Разход Форд Фокус 1,8 tdci

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
borislav!
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2015, 09:15
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 115 hp
Status: Извън линия

Разход Форд Фокус 1,8 tdci

Мнение от borislav! » 14 ное 2015, 09:32

Наскоро си купих Форд Фокус 1,8 tdci. Разходът му е 8,8 л/100 км. Нормално ли е? Имам чувството, че загрява бавно! Сутрин достига средата на скалата за температура след 5-6 км или 15-20 минути. Нормално ли е?

Потребителски аватар
Miri4
потребител
потребител
Регистриран: 05 май 2009, 20:42
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.

Re: Разход Форд Фокус 1,8 tdci

Мнение от Miri4 » 14 ное 2015, 10:09

За загряването е нормално.Дизелите имат по-добро КПД от бензинките и за това.Би трябвало да имаш подгревни свещи за антифриза.Виж ги дали са живи. Обикновенно не работят.
За разхода ми се вижда множко. ,но това зависи обикновенно и от магарето зад волана.При мен на дълъг път е около 7/100км.
Поздрави.

borislav!
потребител
потребител

Мнение от borislav! » 14 ное 2015, 11:56

Miri4 написа:За загряването е нормално.Дизелите имат по-добро КПД от бензинките и за това.Би трябвало да имаш подгревни свещи за антифриза.Виж ги дали са живи. Обикновенно не работят.
За разхода ми се вижда множко. ,но това зависи обикновенно и от магарето зад волана.При мен на дълъг път е около 7/100км.
Поздрави.
Благодаря! Ще ги проверя! По принцип го дават градско да харчи 7,2 л/100. Карам го съвсем нормално.

Потребителски аватар
valentyno
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2014, 16:12
Модел на автомобила: focus 1.8TDdi и служебна Fiesta mk8

Мнение от valentyno » 15 ное 2015, 13:56

Колега, относно загряването и моята е така, аз обикновено ходя на работа с нея 4км. в едната посока, тъкмо е позагряла и я гася. Вечер след работа е същото нещо и така моят разход е 8 литра, вече се примирих. :) :) :)
Валентин Андреев - 0896726037

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото

Мнение от MapTo_D » 15 ное 2015, 15:10

Бавно си загряват, зимата стигам до 10 разход в града, но се кара само или предимно студена. Имам допълнителен подгрев за антифриза, преди 3-4 дни проверявах свещите с пробна лампа, уж работят, но дали може да се има пълна вяра на този начин на проверка е Божа работа. Извън града - 5/100, без значение дали е студено или топло.

borislav!
потребител
потребител

Мнение от borislav! » 16 ное 2015, 20:04

valentyno написа:Колега, относно загряването и моята е така, аз обикновено ходя на работа с нея 4км. в едната посока, тъкмо е позагряла и я гася. Вечер след работа е същото нещо и така моят разход е 8 литра, вече се примирих. :) :) :)
До работата ми е 12 км. Загрява, достига средата на скалата на около шестият. То, като погледнеш и на мен друго не ми остава освен да се примиря. Това е първият дизел който карам и много ми харесва как върви колата.

borislav!
потребител
потребител

Мнение от borislav! » 16 ное 2015, 20:09

MapTo_D написа:Бавно си загряват, зимата стигам до 10 разход в града, но се кара само или предимно студена. Имам допълнителен подгрев за антифриза, преди 3-4 дни проверявах свещите с пробна лампа, уж работят, но дали може да се има пълна вяра на този начин на проверка е Божа работа. Извън града - 5/100, без значение дали е студено или топло.
Като я купих един приятел ми каза, че при моето каране ще харчи около 6,5 -7. Въобще не знам къде са тия свещи. Днес говорих с един майстор и той ми каза, че нямали нищо общо с разхода, но някак си не можах да му повярвам. Ако знаеш някой да разбира от тия машини в София дай координати.

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител

Мнение от MapTo_D » 16 ное 2015, 20:44

http://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=53944 Има снимка, къде се намира това тяло със свещите, които трябва да сработват при температура по-ниска от 5C и да спомагат за по-бързото загряване на двигателя, а от там и за по-малкия разход на гориво... На снимката са 2 бр, не знам защо, моите са 3, уж изправни, ноооо да, загрява си бавно дизелчето. Но пък като загрее започва да пари въздуха, който духа. Ако имаш кора на двигателя трябва да я свалиш за да ги видиш, под и малко вдясно на ЕГР-а се падат, а за София трябва да те насочи някой колега от там. _friends_

borislav!
потребител
потребител

Мнение от borislav! » 17 ное 2015, 08:00

MapTo_D написа:http://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=53944 Има снимка, къде се намира това тяло със свещите, които трябва да сработват при температура по-ниска от 5C и да спомагат за по-бързото загряване на двигателя, а от там и за по-малкия разход на гориво... На снимката са 2 бр, не знам защо, моите са 3, уж изправни, ноооо да, загрява си бавно дизелчето. Но пък като загрее започва да пари въздуха, който духа. Ако имаш кора на двигателя трябва да я свалиш за да ги видиш, под и малко вдясно на ЕГР-а се падат, а за София трябва да те насочи някой колега от там. _friends_
Имаш три защото си "хванал" някоя промоция. Благодаря за снимката. Ще помоля един приятел да ги намери и погледне, че аз съм малко "ей ръчички ей ги две те ми пречат най-добре".

