Удърна вибрация при натоварена кола
- OhljovchO
- потребител

- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
- Status: Извън линия
Удърна вибрация при натоварена кола
Здравейте
Вчера се прибирах от цирк с една тумба хора в колата и проблема излезе.
Описание
Като съм на скорост и подавам газ се получава една вибрация все едно нещо е криво по предницата - осезаемо и на бедали и на купе... щом тоз до мен се осети, че нещо има значи се усеща. Вибрацията е удърна с доста голяма честота, не е постоянна, като от мотора или от гума. /ха сега как да го изтананикам.... нещо кат дум, дум, дум ма бързо/
Ефекта го няма при пускане на педала на газта или вървеж по енерция т.е. не е гума. Само при подаване на газ и то при натоварена кола. През повечето време карам сам и не го усещам. Според мен не е съединител, щот е сменян преди 2-3к км и при тръгване няма проблем. Не вярвам да приплъзва ма някво такова е усещането.
Усеща се най-добре при ускорение на 4-та около 60км/ч.
При диагностика преди време ми казаха, че единя кабел на свещите не е ок, но още не е сменен. За съжаление не зная точно ефекта от кофти кабел какъв е, но според мен ако е кабел ще го усещам и като съм сам в колата. Подозирам нещо по окачването, свързано с въртящия момент....
Хайде дайте акъл и идея.
Вчера се прибирах от цирк с една тумба хора в колата и проблема излезе.
Описание
Като съм на скорост и подавам газ се получава една вибрация все едно нещо е криво по предницата - осезаемо и на бедали и на купе... щом тоз до мен се осети, че нещо има значи се усеща. Вибрацията е удърна с доста голяма честота, не е постоянна, като от мотора или от гума. /ха сега как да го изтананикам.... нещо кат дум, дум, дум ма бързо/
Ефекта го няма при пускане на педала на газта или вървеж по енерция т.е. не е гума. Само при подаване на газ и то при натоварена кола. През повечето време карам сам и не го усещам. Според мен не е съединител, щот е сменян преди 2-3к км и при тръгване няма проблем. Не вярвам да приплъзва ма някво такова е усещането.
Усеща се най-добре при ускорение на 4-та около 60км/ч.
При диагностика преди време ми казаха, че единя кабел на свещите не е ок, но още не е сменен. За съжаление не зная точно ефекта от кофти кабел какъв е, но според мен ако е кабел ще го усещам и като съм сам в колата. Подозирам нещо по окачването, свързано с въртящия момент....
Хайде дайте акъл и идея.
- madboy
- Администратор

- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Удърна вибрация при натоварена кола
Пробва ли ако свалиш една скорост надолу дали го има същия проблем?
Моята на 4-та и натоварена при опит за ускорение от 60 сигурно направо ще загасне. При новите двигатели нямам идея как е.

Моята на 4-та и натоварена при опит за ускорение от 60 сигурно направо ще загасне. При новите двигатели нямам идея как е.
Фен на служителите на OMV "Белозем"Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- OhljovchO
- потребител

- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Ами като върна предавка мисля, че не се осеща толкоз, но може би защото оборотите са други....
Видях много близка тема в раздела за Ходова част мисля...но вече има отговор тук и не мога да изтрия. Ако модераторите решат може да слеят двете теми....
Видях много близка тема в раздела за Ходова част мисля...но вече има отговор тук и не мога да изтрия. Ако модераторите решат може да слеят двете теми....
-
DTM
- потребител

- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Ако става дума за същата тема в която съм писал на колегата за вътрешно каре. Има вероятност от него (или тях) да ти прави така. Получава се едно износване в чашата на карето, тогава карето и (полуоската) започват да се въртят с изместен център. Става едно замятане на полуоската и от там идват вибрациите, то по-скоро на удари прилича както казваш. Става само когато се дава газ, на моя беше същото и излезе каре (вътрешно).
Не знам при вас, как се е появило въпросното биене, но при мен стана постепенно като се увеличавше през известно време, не стана изведнъж.
Успех с ремонта, само правя аналогия и предположение, нека не прозвучи като диагноза:)
Не знам при вас, как се е появило въпросното биене, но при мен стана постепенно като се увеличавше през известно време, не стана изведнъж.
Успех с ремонта, само правя аналогия и предположение, нека не прозвучи като диагноза:)