Фокус - Изгасна и не пали !!! Моля помогнете.
-
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2007, 03:02
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Фокус - Изгасна и не пали !!! Моля помогнете.
Здравеите,
От скоро имам Фокус 1,6 Zetek 16v 99г.До сега всичко беше перфектно. Вчера както си карам изгасна и не иска да запали. Какво ли не правих. Изчаках го данеби да съм го задавил но нищо не помогна. Припалва съвсем леко няколко пъти и дотам. На другия ден го пробвах запали от първия път.Оставих го да поработи 3-4 мин - никакъв проблем и го изгасих.След това опитах пак да го запаля и пак не иска.Ужас. Не свети никаква аварийна лампа на таблото. Какво да правя. Моля помогнете !!!
От скоро имам Фокус 1,6 Zetek 16v 99г.До сега всичко беше перфектно. Вчера както си карам изгасна и не иска да запали. Какво ли не правих. Изчаках го данеби да съм го задавил но нищо не помогна. Припалва съвсем леко няколко пъти и дотам. На другия ден го пробвах запали от първия път.Оставих го да поработи 3-4 мин - никакъв проблем и го изгасих.След това опитах пак да го запаля и пак не иска.Ужас. Не свети никаква аварийна лампа на таблото. Какво да правя. Моля помогнете !!!
-
- потребител
След като постои няколко часа пали без проблем, но работи около 1-2мин и изгасва.След това вече колкото и да опитваш не пали. Пробвах това с теста на таблото и ми мига DTc none.( а другите тестове за какво са ? ) Светодиода на имобилайзера изгасва след като вкарам ключа и дам на контакт. Общо взето ми се струва че е недостиг на гориво което накланя нещата към горивна помпа. Но защо го прави абсолютно идентично всеки път? Утре ще пробвам да видя дали има искра когато не иска да пали и ще го издърпам до някой сервиз. Да видим какво ще излезе. Забелязах също че ми се е нулирал дневния километраж без да съм го пипал( това се случва за втори или трети път ).Дали това има нещо общо с паленето?
-
- потребител
Здравейте отново,
Проблема е намерен и отстранен
Оказа се че алармата блокира подаването на гориво от бензиновата помпа. Днес закарах Фокуса в сервиз Дунев. Приеха ме веднага и със 4-5 измервания с уред откриха повредата. Просто съм възхитен от работата им ( хиляди благодарности )! Закачиха помпата да не минава през алармата и всичко се оправи. Цялата процедура струваше 60лв. Дано да нямам повече ядове с колата защото съм много доволен от нея. Благодарно сти и на всички от форума, които се отзоваха на молбата ми за помощ. Успешна 2008 на всички!
Проблема е намерен и отстранен

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Някой трябваше да ти оправи алармата, не да я заобикаля , ама карай.djrado написа:Здравейте отново,
Проблема е намерен и отстраненОказа се че алармата блокира подаването на гориво от бензиновата помпа. Днес закарах Фокуса в сервиз Дунев. Приеха ме веднага и със 4-5 измервания с уред откриха повредата. Просто съм възхитен от работата им ( хиляди благодарности )! Закачиха помпата да не минава през алармата и всичко се оправи. Цялата процедура струваше 60лв. Дано да нямам повече ядове с колата защото съм много доволен от нея. Благодарно сти и на всички от форума, които се отзоваха на молбата ми за помощ. Успешна 2008 на всички!

Важното е да си доволен ( сред малцината, който са доволни от този сервиз, според отзивите из форума). ...