Управлението на подгряващите свещи не работи
-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2011, 14:57
- Модел на автомобила: ford focus
- Status: Извън линия
Управлението на подгряващите свещи не работи
Имам форд фокус от няколко дни и установих че подгряващите свещи не с вклучват . трудно пали сутрин дори при 20 градуса на околната среда.
Релето е в изправност , но не включва. интересното е че имам захранване към него но като включа товар то изчезва - може дае утечка! Явно управлението на релето не е наред .
някои знае ли кое нещо управлява релето , и кадда търся проблема.
за сега паля но в по студено ще зор !
Релето е в изправност , но не включва. интересното е че имам захранване към него но като включа товар то изчезва - може дае утечка! Явно управлението на релето не е наред .
някои знае ли кое нещо управлява релето , и кадда търся проблема.
за сега паля но в по студено ще зор !

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Управлението на подгряващите свещи не работи
То по принцип свещите на ФОКУС над 7 градуса мисля-не греят, защото е с директно впръскване на горивото-TDDI, и подгряването е в комбинация с температурен датчик, който не разрешава подгрев при околна температура+.......... градуса. По вероятно е да има и друг проблем,-филтър, въздух, дюзи, мисля ще ти е нужна диагностика която ще ти покаже проблема.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
Днес попаднах на една руска литература за фокус и там пише ,че подгряването е с различно време в зависимост от температурат на двигателя при -20 грее 8 секунди а про +80 наи малко и над +80 не подгрява !
При мен при студен двигател сутрин индикацията на таблото за подгряване свети около 4 секунди но на свещите няма никакво напрежение и релето не цъка!
Става дума за Форд фокус 1999г 1,8 ТДИ или ТДДИ незнам точно
Ако намеря още нещо ще пиша
При мен при студен двигател сутрин индикацията на таблото за подгряване свети около 4 секунди но на свещите няма никакво напрежение и релето не цъка!
Става дума за Форд фокус 1999г 1,8 ТДИ или ТДДИ незнам точно
Ако намеря още нещо ще пиша
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
И аз си мислех,че времето на подгрева се регулира в зависимост от температурата на двигателя. Сложих едно светодиодче вътре в купето и си гледам кога има подгрев. Много удобна работа препоръчвам ти го. И поне при мен се оказа ,че и зима и лято свещите си греят около 5-6 сек.И понякога когато изчаквам да загасне светодиода и запаля пак се включва подгрев за 2-3 сек.Таока че първо се увери че няна напрежение на свищите и тогава тръгвай към реле бушони и т.н.
-
- потребител
Днес раших частично проблема ,като монтирах ключе ,което да включва подгряването , но основният проблем си остава !
На таблото светва лампата за подгряване но от компютара не се подава сигнал към релето. или комп се е прецакал или нешто му забранява да потгрявя
На таблото светва лампата за подгряване но от компютара не се подава сигнал към релето. или комп се е прецакал или нешто му забранява да потгрявя