Shell V-power 95 или Lukoil A98 ?
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
- Status: Извън линия
Градското може да не е с чести спирания, но може да го мерят при движение на първа скорост? Каталожния разход не е ли малко усреднен, приблизителен и леко завишен? Дали производителя ще си го набие такъв, че да каже тази кола харчи точно толкова и нито грам в повече?cenzor написа:НО, са често много по-ниски от реалните. Защото се тестват при 90км./ч за кратък период, градското не е с толкова чести спирания и т.н.madboy написа:Мдааа, данните на производителя са доста относителни.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
....темата е дълга, но каталожните данни на производителя се дават след извършване на тестове със строго определени критерии и условия, еднакви за всеки регион (разбирай Европа, Америка, Азия, Австралия). Така, че е разумно да изключим от разсъжденията относно вариации около каталожен разход.
Колкото до реалния....Фиеста 1.25 не съм карал и нямам впечатления. Но във фирмата имаме 5 Яриса 1.0. Минималния им разход градско е бил в най-добрия случай 7/100, обикновено е повече. За извънградско - при оптимални условия (равно, без вятър, добра настилка, сам човек без багаж) и при равномерна скорост 90 в най-добрия случай ми дава 4.8 по компютър. Доколкото съм чувал японските производители имат малък превес върху останалите, що се касае икономичност на двигатели. Затова и заложих на cocoff! Не ми се вярва 1.25 да е по-икономичен от 1.0...
Колкото до реалния....Фиеста 1.25 не съм карал и нямам впечатления. Но във фирмата имаме 5 Яриса 1.0. Минималния им разход градско е бил в най-добрия случай 7/100, обикновено е повече. За извънградско - при оптимални условия (равно, без вятър, добра настилка, сам човек без багаж) и при равномерна скорост 90 в най-добрия случай ми дава 4.8 по компютър. Доколкото съм чувал японските производители имат малък превес върху останалите, що се касае икономичност на двигатели. Затова и заложих на cocoff! Не ми се вярва 1.25 да е по-икономичен от 1.0...
- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Градско-двигателят се стартира в студено състояние в лаборатория и е работил с различни скорости, максималната от които е 50 км./ч., а средната 19 км./ч. на теоритично разстояние от 4км. Извънградското изпитване е проведено веднага след градското с максимална скорост до 120 км./ч на теоритично разстояние от 7км./ч
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
При така зададените параметри си мисля, че разхода ще е малко завишен спрямо действителната експлоатация.vlad написа:.....
Ае, мисля си примерно един германец си купува чисто нова кола, която има според техническата спецификация разход 5/100 градско. Качва се баровеца и колата му дава разход 5.2/100, по-нататък не ми се мисли.....

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Германеца осъжда производителя и колата му излиза без париmadboy написа:При така зададените параметри си мисля, че разхода ще е малко завишен спрямо действителната експлоатация.vlad написа:.....
Ае, мисля си примерно един германец си купува чисто нова кола, която има според техническата спецификация разход 5/100 градско. Качва се баровеца и колата му дава разход 5.2/100, по-нататък не ми се мисли.....

За пояснение за разхода, който цитирах беше за изминати 175 км, които пътувах 3 часа, максималната скорост беше 80 км и то само един път, през останалото време беше около 70, на места и 50-60 / при изкачване/.
С фиеста 1.3 като на cenzor, постижението ми е 4,5 при макс скорост 100, но предимно с м/у 80-90км.
Колеги важни са детайлите!
FORD - Feel the difference.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Polly написа:Германеца осъжда производителя и колата му излиза без париmadboy написа:При така зададените параметри си мисля, че разхода ще е малко завишен спрямо действителната експлоатация.vlad написа:.....
и като му омръзне я продава за 500-1000 евро и колата идва в България:-)
За пояснение за разхода, който цитирах беше за изминати 175 км, които пътувах 3 часа, максималната скорост беше 80 км и то само един път, през останалото време беше около 70, на места и 50-60 / при изкачване/.
С фиеста 1.3 като на cenzor, постижението ми е 4,5 при макс скорост 100, но предимно с м/у 80-90км.
Колеги важни са детайлите!
Имаш най-железните нерви които съм виждал !!!!!!
70км/ч....