Осветление на таблото Мндео мк2
- kazama1
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2009, 17:41
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8 tdi 1998г.комби
- Status: Извън линия
Осветление на таблото Мндео мк2
поради това че не свети хубаво може би заводски конструирано така пускам тази тема за мнение дали някой е направил нещо по въпроса,аз пробвах слагах някакви диоди допълнително но почти без ефект,пропускливоста явно е слаба.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Осветление на таблото Мндео мк2
Разглобява се километража и се чисти вътре обикновенно са пълни с прахоляк и заради това не могат да светят добре
-
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2010, 09:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Ghia, Ford GALAXY 2.3
Здравейте, колеги!
За таблото нищо не мога да кажа защото от скоро имам ФОРД МОНДЕО Джиа, 95г., 2.0 с климатроник. Искам да питам нещо, мисля че тук темата е подходяща: таблото на климатроника (дисплея) не ми свети цялото, някой път изобщо е черно като нощ, някой път светва само на половина, незнам какъв му е принципа и нямам познати с такива коли да видя как трябва да е? Почуквал съм го отстрани, насреща, но не реагира. Какво ще ме посъветвате, добри хора?
За таблото нищо не мога да кажа защото от скоро имам ФОРД МОНДЕО Джиа, 95г., 2.0 с климатроник. Искам да питам нещо, мисля че тук темата е подходяща: таблото на климатроника (дисплея) не ми свети цялото, някой път изобщо е черно като нощ, някой път светва само на половина, незнам какъв му е принципа и нямам познати с такива коли да видя как трябва да е? Почуквал съм го отстрани, насреща, но не реагира. Какво ще ме посъветвате, добри хора?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Почукването обикновено има ефект при подсвет с л.н.ж. , при теб на климатроника е led и проблема най-вероятно е дефектирал светодиод или токоограничителен резистор. Колкото до подсвета на таблото, той е с лампи и преработката му с led не е особено удачна заради зелените филтри зад стрлките.yorki_man написа:Почуквал съм го отстрани, насреща, но не реагира. Какво ще ме посъветвате, добри хора?
-
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2010, 09:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Ghia, Ford GALAXY 2.3
Re: Осветление на таблото Мондео мк2
Почукването обикновено има ефект при подсвет с л.н.ж. , при теб на климатроника е led и проблема най-вероятно е дефектирал светодиод или токоограничителен резистор. Колкото до подсвета на таблото, той е с лампи и преработката му с led не е особено удачна заради зелените филтри зад стрлките.[/quote]
Благодаря за отговора! Само още въпрос, дали е ремонтно пригодно това, сменят ли се тия диоди или трябва да се сменя целия панел на климатроника и колко може да струва такъв панел?
Благодаря за отговора! Само още въпрос, дали е ремонтно пригодно това, сменят ли се тия диоди или трябва да се сменя целия панел на климатроника и колко може да струва такъв панел?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Няма никакъв проблем със смяната на с.д., а ако искаш смяна на цвета , в магазина на Елимекс- Горна Оряховица трябва да имат в същия корпус сини,бели и т.н. Аз ги смених със сини и на радиото също.