задни уплътнения на стъклата проблем
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2007, 15:03
- Модел на автомобила: fiesta 96g 1.25zetec
- Status: Извън линия
задни уплътнения на стъклата проблем
здравеите колеги значи имам фиестичката от 3 месеца но скоро като я миех забелязах че имам теч от задните стъкла от уплътненията
незнам дали да ги сменям или може да я излекувам по безболезнено. прочетох други мнения за глицерин да ги мажа, но искам да ми дадете мнение дали проблема ще се разреши? и още 1 питане колко трябва да ми е налягането на гумите за 165/70/13 тъи като навсякъде маи го дават различно? мерси предварително за отговорите. и само ФОРД това е марката 

- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
Re: задни уплътнения на стъклата проблем
За уплътненията нямам идеяveselinp написа:здравеите колеги значи имам фиестичката от 3 месеца но скоро като я миех забелязах че имам теч от задните стъкла от уплътнениятанезнам дали да ги сменям или може да я излекувам по безболезнено. прочетох други мнения за глицерин да ги мажа, но искам да ми дадете мнение дали проблема ще се разреши? и още 1 питане колко трябва да ми е налягането на гумите за 165/70/13 тъи като навсякъде маи го дават различно? мерси предварително за отговорите. и само ФОРД това е марката

За гумите поне на мойта сиерка имаше вътре в жабката лепенка и пишеше с хора без хора какво е препоръчителното налягане на гумите....но на 2 , 2.1, 2.2 атмосфери няма да и стане нищо освен да друса повече

-
- потребител
моля даваите коментари и съвети
колеги никои ли наистина не знае лек за тия уплътнения на стъклата? фиестата ми е 96г зетек и стъклата се отварят отзад, моля помагаите?

- [RS]Coswort
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
- Модел на автомобила: ford orion 1,6D
-
- потребител
моите се отварят
значи фиестата ми е 96 с 2 врати и те се открехват задните стъкла, незнам вече какво да ги правя, помагаите хораааа......... 

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
уплътнения
Имам познат с роувър 200 с 2 врати.И при него проблема е същия - влиза вода в купето.Това се получава от следното:ако дълто време прозорците не са открехвани гумата заема формата на стъклото.Тази гума старее с времето и по-точно се втвърдява.Вариантите са 2-
няколко пъти да се намаже обилно с глицерин ,за да омекне и да се провери има ли ефект.Другия, по-лош, вариант е да се сменят уплътненията!Ако уплътненията са скъсани или напукани втория вариант е задължителен!
Успех
няколко пъти да се намаже обилно с глицерин ,за да омекне и да се провери има ли ефект.Другия, по-лош, вариант е да се сменят уплътненията!Ако уплътненията са скъсани или напукани втория вариант е задължителен!
Успех

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
ако имаш възможност в гараж е мн добре,махаш стъклата и си слагаш силикона ,чакаш да втърди(има един безцветен с него се получава добре) и после слогаш отново джамците но ако е възможно t където е колата да е поне3-4 градуса мин ,че при слагането гумата да не е втърдена и за по лесно използвай пяна или веро гумата да се'' плъзга'' и да ти е по лесно,щото слагането на нови си е играчка и пари 

винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари
-
- потребител
благодаря за отговорите, ще се пробвам и после ще пиша за резултата, защото не сам с тоя проблем маи на фиестите това си им е фабрично дефектче. На 1 приятел неговата е 92год и по същия начин се е получило. започвам от глицерина след празниците а после и с силикона ако не даи си боже не стане с първото.