Най-голямата IT далавера !

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:
Status: Извън линия

Най-голямата IT далавера !

Мнение от MegatroniC » 20 дек 2007, 13:04

Ограбиха данакоплатците

и след това

МДААР: далавера ще има - прецакахме ЦАПК!

Нови развития по случая с ЦАПК

Останах зашеметен от наглостта на тези хора.

Особено от тази пресконференция (има го и в материалите по-нагоре):
Журналист: Един път казвате, че домашните лицензи са бонус,… след това обаче ги включвате в сметките, … за да ни кажете цена на един лиценз… В крайна сметка едното бонус ли е или така или иначе си ги плащаме също по 567 лева за лиценз?

Н. Василев: То едното е същото като другото…

Журналист: …Този бонус за домашните лицензи, защо държавата трябва да плаща за домашен лиценз, той толкова ли ще бъде експлоатиран, колкото и този който е на служебното място…. ?

Н. Василев: Спокойно можете да кажете, че това е на принципа „buy one - get one free”, нали - както искате го смятайте. Значи „плащам за един телевизор - дават ми два”. Единият вариант е да кажете „единият телевизор струва 1000 лева и другият ми е безплатен”. Другият вариант е „щом получавам два телевизора, ще ги ползвам и двата, значи средно ми излизат по 500 лева”. Математически е едно и също, така че избере си кой вариант….

Журналист: Окей, въпросът е дали аз имам нужда от втори телевизор?

Н. Василев: Ами можем да направим едно проучване - което, според мене ще направим - в годините как се променя броят на държавните служители, които имат компютър вкъщи. Можем да направим една оценка какво ще стане до 2014 година. Спорвд мен през 2014 година повече, да не кажа всички, но почти всички - или те, или техните семейства или деца или и внуци…

Журналист: Ала аз не съм съгласна като данъкоплатец да давам за внуците на държавните служители и тези пари, а за моите внуци никой да не дава…

Н. Василев: Тогава приемете обратното - приемете го като бонус и кажете, че цената е двойна. Само че ако примерно.. как да ви кажа, нали виждаме случаи по медиите как еди-кой-си служител в публичния сектор, да не уточнявам от коя система, нарушил еди-кой-си закон. Което някакси чисто психологически е много грозно… Когато някой служител на държавата, който е - примерно от правоохранителен орган или нещо такова - самият той не спазва законите.
Ами добре, с ръка на сърцето…, ако направим едно проучване колко от домашния софтуер изобщо, в много страни по света, е лицензиран?! Значи, аз също така смятам, че практиката държавата да се грижи нейните служители да не нарушават законите, за да може България да бъде считана за малко по-цивилизован партньор в международните отношения по отношение на спазването на правата за интелектуалната собственост… поне държавните служители да са изрядни,… това не е с нулева стойност! За мен това е много важно нещо! Защото може да се окаже че започвайки… от министри… може да има тоя проблем. Нали разбирате. Така че това нещо според мен е правилна политика. Аз действително го разглеждам повече като бонус.
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 20 дек 2007, 13:35

Ами те 3 000 000 000 лв. раздадоха ей така, защо да не им купим и по един компютър за наша сметка.

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
Модел на автомобила: Форд
Контакти:

Re: Най-голямата IT далавера !

Мнение от Xplod » 20 дек 2007, 19:32

...държавата да се грижи нейните служители да не нарушават законите, за да може България да бъде считана за малко по-цивилизован партньор в международните отношения ...
[/quote]
Ами то неспазването от законите тръгва още от самото Народно събрание и по- специално от тези които ги приемат тези закони.То там няма ред, а очакват по надолу по веригата да има....ше има тръцки :evil:

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Re: Най-голямата IT далавера !

Мнение от licho » 22 дек 2007, 00:50

MegatroniC написа:Ограбиха данакоплатците

и след това

МДААР: далавера ще има - прецакахме ЦАПК!

Нови развития по случая с ЦАПК

Останах зашеметен от наглостта на тези хора.

Особено от тази пресконференция (има го и в материалите по-нагоре):
Журналист: Един път казвате, че домашните лицензи са бонус,… след това обаче ги включвате в сметките, … за да ни кажете цена на един лиценз… В крайна сметка едното бонус ли е или така или иначе си ги плащаме също по 567 лева за лиценз?

