Централното заключване дава на късо
- zelen4uka
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2006, 23:08
- Модел на автомобила: SIERRA 2.0I DOHC 1991г
- Контакти:
- Status: Извън линия
Централното заключване дава на късо
Привет!
Колата не е форд защото е на брата и е японска.
Проблема който имаме с нея е в централното заключване. То е от типа вкарваш ключа, заключваш или отключваш. Централното е заводско на Дайхатсу 90г.
Заради това централно ни изгоря генератора. Постоянно дава на късо което дава съпротивление повече от 8А но незнам колко. Като изключа щепсала на шофйорската врата и вече няма късо. От там се командват всички врати. Как мога да локализирам мястото на проблема и да го премахна. Аз лично немога да повярвам, че няма бушон който да изгори и да предпази автомобила от пожар. На щепсала който е на вратата на шофйора кабелите са 3. Помогнете все пак и аз карам сиерра и му се пресмивам за да го ядосам повече.
Проблема който имаме с нея е в централното заключване. То е от типа вкарваш ключа, заключваш или отключваш. Централното е заводско на Дайхатсу 90г.
Заради това централно ни изгоря генератора. Постоянно дава на късо което дава съпротивление повече от 8А но незнам колко. Като изключа щепсала на шофйорската врата и вече няма късо. От там се командват всички врати. Как мога да локализирам мястото на проблема и да го премахна. Аз лично немога да повярвам, че няма бушон който да изгори и да предпази автомобила от пожар. На щепсала който е на вратата на шофйора кабелите са 3. Помогнете все пак и аз карам сиерра и му се пресмивам за да го ядосам повече.

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Централното заключване дава на късо
Ами колега при това полжение няма как да дава късо вътре в вратата просто защото там не влиза плюс, а само маса и в зависимост от това дали е заключено или отключено масата се връща по някои от другите два кабела. По скоро късото е в купето и е между някой от управляващите кабели на централното и плюс а товара от 8 и повече ампера (не съпротивление, то се мери в омове) изчезва като се откачи куплунга просто защото връзката на съответният кабел с маса минава през вратата
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Колега kriki, нещо не разбирам как така във вратата не влиза плюс, а само маса, ами като няма плюс как се задейства машинката за бравата ?
Колегата пише, централното е от типа вкарваш ключа, заключваш или отключваш.
Без плюс това няма как да стане с ключа. Дори комутацията с ключа да замасява верига, то неминуемо плюс ще дойде до машинката.
По скоро колегата да си види машинките, много вероятно едната да има намотки на късо и да черпи прекомерно голям ток, който обаче е недостатъчен да изгори предпазител (те са мин. 15 А и нагоре в зависимост от броя ключалки), или някой кабел да дава на късо по веригата (по малко вероятно). Разкачайки щепсела на шофьорската врата, с оммер да се провери веригата на машинките по врати, където показанията са най малки там е проблема. А предпазители си има.
Без плюс това няма как да стане с ключа. Дори комутацията с ключа да замасява верига, то неминуемо плюс ще дойде до машинката.
По скоро колегата да си види машинките, много вероятно едната да има намотки на късо и да черпи прекомерно голям ток, който обаче е недостатъчен да изгори предпазител (те са мин. 15 А и нагоре в зависимост от броя ключалки), или някой кабел да дава на късо по веригата (по малко вероятно). Разкачайки щепсела на шофьорската врата, с оммер да се провери веригата на машинките по врати, където показанията са най малки там е проблема. А предпазители си има.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Колега кажи на Христо да го дава на вторични суровини това дайхацу и да си вземе немска кола, за предпочитане Форд.zelen4uka написа:Привет!

- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Упралението на централното е в тази три пинова букса (на първата снимка), свързана към ключалката. Доколкото знам в шьофьорската врата (на някой) НЯМА МАШИНКА, измислил го е японеца една машинка по малко по евтино.
