Имам ли аларма на мондеото?!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
didon80
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238
Status: Извън линия

Имам ли аларма на мондеото?!

Мнение от didon80 » 08 дек 2007, 13:36

Видях подобни теми, но не и разрешение на проблема! От скоро имам Мондео МК2 Комби Гиа изпълнение, но не мога да разбера дали имам аларма, имобилайзер......освен това ключа е с дистанционно но не мога да го задействам :evil: четах и темата за настройка на дистанционното но не стана нищо след като опитах процедурата. Освен това ходих при един дето поставя аларми да види колата и той ми каза, че нямала, но няколко дни след това неволно задействах някаква аларма, като отворих багажника! Успях да я спра след като отключих централното и дадох ключа на контакт :!:
Малко извън темата, но имам и други проблеми: задните ел.стъкла не слизат до долу ( това фабрична настройка ли е?), обаче мога да ги управлявам само от шофъорската врата, от задните не помръдват. Имам и проблем със задните светлини, като дам задна скорост светят само ако придържам скоростния лост инъче не светят. И ми излизат като икона на мониторчето че имам проблем с тях! Моля ако има някой да помогне да пише! Мерси колеги

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня

Мнение от paci » 08 дек 2007, 15:26

На 2 места имаш питане!
Къде да ти отговаряме сега?
Задните стъкла не се свалят до доло.
Мисля че нямаше къде да се поберат доло във вратата а и с оглед сигурност за деца ако се возят отзад.
Предполагам отпред на панела от който управляваш прозорците има бутон за блокаж задните да можеш само ти да ги контролираш.
За алармата незнам. Трябва кадърен човек да ти огледа колата.
За задната огледай форума но мисля че няма да намериш решение.
Проблема е в бутона в скоростната кутия обаче къде е на твоята кутия и кво да го правишшш ... незнам.

Потребителски аватар
didon80
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238

нещо ново по въпроса

Мнение от didon80 » 08 дек 2007, 22:13

Днес друг алармаджия ми гледа колата, но почти без резултат. Единствено стана ясно че имам заводски монтирана аларма, намира се в ниша на задния десен калник и има една кора отвътре, която се маха за да има достъп до нея. Може би проблема ще се окаже в дистанционното на ключа - не работи, макар че при задържане за по 3 секунди на всеки от бутоните светодиода премигва! Интересно че когато заключвам централното - механично с ключа (без значение от коя от предните врати - и двете са управляващи!) алармата не се задейства никога от първия път, а трябва да оключа и отново да заключа - тогава премигват аварийните светлини. Пробвахме да оставим отворен прозорец и да я задействаме - стана, след което се опита да отключи вратата и като я отвори алармата се разпищя и така около минута, след което спря сама, останаха да мигат само аварийните светлини още известно време!
А за копчето за блокаж на задните ел. стъкла съм опитвал, но и в двете позиции задните копчета не работят! Ще трябва да опитам варианта с контактния спрей за който се пише тука из форума - може да помогне и за задните светлини при скоростната кутия.
Още един въпрос - сигнализацията за еърбаг ми свети 5 пъти и после изгасва и пак отначало! Четах че било някакъв проблем в страничната възглавница на водача, но незнам дали имам такава!? Къде се намира, не видях никъде надписи, както на волана и на жапката.....
Дано се намери някой да помогне, че едва ли съм единствения с подобни проблеми :roll:

Потребителски аватар
vlad
потребител
потребител
Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
Контакти:

Re: нещо ново по въпроса

Мнение от vlad » 08 дек 2007, 22:52

didon80 написа: ...Четах че било някакъв проблем в страничната възглавница на водача, но незнам дали имам такава!? Къде се намира, не видях никъде надписи, както на волана и на жапката.....
...
Страничните възглавници са във външната страна на облегалките на предните седалки. Трябва да има етикетчета с надпис на облегалките, откъм колонките. Могат да се усетят лесно и с напипване в страниците на облегалките.

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 09 дек 2007, 10:46

От това, което пишеш имаш проблемчета са контактите из цялата кола и се нуждаят от профилактика, защото иначе все нещо ще спира да ти работи.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”