Премахване на стикер на задното стъкло
- MyxomopeC
- потребител
- Регистриран: 14 авг 2010, 21:23
- Модел на автомобила: Ford Focus MK2.5/2.0/TITANIUM
- Status: Извън линия
Премахване на стикер на задното стъкло
Здравейте!!!
На задното ми стъкло има някакъв обезобразен стикер от предния собственик на колата, но понеже е залепен в/у отоплението на прозореца се чудех ако подходя с нещо твърдо(бръснарско ножче или шпакличка за премахване на винетки) или нещо силно разяждащо (бензин, разредител ... или нещо такова) та това дали ще навреди на тънките тръбички или каквото са те ... Как да махна този стикер без да ги прекъсвам. Благодаря
На задното ми стъкло има някакъв обезобразен стикер от предния собственик на колата, но понеже е залепен в/у отоплението на прозореца се чудех ако подходя с нещо твърдо(бръснарско ножче или шпакличка за премахване на винетки) или нещо силно разяждащо (бензин, разредител ... или нещо такова) та това дали ще навреди на тънките тръбички или каквото са те ... Как да махна този стикер без да ги прекъсвам. Благодаря

Ще го докараме ...
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Премахване на стикер на задното стъкло
Пробвай да го нагрееш със сушоар и после с някоя пластмасова шпатула внимателно да го изстържеш.
- MyxomopeC
- потребител
пробвах със сешуар леко да затоплям стикера... даже включих и отоплението обаче той е сериозно залепен. Предният собственик също се е опитвал да го сваля.
В единия край е отлепен леко. Тия тръбички или лентички много чупливи ли са ... и какъв е шанса да им зема здравето ?

Ще го докараме ...
- MyxomopeC
- потребител
и случайно някой може ли да ми покаже стикера на клуба на форд, защото видях как мога да си го поръчам но не снимка на стикерите 

Ще го докараме ...
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Всички такива лайна по прозорците ги свалям с кореселин. Само МНОГО внимавай да не накапеш с него пластмаса, мокети или седалките - където капне - побелява и става на нищо. А стикерите - търсачката показа това.
- MyxomopeC
- потребител
какво ли не писах "стикери форд или форд клуб стикери".. явно още не мога да се оправям с нея. С кореселина няма да има последствие за тия лентички на отоплението ?Pyrhel написа:Всички такива лайна по прозорците ги свалям с кореселин. Само МНОГО внимавай да не накапеш с него пластмаса, мокети или седалките - където капне - побелява и става на нищо. А стикерите - търсачката показа това.
Ще го докараме ...
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
За задни прозорци - само веднъж махах някаква клубна лепенка и нямаше никакви грижи. Тия реорани са порядъчно корави, а на някои коли са и в самото стъкло, не знам при теб как са, но търкай смело - фабричките не можеш да ги разлепиш. Естествено говоря за оригиналните такива, че съм виждал побългарявания на коли без нагреватели на задния прозорец да са налепени ръчно и тогава ще паднат със сигурност 

- MyxomopeC
- потребител
Мисля, че са си оригиналните! БлагодаряPyrhel написа:За задни прозорци - само веднъж махах някаква клубна лепенка и нямаше никакви грижи. Тия реорани са порядъчно корави, а на някои коли са и в самото стъкло, не знам при теб как са, но търкай смело - фабричките не можеш да ги разлепиш. Естествено говоря за оригиналните такива, че съм виждал побългарявания на коли без нагреватели на задния прозорец да са налепени ръчно и тогава ще паднат със сигурност

Ще го докараме ...
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Внимавай много с реотаните.
Да,има коли,на които са си вътре в стъклото,но твоята не е от тях.
Това не се маха-ползва се пластмасов шаблон и с макетно ножче се реже стикера по ръба на реотана.Това върху реотана не го пипаш,останалото може да е изстърже с плоско ножче.
Закриваш задния джам,пускаш си силно осветление от към страната от която работиш и работиш много спокойно и много бавно.
Да,има коли,на които са си вътре в стъклото,но твоята не е от тях.
Това не се маха-ползва се пластмасов шаблон и с макетно ножче се реже стикера по ръба на реотана.Това върху реотана не го пипаш,останалото може да е изстърже с плоско ножче.
Закриваш задния джам,пускаш си силно осветление от към страната от която работиш и работиш много спокойно и много бавно.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 23:16
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v
Вариант 1:-Махаш го внимателно с ножче/шпакла за винетки/,но само между реотаните и после с една гъбичка и Meglio го намазваш, изчакваш и внимателно изтриваш.
2:Автостъкла Кобра или автостъклар , срещу 2-5 лв.имат опит и предполагам ще се справят по-добре от теб,но под твоя контрол.
3:Не го махаш,което бих ти препоръчал.
Иначе реотаните са доста здрави си мисля,гледах с присвито сърце как на една мивка ми търкаха стъклото отвътре с парцал.При направената от мен забележка ме успокоиха,че е почти невъзможно с парцал или ръка да ги нараниш.
Дано да е така.
2:Автостъкла Кобра или автостъклар , срещу 2-5 лв.имат опит и предполагам ще се справят по-добре от теб,но под твоя контрол.
3:Не го махаш,което бих ти препоръчал.
Иначе реотаните са доста здрави си мисля,гледах с присвито сърце как на една мивка ми търкаха стъклото отвътре с парцал.При направената от мен забележка ме успокоиха,че е почти невъзможно с парцал или ръка да ги нараниш.
Дано да е така.
- MyxomopeC
- потребител
Май съм най-навит да отида при стъклар
2-5 лв. няма да ме съборят 

Ще го докараме ...