Ремонти смяна на гарнитура на капака на клапани Зетек-Е 1.8
-
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2014, 17:34
- Модел на автомобила: Фокус 2 2.0 бензин Джия 2005г 5врати
- Status: Извън линия
Ремонти смяна на гарнитура на капака на клапани Зетек-Е 1.8
Здравейте колеги-някой дали би могъл да ми каже колко ще струва смяната на гарнитурата на капака на клапаните и дали ще се наложи и нещо друго да се ремонтира заради теча на масло.Мотора е Зетек-Е 1.8 16в 115кс.А също и колко струва смяната на синхронизатор на втора предавка(не знам кой модел е скоростната кутия-ръчна е с 5 предавки).
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Ремонти
За смяната на гарнитурата (труда) би трябвало 20 лв да ти стигнат. Самата гарнитура и тя трябва да е горе долу толкова. За синхронизатора обаче трудно мога да преценя колко биха ти взели колегите в сервизите, но да предположим около 200лв. При купуване на гарнитура търси нещо по качествено, че преди бяха ми дали гарнитура която маслото е разложи. Маслена гарнитура на картер а не е от масло устойчив материал
Смятам, че ако свалиш капака, почистиш идеално от масло със спрей за обезмасляване и след това ТЪНКО намажеш със силикон на Виктор Ренц ще е много по надеждно.

-
- потребител
Re: Ремонти смяна на гарнитура на капака на клапани Зетек-Е 1.8
Супер цени ми казваш
Обаче мастъра в сервиза ми каза,че трябвало да се види какво е положението под капака на клапаните и дали трябва нещо да се ремонтира(това ме притеснява)да не ми изкарат куп неща за оправяне.Възможно ли е от теча на масло от гарнитурата да се скапе нещо или пак ще се опитат да ме финтират в сервиза?

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Налива ти масло при свещите?!dilyan81 написа:Възможно ли е от теча на масло от гарнитурата да се скапе нещо
Скапва кабелите от там и свещите.
Разбрах го по трудния начин ... след 2 комплекта кабели и свещи.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
А синхронизатор откъде ще купи?peigera написа:..... За синхронизатора обаче трудно мога да преценя колко биха ти взели колегите в сервизите, но да предположим около 200лв. ....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Значи,ако ми кажат в сервиза,че трябва да се ремонтира и друго освен гарнитурата да ги отрежа смело.Свещите и кабелите ще ги сменям,че има един пръст масло по тях.Дали да сменя и дистрибуторната капачка заедно със свещите и кабелите?
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
Не е дистрибуторна капачка, ами бобина, която не се пипа докато работи 

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
-
- потребител
Нови вървяха май към трийсетина лева. А може и втора ръка.HACKO написа:А синхронизатор откъде ще купи?peigera написа:..... За синхронизатора обаче трудно мога да преценя колко биха ти взели колегите в сервизите, но да предположим около 200лв. ....
-
- потребител
Като я отвори и каже пиши, ще помагаме. Без да сваля глава, освен гумички на клапани друго почти нищо не може да направи. След като си от София, иди при Форд маняка, поне няма да те излъже и ще ти я направи както трябва.dilyan81 написа:Супер цени ми казвашОбаче мастъра в сервиза ми каза,че трябвало да се види какво е положението под капака на клапаните и дали трябва нещо да се ремонтира(това ме притеснява)да не ми изкарат куп неща за оправяне.Възможно ли е от теча на масло от гарнитурата да се скапе нещо или пак ще се опитат да ме финтират в сервиза?
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0%BD%D0%B0
-
- потребител
Много благодаря за Ценните съвети-другата седмица ще ида до сервиза и ще пиша да ви информирам каква е диагнозата 

-
- потребител
Оставих животното в сервиза-най-вероятно в четвъртък ще си го прибера и ще дам инфо за части и за поведение на зверчето
-
- потребител
И така взех си преди малко звяра-трудният старт все така си го има.Обаче след стартиране мотора вече работи спокойно и без вибрации.И след макс 30 секунди работа на място потеглих без проблеми и колата си вървеше добре и мотора реагираше веднага на командите с газта.Така че определено проблемите са били от свещите(старите видимо са много зле).Сменена е и гарнитурата на капака на клапаните,за да не се прецакат и новите свещи.Кабелите за свещите са Беру,Самите свещи така и не ми казаха от сервиза каква марка и модел са-споделиха само,че са оригинални за Форд(има изписан код за свещите на фактурата от сервиза-Y1 493 001).Цена на 1бр. свещ 19 лв с ддс
Общо за гарнитура на капака на клапаните(цена 34лв),нови кабели за свещите(цена70лв) и свещи(цена 4x19лв)+ труд=210лв.Вие кажете дали е висока цената,че отскоро се занимавам със сервизи.Ремонта е направен в АСД в Обеля(четох във форума лош отзив за този сервиз).

- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
76 лв свещите + 34 гарнитурата + 70 лв кабели = 180 лв
210 лв - 180 лв = 30 лв за труд което е добре според мен
За да не пускам нова тема ще пиша тук, не разбирам каква е разликата в тези 2 вида свщи като са еднакви ????
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... apg2fq5145
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... tpvuqqd882
210 лв - 180 лв = 30 лв за труд което е добре според мен
За да не пускам нова тема ще пиша тук, не разбирам каква е разликата в тези 2 вида свщи като са еднакви ????
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... apg2fq5145
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... tpvuqqd882
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.