ТЕРМОМЕТЪРА В КУПЕТО ПОКАЗВА -60 ГРАДУСА
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2009, 23:47
- Модел на автомобила: Ford Focus 2008
- Status: Извън линия
ТЕРМОМЕТЪРА В КУПЕТО ПОКАЗВА -60 ГРАДУСА
След смяна на филтър купе, термометъра за външна температъра ми показва -60 градуса и светна червената снежинка "естествено". Каква ли пакост съм направил, че тук в КИПЪР да ми показва отрицателна температура? Колата е Focus от 2008г. Разбира се, той е гаранционен, но преди да отида да се излагам във фирменният сервиз реших да се допитам до вас. При смяната на филтъра се наложи да откачам таблото със предпазителите, което на моята кола е от лявата страна, понеже тук колите са с дясна дирекция и след като неможах да го сменя от шофьорската страна, реших че след внимателно разкачане и после закачане на таблото всичко ще е наред! ДА но само аз така си мислех, оказа се че термометъра за външна температъра показва грешна стойност и все пак сега следи времето, но границите варират постоянно под нула градуса. Дано да може някой да ми помогне, ако ли не ще се ходи на сервиз, няма как!
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: ТЕРМОМЕТЪРА В КУПЕТО ПОКАЗВА -60 ГРАДУСА
Най-вероятно си прекъснал или прищипал някъде кабелите за температурният сензор.Обикновенно когато е откачен или "даден на късо" показанията са минимална и максимална температура в зависимост от обхвата....
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Пробва ли да откачиш акумулатора за повече от 10 минути?Ако не си го пробвал, опитай,но преди това си намери кода на аудиосистемата,защото ще ти потрябва.Обикновено след откачане на GEM модула(таблото с предпазителите) може да се получат грешки и затова се прави при изключен акумулатор.Понеже едва ли си го направил така,най-вероятно това е причината за грешните показания на термометъра.Предполагам,че откачането на акумулатора ще помогне.
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2009, 23:47
- Модел на автомобила: Ford Focus 2008
Благодаря ви за съветите! Тази сутрин като се качих в колата, за моя голяма радост всичко си беше както преди. Явно, само се е рестартирал термометъра и е трябвало повече време, за да достигне необходимите стойности. А кода за CD наистина ми трябваше още вчера, но го намерих на cтикер залепен на таблото. Задължен съм ви за, загрижеността!