Проблем с аларма gemini
-
- потребител
- Регистриран: 28 май 2012, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Fusion (European) 2009
- Status: Извън линия
Проблем с аларма gemini
Здравейте,
Тормози ме един проблем на форд фюжън 2009г. Поставиха ми алармата от мото-пфое още при закупуването - gemini. При отключване се задейства за момент и след това спира. Моето предположение е, че всичко идва от обемните датчици, които биват задействани от движението то самото движение на вътрешния механизъм за отваряне на вратите при отключване. Има ли лесен начин да се оправи или трябва да посещавам сервиз?
Тормози ме един проблем на форд фюжън 2009г. Поставиха ми алармата от мото-пфое още при закупуването - gemini. При отключване се задейства за момент и след това спира. Моето предположение е, че всичко идва от обемните датчици, които биват задействани от движението то самото движение на вътрешния механизъм за отваряне на вратите при отключване. Има ли лесен начин да се оправи или трябва да посещавам сервиз?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: Проблем с аларма gemini
Имах подобен проблем с точно същия модел. Оказа се, че майсторите, които монтирали алармата лепнали шок датчика с двойнолепяща лепенка, той се отлепил и се задейства от вибрациите на машинките на вратите. Закрепих го по-стабилно, регулирах чувствителността му и проблема се реши. При мен този датчик беше зад малката жабка вляво под волана.
-
- потребител
- Регистриран: 28 май 2012, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Fusion (European) 2009
Извинявам се за въпроса, но как точно се регулира чувствителността?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Има потенциометър (врътка) с която се регулира, както и светодиод, който премигва, когато има достатъчно силна вибрация.