Проблем след измиване на двг.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
p361t0
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5
Status: Извън линия

Проблем след измиване на двг.

Мнение от p361t0 » 22 сеп 2010, 23:23

Вчера измихме двигателя.Днес ми прегармя един пат защото съм с газ и веднага извадих лолите да видя какво става щото съм сменял кабели и свещи преди 2-месеца.Легенчетата бяха пълни с вода подсоших свещите кабелите всичко.Да ама не иска да се оправя една не стабилна е играят оборотите прекъсва като подам рязко газ гърми.Та вапроса ми е дали може да е избила някоя свещ или кабел от водата или ако можете с нещо помагайте.Колата е от профила ми.
Само да кажа преди да измием двигателя всичко си беше наред колата беше пушка.

Благодаря предварително.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Проблем след измиване на двг.

Мнение от Любо » 23 сеп 2010, 08:32

А по порцелана на тая свещ има ли вертикална тъмна ивица - такава тъмна ивица оставя искрата като мине от там.
Ако има най-сигурният начин е да смениш съответния кабел и свещ.
Ако тъмната ивица е тънка, ама наистина много тънка и си много зле финансово свеща може да се спаси с парцалче и кореселин или много финна шкурка. Но до шкурката е по-добре да не прибягваш.
Другия вариант за проблема е кабели и/или свещи, които не отговарят точно на двигателя. Оригиналните кабели бяха около 75лв. оригиналните свещи също около 75 лв. Свещите за тоя мотор са двойно платинени с конусовиден електрод. В Мото Пфое обаче май не ги предлагат - сменили са ги с по-евтини с електрод като на жигулите и тия свещи карат по около 5000 км. Е, и цената им по 5 до 7лв./бр.

p361t0
потребител
потребител

Мнение от p361t0 » 23 сеп 2010, 22:54

Свещите са точно за този мотор от мото пфое са взимани по номер на шаси.Днес след доста продължително обдихване на кухината на свещите на лулите на бобината с комнпресор се по стабилизира колата ама явно още има влага някаде ,а пък нямам сега в наличност ключ за свещи да ги сваля да ги очистя като хората мисля да си взема един спрей намерих за почистване на делка и запалителна система ако някой е ползвал да сподели мнение.И задълвително ли трябва да сменям свещи и кабели?

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 23 сеп 2010, 23:23

Не ще си изсъхне и най-вероятно няма да имаш проблем. Ето за това двигател не се мие.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 24 сеп 2010, 10:21

Мие се, но не с пароструйката. Има си специални машинки и след това се запечатва с специален препарат. Ако имам възможност ще направя едно филмче как се прави това, но няма да е скоро.

p361t0
потребител
потребител

Мнение от p361t0 » 30 сеп 2010, 01:08

Проблема почти се оправи колеги.Но остана малко неприятно прекъсване на газ на празен ход каточили губи единия цилиндър от време на време.Възможно ли е да е някоя свещ или кабел вапреки че са на 2 месеца.Като пробвах да извадя лулата на работещ двигател забелязах че започва да избива от кабела към корпуса.И как мога да разбера свещ ли е кабел ли е или бобина.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 30 сеп 2010, 08:46

Довечера след 21 часа (на тъмно място) вдигни капака и запали двигателя.
Дръпни ръчната спирачка и освободи от скорост. Слез от колата и виж какво става при двигателя. Възможно е да видиш къде е "цветомузиката" по високоволтовите кабели.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”