Fiesta 1.25i глъхне когато е студена
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
- Status: Извън линия
Fiesta 1.25i глъхне когато е студена
Имам въпросната фиеста от няколко години. Когато двигателят е студен колата се държи много странно - когато подам газ първо двигателят заглъхва за 1-2 секунди и след това се изфорсирва. Този ефект почти не се усеща през лятото, но зимата се изостря т.е. колкото по-студено е на вън толкова по-голям ми е проблемът с глъхненето. След като колата загрее това глъхнене изчезва и колата се форсира веднага.
Скоро сложих газова уретба и ми направи впечатление, че докато е студена колата си глъхне както описах по-горе, но веднаха щом мине на газ проблемът изчезва. Веднъж пробвах да запаля директно на газ студена и проблемът също го нямаше. С две думи - този номер ми го прави само на бензин.
На скоро си говорих с един приятел и като му споманах за проблема той каза, че сигурно на бензин ми е бедна сместта. Веднага започнах да се замислям, дали няма накакъв датчик за температурата и той да не работи. Но пък когато запаля колата студена тя дърби 1500 - 2000 оборота на празен ход и докато загравя оборотите лека полека падат т.е. личи си, че има нещо работещо, което разбира колко е загряла колата.
Много ще съм ви благодарен, ако може да ме насочите какъв може да ми е проблема или да ми кажете (ако знаете разбира се) какви датчици има този двигател за температура и къде се намират.
Скоро сложих газова уретба и ми направи впечатление, че докато е студена колата си глъхне както описах по-горе, но веднаха щом мине на газ проблемът изчезва. Веднъж пробвах да запаля директно на газ студена и проблемът също го нямаше. С две думи - този номер ми го прави само на бензин.
На скоро си говорих с един приятел и като му споманах за проблема той каза, че сигурно на бензин ми е бедна сместта. Веднага започнах да се замислям, дали няма накакъв датчик за температурата и той да не работи. Но пък когато запаля колата студена тя дърби 1500 - 2000 оборота на празен ход и докато загравя оборотите лека полека падат т.е. личи си, че има нещо работещо, което разбира колко е загряла колата.
Много ще съм ви благодарен, ако може да ме насочите какъв може да ми е проблема или да ми кажете (ако знаете разбира се) какви датчици има този двигател за температура и къде се намират.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Re: Fiesta 1.25i глъхне когато е студена
Почисти дебитомера. МНОГО ВНИМАТЕЛНО. Има теми. Дебитомера се сваля и вътре се виждат две жички да висят. Те се чистят но много внимателно да не ги скъсаш. Трябва да станат метален цвят, да не са черни.
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
dimkar - благодаря за темата. Ще я прочета в следващите няколко дни.
peigera - чистил съм дебитомера няколко пъти, но не оказва влиание върху моя проблем. По-скоро съм имал проблем, че когато настъпя колата с газ до дупка примерно на 2-ра в някакъв интервал от оборотите не набира добре и се замисля. След почистене на дебитомера това замисляне се оправя.
peigera - чистил съм дебитомера няколко пъти, но не оказва влиание върху моя проблем. По-скоро съм имал проблем, че когато настъпя колата с газ до дупка примерно на 2-ра в някакъв интервал от оборотите не набира добре и се замисля. След почистене на дебитомера това замисляне се оправя.
-
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2012, 12:33
- Модел на автомобила: fiesta
Колега оправи ли проблема,че и аз съм на газ инжекцион,но на бензин ми прави същите проблеми като твоите.То май тия фиести така си излизат от завода с такъв проблем.
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Едва ли , аз като запаля чакам 10-15 сек и тръгвам. Първите 100 метра много лесно набира ,вероятно заради богатата смес, след това се държи като всяка студена колаradolan написа:Колега оправи ли проблема,че и аз съм на газ инжекцион,но на бензин ми прави същите проблеми като твоите.То май тия фиести така си излизат от завода с такъв проблем.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи