задната врата (с дистанционното и с ключа) ... при отворен прозорец да отключ отвътре, но пак не писна аларма, та има ли някаква настройка която може да се направи да работи сирената и къде са намира алармата?...а какво означава двойно заключване?
Последна промяна от svilkata на 08 апр 2010, 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Аларма

Мнение от Doin » 08 апр 2010, 10:57

Опитай следното - при заключена кола отключи предния капак - той е с ключ и не е свързан с централното, но е с аларма, и ще си проличи работи ли ти въобще алармата или не.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 08 апр 2010, 17:10

Най вероятно нямаш аларма. Лампата на таблото дето мига е за имобилайзера. Изгасва когато разпознае ключът. Ако искаш дай VIN-a (номера на рамата) и ще проверим в Microcat дали имаш фабрична аларма.
П.С. На Fusion предният капак не се отключва с ключа, а отвътре с лостче.

svilkata
потребител
потребител

Мнение от svilkata » 09 апр 2010, 09:52

Номера на рамата е: WFOUXXGAJU3K47883 по спомен, а сирената за клаксона отпред под бронята ли е, че не ми свири, а не я мамирам там?

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 09 апр 2010, 17:57

Нямаш фабрична аларма. За допълнително монтирана обаче не се знае.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ftall
потребител
потребител
Регистриран: 11 мар 2010, 14:33
Модел на автомобила: Fusion 1.4 TDCi

Мнение от ftall » 12 апр 2010, 12:55

Има центрано заключване, но без аларма както е и показано. Когато натиснеш веднъж бутона за заключване при затворени предни врати се заключва. Ако предните врати са отворени и опиташ да заключиш - не може :) Ако натиснеш два пъти бутона за заключване задействаш "двойно заключване", т.е. ако има някой вътре в колата няма да може да излезе. Ако те интересува мога да сканирам книжката в тази и част.
Изображение

svilkata
потребител
потребител

Мнение от svilkata » 12 апр 2010, 15:53

Колкото повече сканираш толкова по-добре :).
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
ftall
потребител
потребител
Регистриран: 11 мар 2010, 14:33
Модел на автомобила: Fusion 1.4 TDCi

Мнение от ftall » 14 апр 2010, 18:05

Скенера даде фира. Снимах с едно фото. Вижда се :)

Цък!
Изображение

Потребителски аватар
ValkataFF
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp

Мнение от ValkataFF » 19 апр 2010, 15:16

Колега и аз имах май същия проблем като взех Фокуса .Търса аларма и не намирам,отивам при майстора и ми казва че имам аларма но е фабрична ,та като заключвам само мигат мигачите и никакъв звук,при заключена кола отварям капакът и пак никакъв звук.Та ми каза че само мога да чуя звук ако някои влезе в колата и се опита да я запали а друг ключ тогава ще свири според неговите думи И аз имам на таблото червена индикация за аларма но и до днес несъм я чувал таз аларма.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 19 апр 2010, 20:14

ValkataFF написа:Колега и аз имах май същия проблем като взех Фокуса .Търса аларма и не намирам,отивам при майстора и ми казва че имам аларма но е фабрична ,та като заключвам само мигат мигачите и никакъв звук,при заключена кола отварям капакът и пак никакъв звук.Та ми каза че само мога да чуя звук ако някои влезе в колата и се опита да я запали а друг ключ тогава ще свири според неговите думи И аз имам на таблото червена индикация за аларма но и до днес несъм я чувал таз аларма.
Остави ги ти тези пишман майстори алармаджии. Дай VIN-а на колата и ще разберем имаш ли фабрична аларма. А червената лампичка на таблото показва кога е активиран имобилайзера (PATS - passive anti theft system - пасивна система против крадци)

Потребителски аватар
ValkataFF
потребител
потребител

Мнение от ValkataFF » 20 апр 2010, 09:52

Ми колега може да ме е метнал тоз майстор, но кажи от каде да го видя тоз VIN-а на колата че не съм много в час с тия работи. :)

