Помогнете ми при избора на нов автомобил!

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
orelyt
потребител
потребител
Регистриран: 03 фев 2013, 22:47
Модел на автомобила: C-MAX
Status: Извън линия

Помогнете ми при избора на нов автомобил!

Мнение от orelyt » 03 фев 2013, 23:07

Приятели,
реших да сменя колата си с нов (2-ра ръка) ФОРД. Спрях се на модела Фокус С-Макс. Надявам се изборът ми да е добър и да не съжалявам. Очаквам вашите мнения и препоръки. Най-големи са ми колебанията относно двигателя, с който да бъде колата - 1.6 дизел 109 к.с., 2.0 дизел със 136 к.с. или 1.8 бензин със 125 к.с. Интересувам се и дали бензиновия двигател подлежи на газификация. Имам и още един въпрос, а именно коя скоростна кутия е за препоръчване - ръчна или автоматична. Очаквам вашите съвети и препоръки. Предварително ви благодаря!

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Re: Помогнете ми при избора на нов автомобил!

Мнение от synthez 3D » 04 фев 2013, 10:14

В тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... =a#p389526 сме обсъждали някои неща относно C-MAX.Ако се разровиш из форума ще откриеш и доста повече информация,но какъвто и да избереш,всичко опира до късмет,а иначе автомобила си е много добър.Бензиновият двигател се газифицира без проблем,само трябва да се проверяват хлабините на клапаните през 20-30000км. и да се регулират при необходимост,което обаче не е много лесно.Иначе е с верига и обслужването е сведено до минимум.Автоматичните скоростни кутии не са много разпространени и за това не знам дали ще намериш достатъчно информация за тях.Изборът ти е добър,защото автомобила е здрав и сигурен,но все пак всичко зависи и от предишния собственик и дано да попаднеш на добре поддържан екземпляр.Успех!
Изображение

oberti
потребител
потребител
Регистриран: 19 сеп 2012, 01:48
Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 1.8 TDDI Ghia

Мнение от oberti » 04 фев 2013, 10:58

Имаме C-Max 2011 TITANIUM 1.6 TDCI и мога да споделя, че това е една уникална кола, супер удобна и приятна за каране, практична, красива и икономична. Среден разход 5,5л дизел. Никакви дефекти до момента просто е изключително подходяща семейна кола. Със 6 скорости е и въпреки 1500-те килограма е доста еластична при ускорение и доускорение.

orelyt
потребител
потребител

Мнение от orelyt » 05 фев 2013, 11:23

Благодаря на двамата колеги за съветите, коментарите и пожеланията!

Потребителски аватар
koinov_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с

Мнение от koinov_bg » 07 фев 2013, 09:55

Уважаеми бъдещ колега,надявам се да направиш правилен избор за себе си помисли си какво ти се кара дали дизел или бензин.
Защото все пак не взимаш автомобил с мисълта да го правиш след като го купиш а да се возиш максимално комфортно,максимално удобно,
и максимално сигорно и максимално евтино от точка А до точка Б.
Аз не съм фен на "печките" защото не обичам да ми мирише на нафта в купето и много мразя допълнителното ускорение(Турбо Лага)
Имам наблюдение и върху бензин и върхо дизел.И двете са много добри като качество на изпълнение и като разход на гориво.
По добрия варянт за България е бензинов варянт 1-во не капризен на гориво и 2-ро не е труден за последващо газифициране.
Нафтата ни е скапана и ремонтите на нафтови коли са скъпи.Давам пример с Фокус 1-во поколение от калпава нафта 600 лв за помпа,
а това което ти гледаш цифрата до колкото ми е известно за ремонт е неколкократно по висока.

И все пак Ти избираш автомобил за СЕБЕ СИ слушай сърцето си.Като видиш автомобила от вътре почувстваш ли че това е
колата значи е ТЯ независимо бензин или дизел.

Поздрави от мен и успех с търсенето. С уважение:Галин Койнов
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал *159*

orelyt
потребител
потребител

Мнение от orelyt » 10 фев 2013, 19:15

Много благодаря за мнението на колегата Койнов!

expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i

Мнение от expl0de » 25 фев 2013, 20:29

Ако не ти е много мерак автоматикът, по-добре ръчка. Ще ти е по-икономичен със сигурност и вероятността да се развали е по-малка. Возил съм се на рено автоматик и съм карал едно део и не бях очарован от реакциата на кутията при различен стил на каране.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”