Н. Василев: То едното е същото като другото…

Журналист: …Този бонус за домашните лицензи, защо държавата трябва да плаща за домашен лиценз, той толкова ли ще бъде експлоатиран, колкото и този който е на служебното място…. ?

Н. Василев: Спокойно можете да кажете, че това е на принципа „buy one - get one free”, нали - както искате го смятайте. Значи „плащам за един телевизор - дават ми два”. Единият вариант е да кажете „единият телевизор струва 1000 лева и другият ми е безплатен”. Другият вариант е „щом получавам два телевизора, ще ги ползвам и двата, значи средно ми излизат по 500 лева”. Математически е едно и също, така че избере си кой вариант….

Журналист: Окей, въпросът е дали аз имам нужда от втори телевизор?

Н. Василев: Ами можем да направим едно проучване - което, според мене ще направим - в годините как се променя броят на държавните служители, които имат компютър вкъщи. Можем да направим една оценка какво ще стане до 2014 година. Спорвд мен през 2014 година повече, да не кажа всички, но почти всички - или те, или техните семейства или деца или и внуци…

Журналист: Ала аз не съм съгласна като данъкоплатец да давам за внуците на държавните служители и тези пари, а за моите внуци никой да не дава…

Н. Василев: Тогава приемете обратното - приемете го като бонус и кажете, че цената е двойна. Само че ако примерно.. как да ви кажа, нали виждаме случаи по медиите как еди-кой-си служител в публичния сектор, да не уточнявам от коя система, нарушил еди-кой-си закон. Което някакси чисто психологически е много грозно… Когато някой служител на държавата, който е - примерно от правоохранителен орган или нещо такова - самият той не спазва законите.
Ами добре, с ръка на сърцето…, ако направим едно проучване колко от домашния софтуер изобщо, в много страни по света, е лицензиран?! Значи, аз също така смятам, че практиката държавата да се грижи нейните служители да не нарушават законите, за да може България да бъде считана за малко по-цивилизован партньор в международните отношения по отношение на спазването на правата за интелектуалната собственост… поне държавните служители да са изрядни,… това не е с нулева стойност! За мен това е много важно нещо! Защото може да се окаже че започвайки… от министри… може да има тоя проблем. Нали разбирате. Така че това нещо според мен е правилна политика. Аз действително го разглеждам повече като бонус.
хайде да се цитираме правилно. това вени го е взел от нас
http://computerworld.bg/?call=USE~blog; ... postid=476
на сайта има и още видео и новини по темата. а тоя вени вместо да си държи гъза в ню йорк да дойде тук да се прави на велик
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 22 дек 2007, 01:44

Mне не го е взел от вас, а го е взел някой си Гошко в коментарите от тук http://blog.idg.bg/?call=USE~home;&acti ... postid=476" onclick="window.open(this.href);return false;
пък IDG от кой са го взели беш ли маааму :roll:

Както и да, който и да е, поне има хора които да се разбунтуват . Както и на мен така и на всеки данакоплатец няма да му е приятно че ще отделя пари и за тази глупост :evil:
Изображение

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати

Мнение от licho » 22 дек 2007, 11:42

MegatroniC написа:Mне не го е взел от вас, а го е взел някой си Гошко в коментарите от тук http://blog.idg.bg/?call=USE~home;&acti ... postid=476" onclick="window.open(this.href);return false;
пък IDG от кой са го взели беш ли маааму :roll:

Както и да, който и да е, поне има хора които да се разбунтуват . Както и на мен така и на всеки данакоплатец няма да му е приятно че ще отделя пари и за тази глупост :evil:
http://www.computerworld.bg/?call=USE~b ... postid=477
http://www.computerworld.bg/?call=USE~h ... er&n=18978
ето още от бисерите. има и я цялата дискусия за отворения код. тоя човек като вземе думата и говори почти по цял час и нищо съществено не казва. Computerworld са ги взели от самия министър, повярвай ми, но стига съм рекламирал че ще ме предупредят :)
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”