Проблем след измиване на двг.
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5
- Status: Извън линия
Проблем след измиване на двг.
Вчера измихме двигателя.Днес ми прегармя един пат защото съм с газ и веднага извадих лолите да видя какво става щото съм сменял кабели и свещи преди 2-месеца.Легенчетата бяха пълни с вода подсоших свещите кабелите всичко.Да ама не иска да се оправя една не стабилна е играят оборотите прекъсва като подам рязко газ гърми.Та вапроса ми е дали може да е избила някоя свещ или кабел от водата или ако можете с нещо помагайте.Колата е от профила ми.
Само да кажа преди да измием двигателя всичко си беше наред колата беше пушка.
Благодаря предварително.
Само да кажа преди да измием двигателя всичко си беше наред колата беше пушка.
Благодаря предварително.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Проблем след измиване на двг.
А по порцелана на тая свещ има ли вертикална тъмна ивица - такава тъмна ивица оставя искрата като мине от там.
Ако има най-сигурният начин е да смениш съответния кабел и свещ.
Ако тъмната ивица е тънка, ама наистина много тънка и си много зле финансово свеща може да се спаси с парцалче и кореселин или много финна шкурка. Но до шкурката е по-добре да не прибягваш.
Другия вариант за проблема е кабели и/или свещи, които не отговарят точно на двигателя. Оригиналните кабели бяха около 75лв. оригиналните свещи също около 75 лв. Свещите за тоя мотор са двойно платинени с конусовиден електрод. В Мото Пфое обаче май не ги предлагат - сменили са ги с по-евтини с електрод като на жигулите и тия свещи карат по около 5000 км. Е, и цената им по 5 до 7лв./бр.
Ако има най-сигурният начин е да смениш съответния кабел и свещ.
Ако тъмната ивица е тънка, ама наистина много тънка и си много зле финансово свеща може да се спаси с парцалче и кореселин или много финна шкурка. Но до шкурката е по-добре да не прибягваш.
Другия вариант за проблема е кабели и/или свещи, които не отговарят точно на двигателя. Оригиналните кабели бяха около 75лв. оригиналните свещи също около 75 лв. Свещите за тоя мотор са двойно платинени с конусовиден електрод. В Мото Пфое обаче май не ги предлагат - сменили са ги с по-евтини с електрод като на жигулите и тия свещи карат по около 5000 км. Е, и цената им по 5 до 7лв./бр.
-
- потребител
Свещите са точно за този мотор от мото пфое са взимани по номер на шаси.Днес след доста продължително обдихване на кухината на свещите на лулите на бобината с комнпресор се по стабилизира колата ама явно още има влага някаде ,а пък нямам сега в наличност ключ за свещи да ги сваля да ги очистя като хората мисля да си взема един спрей намерих за почистване на делка и запалителна система ако някой е ползвал да сподели мнение.И задълвително ли трябва да сменям свещи и кабели?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не ще си изсъхне и най-вероятно няма да имаш проблем. Ето за това двигател не се мие.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Мие се, но не с пароструйката. Има си специални машинки и след това се запечатва с специален препарат. Ако имам възможност ще направя едно филмче как се прави това, но няма да е скоро.
-
- потребител
Проблема почти се оправи колеги.Но остана малко неприятно прекъсване на газ на празен ход каточили губи единия цилиндър от време на време.Възможно ли е да е някоя свещ или кабел вапреки че са на 2 месеца.Като пробвах да извадя лулата на работещ двигател забелязах че започва да избива от кабела към корпуса.И как мога да разбера свещ ли е кабел ли е или бобина.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Довечера след 21 часа (на тъмно място) вдигни капака и запали двигателя.
Дръпни ръчната спирачка и освободи от скорост. Слез от колата и виж какво става при двигателя. Възможно е да видиш къде е "цветомузиката" по високоволтовите кабели.
Дръпни ръчната спирачка и освободи от скорост. Слез от колата и виж какво става при двигателя. Възможно е да видиш къде е "цветомузиката" по високоволтовите кабели.