Не подгрява фокус
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
- Status: Извън линия
Не подгрява фокус
Колеги днес реших да сваля подгревните свещи да видя дали са изправни но изненада нито една здрава.
купих нови еквием но не съм ги слагал и реших да проверя дали идва напрежение до свещите но уви по захранващия кабел до щеката нямаше напрежение. Разкачих до и го свързах към една нова свещ и дадох на контакт но не подграва свеща а като я сложа на акумулатора загрява. Та откъде може да е пробема и има ли датчик които следи дали е топла или студена колата. Релето и предпазителя са изправни.
купих нови еквием но не съм ги слагал и реших да проверя дали идва напрежение до свещите но уви по захранващия кабел до щеката нямаше напрежение. Разкачих до и го свързах към една нова свещ и дадох на контакт но не подграва свеща а като я сложа на акумулатора загрява. Та откъде може да е пробема и има ли датчик които следи дали е топла или студена колата. Релето и предпазителя са изправни.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Не подгрява фокус
При ТДДИ свещите греят, мисля под +7 градуса и то не винаги, защото е с директно впръскване на горивото .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
благодаря колега и аз мислих нещо такова може да следи температурата на двигателя релето цъка като дам на контакт но не изцъква пак
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Аз съм с TDCI и съм си сложил светодиод на свещите. Оказва се че реално и зиме и лете свещите се подгряват при всяко включване около 5-6 сек. А лампата на таблото свети 2 сек. Ако изчакам да ми загасне светодида и завъртя стартера свещите се включват отново за 2-3 сек.Така че колега нещо релето не ти включва. Вържи си един светодиод или лампичка паралелно на свещите и гледай реално как стоят нещата.
-
- потребител
Колеги днес сутринта отворих капака и сложих мултицета на захранващия кабел. Подадох контакт и имаше напрежение на извода и след като изгасна лампата и релето изключи. Когато двигателя е топъл релето не сработва и колата пали без подгряване както каза колегата по горе
-
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2010, 15:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi 90ps
Те хората умно са го измислили... защо трябва да греят свещите, ако двигателя е, примерно, на 60 градуса...sparky_ написа:Колеги днес сутринта отворих капака и сложих мултицета на захранващия кабел. Подадох контакт и имаше напрежение на извода и след като изгасна лампата и релето изключи. Когато двигателя е топъл релето не сработва и колата пали без подгряване както каза колегата по горе