Тази три пинова букса влиза в ключалката.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Привет на tankovbg и останалите колеги които взимат мнение по въпроса, точно както го пише колегата вкарваш ключа и заключваш или отключваш при поето гадните дребосъци са счели, че тъй като тази врата врата се заключва на ръка с ключа в нея не е необходимо да се слага изпълнителен механизъм (моторче) колегата cruise вече го каза, а само управление. Елементарната сметка показва че ако има моторче и управление в вратата са необходими минимум 4 проводника два за моторчето и два за управление, като единият е маса а другия управляващ. До сега не съм попадал на японска или корейска кола чието централно да се управлява с плюс. От това което пише zelen4uka се вижда че в вратата влизат само 3 проводника, тоест в случая те са съответно маса и две управления. Дори и да има моторче то плюса към него се появява за секунда при активиране на централното, и ако това захранване го има постоянно (Не важи за форд)то моторчето няма да издържи и 5 минути, тоест ще изгори и съответно няма да има товарtankovbg написа:Колега kriki, нещо не разбирам как така във вратата не влиза плюс, а само маса, ами като няма плюс как се задейства машинката за бравата ?
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Нямам конкретна престава как е при него, при мен си има моторчета във вратите, чувам ги като ръмжат при отключване и заключване, даже когато нямах аларма при закупуването, след като пъхна ключа и врътна леко пак действаха, ако няма ток примерно при по нататъшно завъртане вратата пак се отваря, явно има някакво контакторче което включва верига при завъртане на ключа. За мен това си е понятието електрически брави и съответно които могат да се задействат от модул за централно заключване, така както ми направиха от алармата - при активиране се заключват и обратно.
Дали устройството ще задейства от алармата или от друго с дистанционно управление все е едно.
Но питащия казва - Проблема който имаме с нея е в централното заключване. То е от типа вкарваш ключа, заключваш или отключваш. Та какво разбира под централно не е ясно, защото ако само вкарваш ключа, заключваш или отключваш и се чуват моторчетата, то има само елбрави. Може да има и централно но да няма с какво да го задейства.
Дали устройството ще задейства от алармата или от друго с дистанционно управление все е едно.
Но питащия казва - Проблема който имаме с нея е в централното заключване. То е от типа вкарваш ключа, заключваш или отключваш. Та какво разбира под централно не е ясно, защото ако само вкарваш ключа, заключваш или отключваш и се чуват моторчетата, то има само елбрави. Може да има и централно но да няма с какво да го задейства.
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
tankovbg: Я обясни разлика между ел. брава и машинка (аз не успях да открия ралика в обясненията).
Да се разберем какво означава ЦЕНТРАЛНО? Ако греша моля да ме поправите. Като завъртиш ключа на шофьорската (или дясната) се отключват всичките врати (при някой и багажника). Винаги има управляващ модул. Няма дистанционни аларми, но има управляващ модул.
Има централно с дистанционно (на по новите коли), но пак важи горното като откл. (с ключа) едната от предните врати се отключват всичките.
zelen4uka: Отваряй кората и дай снимка. Да не си чешем езиците само и да предполагаме. Потърси документация (като тази която намерих за Пажерото). Трябва да се открия и централния модул.
Ако е като Пажерото една машинка и един модул с дистанционно за 25,00лв. монтаж и решаваш проблема.
Аз се ориентирах по схемта и е много лесно.
Да се разберем какво означава ЦЕНТРАЛНО? Ако греша моля да ме поправите. Като завъртиш ключа на шофьорската (или дясната) се отключват всичките врати (при някой и багажника). Винаги има управляващ модул. Няма дистанционни аларми, но има управляващ модул.
Има централно с дистанционно (на по новите коли), но пак важи горното като откл. (с ключа) едната от предните врати се отключват всичките.
zelen4uka: Отваряй кората и дай снимка. Да не си чешем езиците само и да предполагаме. Потърси документация (като тази която намерих за Пажерото). Трябва да се открия и централния модул.
Ако е като Пажерото една машинка и един модул с дистанционно за 25,00лв. монтаж и решаваш проблема.
Аз се ориентирах по схемта и е много лесно.
- zelen4uka
- потребител
- Регистриран: 01 юли 2006, 23:08
- Модел на автомобила: SIERRA 2.0I DOHC 1991г
- Контакти:
моето централно е с електро клапани както на горната схема но проблема е че нямам клема 6.