проблем с ключа на климатика, "лампа в жабката и фарове

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
dreidrei
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
Status: Извън линия

проблем с ключа на климатика, "лампа в жабката и фарове

Мнение от dreidrei » 21 ное 2007, 16:22

От няколко дни забелязвам, че лампичката в жабката понякога отказва да свети. Тъкмо бях решил, че е изгоряла и щях да тръгвам да я сменям и тя пак засвети. Ама после пак спря и т.н. Същото забелязах и с лампичката на ключа за климатика (или дори и самият климатик) - парното работи, като натисна копчето обаче лампата на климатика не светва (може и климатикът да не се вклиючва, не знам кое от двете...)
Не знам дали двете неща са свързани, ама веднъж като ми светна климатика светна и жабката, после и 2те не светиха.
Някои да е имал подобни проблеми, да ми кажете каде да търся я лош контакт, я знам_ли_какво. Или да ми препоръчате къде да закарам колата на диагностика на проблема?
Благодарско.
Последна промяна от dreidrei на 03 дек 2007, 13:10, променено общо 2 пъти.

dreidrei
потребител
потребител
Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia

Мнение от dreidrei » 21 ное 2007, 22:50

Първата мистерия я разгадах - лампата в жабката свети само при включени фарове. Това нормално ли е?
За климатика - за сега няма да се занимавам с този въпрос, пък може и от студа да е (май при температура под 4 градуса не работи)

Потребителски аватар
msotiroff
потребител
потребител
Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD

Мнение от msotiroff » 22 ное 2007, 23:19

dreidrei написа:Първата мистерия я разгадах - лампата в жабката свети само при включени фарове. Това нормално ли е?
Нормално е. Спи спокойно.
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 23 ное 2007, 09:28

За климатика - като гледам схемата... като натиснеш копчето трябва да светне лампата без значение дали климатика е изправен или не. Ако не свети или лампата е изгоряла, но климатика работи, или ключа се е скапал и тогава климатика няма да работи.

dreidrei
потребител
потребител

Мнение от dreidrei » 23 ное 2007, 10:15

За лампата в жабката - дали е нормално или не - така ще си е, няма я да се занимавам с преправяне на схемата (има известно неудобство, но поне вече знам как да го заобикалям) ;)
За климатика - лампата не е изгоряла, защото когато загрее колата се включва винаги от раз, та не знам. Ама не ме притеснява. За сега ... :)

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 23 ное 2007, 11:01

*unknw*

Ми не знам, по-долу е схемата и със синьо съм посочил как се затваря веригата на лампата.
Кабел vi ws отива към управлението на вентилатора на двигателя, а vi ge към управлеието на компресора...

Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 23 ное 2007, 11:54

лампата в жабката свети само когато колата е на габарити/къси! няма какво да се притесняваш

dreidrei
потребител
потребител

Мнение от dreidrei » 03 дек 2007, 13:09

С климатика май проблемът наистина е в ключа, сега понякога не ще да включи и при добре загряла кола. Идеи дали мога да си го ремонтирам, сменя сам (от къде мога да купя нов, каква е процедурата по смяната?) или къде да занеса колата да ми го оправят?

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 03 дек 2007, 21:40

Ключа можеш да го отвориш, но дали да го ремонтираш... Зависи от повредта. Със сигурност можеш да го смениш :)
Съмнявам се да има неоригинални ключове. На мондьо го купих за 110лв

Потребителски аватар
demiro
потребител
потребител
Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
Модел на автомобила: голяма печка :)

Мнение от demiro » 04 дек 2007, 00:33

Под 4 градуса климатика не се включва,увери се,че не е проблема в това и после се хвърляй на по-големи ремонти :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 04 дек 2007, 08:49

demiro написа:...
Ъ-хъ, ама колегата говори, че не му свети лампата на климатика. Без значение дали климатика като такъв се включва или не, лампата трябва да светне.
По-горе се вижда от схемата

dreidrei
потребител
потребител

Мнение от dreidrei » 04 дек 2007, 11:56

Може ли някой да ми даде инструктаж какво и как да разглобя, че да сваля тоя проклет ключ? Благодарско.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”