Потребителски аватар
Яким
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2009, 14:31
Модел на автомобила: Focus MK1 facelift 1.8 `04г. Tdci . 100к.с (триврат)
Контакти:

Мнение от Яким » 20 апр 2010, 10:11

Моят фокус е с фабрична аларма. В неделя си я активирах сам без да искам като при двойно заключени врати отворих предния капак. Клаксонът започна да пиука и не спря докато не изключих алармата. преди време пак по невнимание я активирах като си отворих задния капак. Так че методът за проверка е сигурен и лесен.

Потребителски аватар
autobg
потребител
потребител
Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки

Мнение от autobg » 20 апр 2010, 10:33

ValkataFF написа:каде да го видя тоз VIN-а
VIN номерът го пише и на гърба на малкия талон на колата, както и в долния ляв ъгъл на предното стъкло на колата. След това го "зареждаш" в Микрокат и виждаш доста данни за колата ти, както и номерата на резервни части и т.н... с тези номера можеш да проверяваш цените в MП и достъпните наличности на склад.

Поздрави

Потребителски аватар
ValkataFF
потребител
потребител

Мнение от ValkataFF » 23 апр 2010, 19:35

Колега може би късно ти пиша ама сега имам време ,та номера за който ми каза е WF0AXXWPDA1G10067 та ако можеш да ми кажеш нещо за колата ми ,или по точно дали имам аларма много благодаря.А за Микрокат това някаква програма ли е ?Ако е програма ми кажи от къде да си я кача и аз .Благодаря предварително.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 23 апр 2010, 20:00

ValkataFF написа:Колега може би късно ти пиша ама сега имам време ,та номера за който ми каза е WF0AXXWPDA1G10067 та ако можеш да ми кажеш нещо за колата ми ,или по точно дали имам аларма много благодаря.А за Микрокат това някаква програма ли е ?Ако е програма ми кажи от къде да си я кача и аз .Благодаря предварително.
Да Микрокат е програма. Ето линк: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 35&t=36498
Иначе излиза, че нямаш фабрична аларма.
Изображение

svilkata
потребител
потребител

Мнение от svilkata » 28 апр 2010, 09:07

Да побутна малко темата...двойното заключване не ми сработи нито с ключа , нито от дистанционното..ама това не е болка за умиране :). Разбрах, че централното заключване и алармата са в една кутия ... свалих я отворих я и вътре не видях липсващи компоненити, но аларма явно няма..опитах се да потърся по каталожен номер какво трябва да е актовно в кутията и съответно да намеря каталожния номер с аларма, но не успях...някой може ли да ми помогне да знам съответно ако ми попадне някоя аларма втора уптреба какъв трява да е каталожния номер ... Имаче алармата е Siemens 2S6T-15K600 CF, 5WK4 8032D T83SA, като тази от следния линк: http://ru.varaosahaku.fi/?index=default ... id=4993815.
A и друго дали като има всички компоненти не е ограничено нещо софтуерно, и евентуалано как може да се актижира :)

svilkata
потребител
потребител

Мнение от svilkata » 05 май 2010, 15:32

Направи си труда да видя кои кабели влизат в този блок за управление и да ги сравня с ел. схемите, при сравнението видях, че ми липсват кабелите за двойното заключване и кабелите които отговарят за алармата, просто ги няма в куплунзите, ако ги прекарам нали ще имам двойно заключване и аларма...би трябвало...някакво мнение?

navi06
потребител
потребител
Регистриран: 19 юни 2010, 13:35
Модел на автомобила: FORD focus 1.6 16V 2002г.Zetec SE хечбек с АГУ

Мнение от navi06 » 23 юни 2010, 11:10

Изтеглих програмата и там пише- security lock group #5.VIN ми е WF0AXXWPDAYB08301. имам ли аларма и двоино заключване

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”