Fiesta 1.25i глъхне когато е студена

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:
Status: Извън линия

Fiesta 1.25i глъхне когато е студена

Мнение от toto » 23 ное 2012, 21:16

Имам въпросната фиеста от няколко години. Когато двигателят е студен колата се държи много странно - когато подам газ първо двигателят заглъхва за 1-2 секунди и след това се изфорсирва. Този ефект почти не се усеща през лятото, но зимата се изостря т.е. колкото по-студено е на вън толкова по-голям ми е проблемът с глъхненето. След като колата загрее това глъхнене изчезва и колата се форсира веднага.

Скоро сложих газова уретба и ми направи впечатление, че докато е студена колата си глъхне както описах по-горе, но веднаха щом мине на газ проблемът изчезва. Веднъж пробвах да запаля директно на газ студена и проблемът също го нямаше. С две думи - този номер ми го прави само на бензин.

На скоро си говорих с един приятел и като му споманах за проблема той каза, че сигурно на бензин ми е бедна сместта. Веднага започнах да се замислям, дали няма накакъв датчик за температурата и той да не работи. Но пък когато запаля колата студена тя дърби 1500 - 2000 оборота на празен ход и докато загравя оборотите лека полека падат т.е. личи си, че има нещо работещо, което разбира колко е загряла колата.

Много ще съм ви благодарен, ако може да ме насочите какъв може да ми е проблема или да ми кажете (ако знаете разбира се) какви датчици има този двигател за температура и къде се намират.
Изображение

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Re: Fiesta 1.25i глъхне когато е студена

Мнение от dimkar » 23 ное 2012, 21:40

peigera
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.

Мнение от peigera » 23 ное 2012, 23:56

Почисти дебитомера. МНОГО ВНИМАТЕЛНО. Има теми. Дебитомера се сваля и вътре се виждат две жички да висят. Те се чистят но много внимателно да не ги скъсаш. Трябва да станат метален цвят, да не са черни.

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:

Мнение от toto » 25 ное 2012, 01:32

dimkar - благодаря за темата. Ще я прочета в следващите няколко дни.

peigera - чистил съм дебитомера няколко пъти, но не оказва влиание върху моя проблем. По-скоро съм имал проблем, че когато настъпя колата с газ до дупка примерно на 2-ра в някакъв интервал от оборотите не набира добре и се замисля. След почистене на дебитомера това замисляне се оправя.
Изображение

radolan
потребител
потребител
Регистриран: 05 фев 2012, 12:33
Модел на автомобила: fiesta

Мнение от radolan » 11 дек 2012, 14:38

Колега оправи ли проблема,че и аз съм на газ инжекцион,но на бензин ми прави същите проблеми като твоите.То май тия фиести така си излизат от завода с такъв проблем.

Потребителски аватар
dimkar
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
Модел на автомобила: Nissan

Мнение от dimkar » 11 дек 2012, 17:38

Едва ли.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Мнение от bateto_toshko » 12 дек 2012, 17:05

radolan написа:Колега оправи ли проблема,че и аз съм на газ инжекцион,но на бензин ми прави същите проблеми като твоите.То май тия фиести така си излизат от завода с такъв проблем.
Едва ли , аз като запаля чакам 10-15 сек и тръгвам. Първите 100 метра много лесно набира ,вероятно заради богатата смес, след това се държи като всяка студена кола
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”