Помогнете ми при избора на нов автомобил!
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2013, 22:47
- Модел на автомобила: C-MAX
- Status: Извън линия
Помогнете ми при избора на нов автомобил!
Приятели,
реших да сменя колата си с нов (2-ра ръка) ФОРД. Спрях се на модела Фокус С-Макс. Надявам се изборът ми да е добър и да не съжалявам. Очаквам вашите мнения и препоръки. Най-големи са ми колебанията относно двигателя, с който да бъде колата - 1.6 дизел 109 к.с., 2.0 дизел със 136 к.с. или 1.8 бензин със 125 к.с. Интересувам се и дали бензиновия двигател подлежи на газификация. Имам и още един въпрос, а именно коя скоростна кутия е за препоръчване - ръчна или автоматична. Очаквам вашите съвети и препоръки. Предварително ви благодаря!
реших да сменя колата си с нов (2-ра ръка) ФОРД. Спрях се на модела Фокус С-Макс. Надявам се изборът ми да е добър и да не съжалявам. Очаквам вашите мнения и препоръки. Най-големи са ми колебанията относно двигателя, с който да бъде колата - 1.6 дизел 109 к.с., 2.0 дизел със 136 к.с. или 1.8 бензин със 125 к.с. Интересувам се и дали бензиновия двигател подлежи на газификация. Имам и още един въпрос, а именно коя скоростна кутия е за препоръчване - ръчна или автоматична. Очаквам вашите съвети и препоръки. Предварително ви благодаря!
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Re: Помогнете ми при избора на нов автомобил!
В тази тема http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... =a#p389526 сме обсъждали някои неща относно C-MAX.Ако се разровиш из форума ще откриеш и доста повече информация,но какъвто и да избереш,всичко опира до късмет,а иначе автомобила си е много добър.Бензиновият двигател се газифицира без проблем,само трябва да се проверяват хлабините на клапаните през 20-30000км. и да се регулират при необходимост,което обаче не е много лесно.Иначе е с верига и обслужването е сведено до минимум.Автоматичните скоростни кутии не са много разпространени и за това не знам дали ще намериш достатъчно информация за тях.Изборът ти е добър,защото автомобила е здрав и сигурен,но все пак всичко зависи и от предишния собственик и дано да попаднеш на добре поддържан екземпляр.Успех!
-
- потребител
- Регистриран: 19 сеп 2012, 01:48
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk1 1.8 TDDI Ghia
Имаме C-Max 2011 TITANIUM 1.6 TDCI и мога да споделя, че това е една уникална кола, супер удобна и приятна за каране, практична, красива и икономична. Среден разход 5,5л дизел. Никакви дефекти до момента просто е изключително подходяща семейна кола. Със 6 скорости е и въпреки 1500-те килограма е доста еластична при ускорение и доускорение.
-
- потребител
Благодаря на двамата колеги за съветите, коментарите и пожеланията!
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Уважаеми бъдещ колега,надявам се да направиш правилен избор за себе си помисли си какво ти се кара дали дизел или бензин.
Защото все пак не взимаш автомобил с мисълта да го правиш след като го купиш а да се возиш максимално комфортно,максимално удобно,
и максимално сигорно и максимално евтино от точка А до точка Б.
Аз не съм фен на "печките" защото не обичам да ми мирише на нафта в купето и много мразя допълнителното ускорение(Турбо Лага)
Имам наблюдение и върху бензин и върхо дизел.И двете са много добри като качество на изпълнение и като разход на гориво.
По добрия варянт за България е бензинов варянт 1-во не капризен на гориво и 2-ро не е труден за последващо газифициране.
Нафтата ни е скапана и ремонтите на нафтови коли са скъпи.Давам пример с Фокус 1-во поколение от калпава нафта 600 лв за помпа,
а това което ти гледаш цифрата до колкото ми е известно за ремонт е неколкократно по висока.
И все пак Ти избираш автомобил за СЕБЕ СИ слушай сърцето си.Като видиш автомобила от вътре почувстваш ли че това е
колата значи е ТЯ независимо бензин или дизел.
Поздрави от мен и успех с търсенето. С уважение:Галин Койнов
Защото все пак не взимаш автомобил с мисълта да го правиш след като го купиш а да се возиш максимално комфортно,максимално удобно,
и максимално сигорно и максимално евтино от точка А до точка Б.
Аз не съм фен на "печките" защото не обичам да ми мирише на нафта в купето и много мразя допълнителното ускорение(Турбо Лага)
Имам наблюдение и върху бензин и върхо дизел.И двете са много добри като качество на изпълнение и като разход на гориво.
По добрия варянт за България е бензинов варянт 1-во не капризен на гориво и 2-ро не е труден за последващо газифициране.
Нафтата ни е скапана и ремонтите на нафтови коли са скъпи.Давам пример с Фокус 1-во поколение от калпава нафта 600 лв за помпа,
а това което ти гледаш цифрата до колкото ми е известно за ремонт е неколкократно по висока.
И все пак Ти избираш автомобил за СЕБЕ СИ слушай сърцето си.Като видиш автомобила от вътре почувстваш ли че това е
колата значи е ТЯ независимо бензин или дизел.
Поздрави от мен и успех с търсенето. С уважение:Галин Койнов
По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
Много благодаря за мнението на колегата Койнов!
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Ако не ти е много мерак автоматикът, по-добре ръчка. Ще ти е по-икономичен със сигурност и вероятността да се развали е по-малка. Возил съм се на рено автоматик и съм карал едно део и не бях очарован от реакциата на кутията при различен стил на каране.