Хайде някой с Микрокат да помогне

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Status: Извън линия

Хайде някой с Микрокат да помогне

Мнение от ewgeny » 09 ное 2007, 22:06

Проблема е че няколко дена се опитвам да си инсталирам микрокат и нестава и нестава.
А това което търся там е дали моето динамо (1,6 OHC 1988, без хидравлика и без клима) е същото като на модел 2.0 OHC със хидравлика.
Проблема ми е че след като си сложих хидравликата, яко ми яде ремъка. Вече втори смених. Проблема май е в това че равнината в която са разположени шайбите, същите + водна помпа и колянов вал, ми се стува, а и не само на мен, че на помпата и на динамото се разминават. Проблема е че не мога със сигурност да установим в коя е проблема.
Съжелявам за многото писания, но ще бъда благодарен ако някой ми изпрати малко подробни снимки от микроката. Не бих се сърдил на никой ако не му се занимава.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 09 ное 2007, 22:20

Не можеш ли с една хубава метална линия да установиш коя шайба и накъде ти бяга? Защо се съмняваш в алтернатора след като си сменил/добавил хидравлична помпа?
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител

Мнение от ewgeny » 09 ное 2007, 22:29

Ами отклонението е в рамките на 2-3 мм. Ходих даже и при стругари, но и те казаха че няма как да се измери къде е отклонението. А пък ме съмнява за динамото, защото то се слага на стойката на помпата (старата се маха), а стойката съм я монтирал правилно, отворите за захващане си бяха на блока и просто я монтирах. Затова все пак искам да проверя и да съм сигурен къде е проблема, преди да предприема мерки. Затова ми е толкова важно да знам дали е същото динамото.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 09 ное 2007, 22:31

Горната картинка е без хидравлика, долната - със. Май трябва шайбата да е двойна и ремъците да са два.
Прикачени файлове
untitled.JPG
Изображение

Изображение

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 09 ное 2007, 22:54

Ми 2-3 мм от 10-12(ширината на ремъка) са 20-30%, което ми се струва много. Като лепнеш линията на шайбата как така няма да разбереш къде е отклонението...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител

Мнение от ewgeny » 09 ное 2007, 23:27

debug, благодаря ти много. Определено като се видим някой ден няма да забравя да почерпя. Много ми помогна.

Сега ми се струва, определено че или трябва да сменя всички шайби, което е по-добрия вариант или трябва да напасна динамото. Защото както е дадено на отвора където е болт 13, динамото влиза отвътре, а при мен е отвън, просто защото така пасна, ама явно не трябва да е така.

Сега трябва да се чудя от къде да търся шайба за коляновия вал и за динамото или цяло динамо, пък да не говорим че и на водната помпа трябва да се сменя. :roll:

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 10 ное 2007, 13:00

Радвам се, че картинката е била от полза.
Изображение

Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”