Мондео МК3 - сълзене на нафта по "команрейла"
-
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2010, 07:35
- Модел на автомобила: MONDEO МК3 2.0 TDCI '03
- Status: Извън линия
Мондео МК3 - сълзене на нафта по "команрейла"
Здравейте, имам Мондео МК3 TDCI, и скоро забелязах че по тръбата която разпределя горивото по цилиндрите, така наречената " commonrail" сълзи нафта. Като цяло гориво не се губи, и дори и при дълъг престои на колата, не се образуза теч под нея, ако някои знае дали това е нормално при 7 годишен дизел или нещо за което трябва да се притеснявам, моля да пише, благодаря ви предварително.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: Мондео МК3 - сълзене на нафта по "команрейла"
Не е нормално. Щом сълзи при движение, при покой няма как да се образува локва с нафта, защото налягането при 2те състояния е различно.
Странно, че сега се е сетило да тече, някой да е бъзикал тръбите за високо налягане? Да си сменял инжектори? Най-безболезненото е да видиш дали притискащите лещите гайки могат да се стегнат малко.
Странно, че сега се е сетило да тече, някой да е бъзикал тръбите за високо налягане? Да си сменял инжектори? Най-безболезненото е да видиш дали притискащите лещите гайки могат да се стегнат малко.
-
- потребител
със сигурност не е барано нищо по мотора, понеже взех колата от приятел и и знам историята. а за натягане на гайките и аз се сетих но не знам дали не е безопасно. ти с 2,2 мотора ли си?
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
забърши добре всичко и виж точно от коя тръбичка просълзява ,след което можеш да се опиташ да я натегнеш малко .. ако теча не спре ще трябва да подмениш съответната тръбичка ,и то с нова .. вероятно там е развивано някога
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Да, с 2.2-то съм. Можеш да понатегнеш, ама с мярка, не да го напънеш и да прецакаш резбите. И го прави на загасен двигател... Както каза Алекси - избърши го и виж да не се стича от другаде.
-
- потребител
как е 2.2-то, дарпа ли яко, аз много исках такам мотор, но за сега се задоволявам с 2.0 116к.с., който междудругото също варви много добре. Следващата ще бъде новото мондео с 2.0 - 140 к.с. но след няколко годинки, като паднат малко цените
)
мерси още веднъж за инфото

мерси още веднъж за инфото
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Дърпа, ама чак пък яко... 
Има какво още да се желае

Има какво още да се желае

- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
То си има чип за тая работа 

Който кара Форд е горд!
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Където са 150 коня, там са и 200, същата пръдня е...
Говорех за масивен семеен 4-5 вратник с над 350 кончета и над 600Nm въртящ момент. Това е "има какво още да се желае"
Говорех за масивен семеен 4-5 вратник с над 350 кончета и над 600Nm въртящ момент. Това е "има какво още да се желае"

-
- потребител
а вие запознати ли сте с тези така наречени спортни въздушни филтри, вършат ли няккава работа или само в комбинация с допълнителни настройки.
А тези чипове за които говориш, къде мога да попрочета за тях, имам в предвид точно за TDCI-мотора?
А тези чипове за които говориш, къде мога да попрочета за тях, имам в предвид точно за TDCI-мотора?
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
По-малко съпротивление като минава въздуха през тях. Честно казано, 150 лева за един филтър, макар и за повече от 20к км ми се виждат малко множко. Полза най-много микроскопична да е. Не си давай парите. Започни от други неща преди филтъра 
За чипове... Какво по-точно те интересува? Разгледай Bluefin.

За чипове... Какво по-точно те интересува? Разгледай Bluefin.
-
- потребител
за чиповете ме интересува дали има смисъл да слагам на моето кобми, т.е. какви са минусите на слагането на такъв чип, по бързо ли се износва мотора или турбото, с колко коня ще се вдигне мощноста, колко струва и кой и къде слага такива чипове така че да не ти окепази колата.
Това е което ме интересува?
Мерси предварително
Това е което ме интересува?
Мерси предварително
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Ето графиката: http://www.mybluefin.co.uk/curves/monde ... 02on-d.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Цената е около 1000 лева
Суперчипс имат магазин в Овча купел.
Ако е направен както трябва - нищо няма да скапе, нищо няма да се износи по-бързо или поне не осезаемо по-бързо.
Честно казано - не се блазни по местни ремапове за по 100 лева. Нито имат динамо, нито са променили мапа както трябва. Гледай тунери, които са франчайз на по-големи фирми. Съответно и цената е по-висока. Скоро си говорих с представителя (единствения официален
)на ABT за България - там цените са доста сериозни за ремап-ове на шкода, ауди, vw 
Цената е около 1000 лева
Суперчипс имат магазин в Овча купел.
Ако е направен както трябва - нищо няма да скапе, нищо няма да се износи по-бързо или поне не осезаемо по-бързо.
Честно казано - не се блазни по местни ремапове за по 100 лева. Нито имат динамо, нито са променили мапа както трябва. Гледай тунери, които са франчайз на по-големи фирми. Съответно и цената е по-висока. Скоро си говорих с представителя (единствения официален

- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Аз пък мога да ти кажа, че доста колеги сложихме чипове на brezel(Богомил), не знам дали ти говори нещо това. Тези всичките, които слагат чипове за по 1 000 лв., могат да си ги...продават. Но принципно съм съгласен, че трябва да се бяга надалеч от чипове за по 20-30 лири от ebay и т.н. Обърнахме темата на чиптунинг, на колегата съм му писал на ЛС, да си вземе решение. Тук във Варна 4 човека от форума сме с чипосани печки, моята ще стане 2 години вече и нямам никакви проблеми. Всъщност, не ми стигат конете вече, ама не ми се влиза във филми 

Който кара Форд е горд!