Потребителски аватар
addition
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia

Мнение от addition » 17 ное 2015, 09:31

На моя двигател пак ли са вдясно и под EGR? Само отдолу ли могат да се достъпят?

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител

Мнение от MapTo_D » 17 ное 2015, 09:43

Нямам идея на твоя двигател къде са. Не е задължително и да имаш такива, някой МК3 /Мондео/ нямат такова нещо. При мен има достъп и от горе, но е много пипкаво, но все пак успях да махна клемите, за да ги 'замеря' с пробна лампа дали работят, дано наистина бачкат, защото четох, че отвиването им било мисия невъзможна, трябвало да се смени направо целия модул, който струва над 300 лв нов. Има и такива, които са успели да ги развият де, ако ще се пробвате да го правите е добре да се свали и тогава. За целта ще трябва канал за да се случат по-лесно нещата.

Потребителски аватар
addition
потребител
потребител

Мнение от addition » 17 ное 2015, 09:47

Ясно, отказвам се. Дори да не работят, с тия спестени милилитри разход докато загрее няма скоро да си избия парите за нови свещи.

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител

Мнение от MapTo_D » 17 ное 2015, 10:16

Според мен идеята е, по-бързо да дойде топлото в колата, за да не ни тракат зъбите... :D :lol:

Потребителски аватар
addition
потребител
потребител

Мнение от addition » 17 ное 2015, 10:18

Ако е така, при мен е добре. Даже преди предното пътуване вечерно време излъгах жената, че скоро няма да задуха топло, а то взе, че задуха :)

Потребителски аватар
ieiei
потребител
потребител
Регистриран: 11 май 2007, 12:50
Модел на автомобила: Ford

Мнение от ieiei » 17 ное 2015, 13:32

Има разлика в загряването(парно и по-стрелката) с работещи свещи,а от там и разхода.....При последната проверка при 12С тръгнаха(може да е повреда).При достигане на определена t се изключват
Самата им смяна е елементарна(развиват се лесно) стига"джаджата" да е свалена.

Потребителски аватар
Dimitar Mihov
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost

Мнение от Dimitar Mihov » 18 ное 2015, 16:04

И моята загрява бавно ... нужни са около 15-20 мин. или около 5-6 км каране за да позагрее. Зимата е по-зле. Общо взето нормално за дизела, както са казали и колегите по-бавно загряват. При мен разхода наистина се колебае 6.5-7.0 л/100 км градско, зависи колко чакане в задръствания ми се събира или колко я оставям да работи на място зимата. Работата на място също лъже доста за разхода, ако го следиш по бордовия компютър. На място показва 99 / 1000, което е абсолютно нереално - оттам и данните за средния разход от компютъра се изкривяват. При по-новите при работа на място показва 0.6 л /час, което е по-близко до истината. Аз моята я засичам като светне лампата сипвам 20 л. и минавам с тях около 300 км градско. Това е.

borislav!
потребител
потребител

Мнение от borislav! » 18 ное 2015, 20:57

Dimitar Mihov написа:И моята загрява бавно ... нужни са около 15-20 мин. или около 5-6 км каране за да позагрее. Зимата е по-зле. Общо взето нормално за дизела, както са казали и колегите по-бавно загряват. При мен разхода наистина се колебае 6.5-7.0 л/100 км градско, зависи колко чакане в задръствания ми се събира или колко я оставям да работи на място зимата. Работата на място също лъже доста за разхода, ако го следиш по бордовия компютър. На място показва 99 / 1000, което е абсолютно нереално - оттам и данните за средния разход от компютъра се изкривяват. При по-новите при работа на място показва 0.6 л /час, което е по-близко до истината. Аз моята я засичам като светне лампата сипвам 20 л. и минавам с тях около 300 км градско. Това е.
На моята машина няма компютър! Измервам го по следният начин: Пълня резервоара до капачката и минавам Х километра след това доливам и смятам. Майсторът се опитва да ме убеди, че този разход е нормален, но ми се иска да проверя освен свещите на антифриза и термостата и ако и тогава харчи пак толкова, значи харчи толкова :D!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”