Управлението на подгряващите свещи не работи

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Andrean_79
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2011, 14:57
Модел на автомобила: ford focus
Status: Извън линия

Управлението на подгряващите свещи не работи

Мнение от Andrean_79 » 29 юли 2011, 00:55

Имам форд фокус от няколко дни и установих че подгряващите свещи не с вклучват . трудно пали сутрин дори при 20 градуса на околната среда.
Релето е в изправност , но не включва. интересното е че имам захранване към него но като включа товар то изчезва - може дае утечка! Явно управлението на релето не е наред .
някои знае ли кое нещо управлява релето , и кадда търся проблема.
за сега паля но в по студено ще зор ! :)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Управлението на подгряващите свещи не работи

Мнение от ЯЛТА » 29 юли 2011, 09:40

То по принцип свещите на ФОКУС над 7 градуса мисля-не греят, защото е с директно впръскване на горивото-TDDI, и подгряването е в комбинация с температурен датчик, който не разрешава подгрев при околна температура+.......... градуса. По вероятно е да има и друг проблем,-филтър, въздух, дюзи, мисля ще ти е нужна диагностика която ще ти покаже проблема.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Andrean_79
потребител
потребител

Мнение от Andrean_79 » 29 юли 2011, 13:27

Днес попаднах на една руска литература за фокус и там пише ,че подгряването е с различно време в зависимост от температурат на двигателя при -20 грее 8 секунди а про +80 наи малко и над +80 не подгрява !
При мен при студен двигател сутрин индикацията на таблото за подгряване свети около 4 секунди но на свещите няма никакво напрежение и релето не цъка!
Става дума за Форд фокус 1999г 1,8 ТДИ или ТДДИ незнам точно
Ако намеря още нещо ще пиша

Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2009, 20:42
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.

Мнение от Miri4 » 31 юли 2011, 14:29

И аз си мислех,че времето на подгрева се регулира в зависимост от температурата на двигателя. Сложих едно светодиодче вътре в купето и си гледам кога има подгрев. Много удобна работа препоръчвам ти го. И поне при мен се оказа ,че и зима и лято свещите си греят около 5-6 сек.И понякога когато изчаквам да загасне светодиода и запаля пак се включва подгрев за 2-3 сек.Таока че първо се увери че няна напрежение на свищите и тогава тръгвай към реле бушони и т.н.

Andrean_79
потребител
потребител

Мнение от Andrean_79 » 31 юли 2011, 22:39

Днес раших частично проблема ,като монтирах ключе ,което да включва подгряването , но основният проблем си остава !
На таблото светва лампата за подгряване но от компютара не се подава сигнал към релето. или комп се е прецакал или нешто му забранява да потгрявя

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”