Протече ми спирачната ... :(
- Maikal
- потребител
- Регистриран: 12 май 2007, 16:36
- Модел на автомобила:
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125hp 2015 ;)
Ford Focus 1.6 TDCi 90hp 2008 ;)
Ford Mondeo 2.0 TDCi 115hp 2004
Ford Mondeo 1.6 16V Zetec 90hp 2000 - Местоположение: Велико Търново / Варна
- Контакти:
- Status: Извън линия
Протече ми спирачната ... :(
Здравейте днес забелязах, че имам теч от задно ляво колело. Може би се е появил днес понеже до сега не имало проблеми. Лампата за маслото на спирачките взе да премигва.
Утре може би ще ходя на сервиз, но той е на около 15 км от гаража (там им имам доверие, понеже са ми познати) и въпроса ми е дали ще има проблем ако тръгна за там? И от какво може да е това? Като погледна в калника е ухвърлян с масло а маркучето (в частта която се вижда е омаслено)
П.С. Мондеото е на 37450 км
Утре може би ще ходя на сервиз, но той е на около 15 км от гаража (там им имам доверие, понеже са ми познати) и въпроса ми е дали ще има проблем ако тръгна за там? И от какво може да е това? Като погледна в калника е ухвърлян с масло а маркучето (в частта която се вижда е омаслено)
П.С. Мондеото е на 37450 км
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Протече ми спирачната ... :(
Долей спирачна течност. Педала как е? Ако е глътнал въздух е лошо- с колесар ще трябва да те мъкнат.
Ако не е смукнало въздух, може да свалиш колелото и да видиш дали е от маркуча. Пробвай да го бинтоваш, но много здраво, че не знам какво налягане се получава.
Мондеото не е ли с два кръга на спирачната система?
Ако не е смукнало въздух, може да свалиш колелото и да видиш дали е от маркуча. Пробвай да го бинтоваш, но много здраво, че не знам какво налягане се получава.
Мондеото не е ли с два кръга на спирачната система?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Maikal
- потребител
- Модел на автомобила:
- Контакти:
Така значи: Мондеото е с два кръга на спирачките.
Проблема ми идва от едно нещо наречено "кантарче", това е нещо като пасивен ABS, който го има само при моделите без споменатата система това нещо по морги и магазини го търсих, за статистиката в 3-морги и 6-магазина. Навсякъде вдигаха рамене и казват - нямаме такова нещо, a по моргите, че ги оставяли на купетата. Дори продавачът в един от магазините вика аз заради тези боклуци щях да се хвърля от един мост понеже неговото направо е отцепило и текнало и ги сменил директно с маркучи и двата, а моят за сега сълзи, ама знам ли и мен на кой завой ще ме остави ... и сега се чудя как да я правя тази кола.
Накрая се реших и отидох до форд - Велико Търново (прословут със своята некадърност). Там 10-25 мин се чудеха за какво им говоря и чак като им показах снимката зацепиха. И след още търсене го намериха в каталога и ми се изцепиха със "скромната" сума от 107.80 лв... Което е доста пари за толкова малко нещо, но все пак - монопол ...
П.С. И после как да иска човек пак да си купи форд при тези редки части и високи цени за някаква нищо и никаква част. Нещо днеска цял ден всеки ми вика "Ей да знаеш най-хубавият Ford, си е продаденият Ford!"
Проблема ми идва от едно нещо наречено "кантарче", това е нещо като пасивен ABS, който го има само при моделите без споменатата система това нещо по морги и магазини го търсих, за статистиката в 3-морги и 6-магазина. Навсякъде вдигаха рамене и казват - нямаме такова нещо, a по моргите, че ги оставяли на купетата. Дори продавачът в един от магазините вика аз заради тези боклуци щях да се хвърля от един мост понеже неговото направо е отцепило и текнало и ги сменил директно с маркучи и двата, а моят за сега сълзи, ама знам ли и мен на кой завой ще ме остави ... и сега се чудя как да я правя тази кола.
Накрая се реших и отидох до форд - Велико Търново (прословут със своята некадърност). Там 10-25 мин се чудеха за какво им говоря и чак като им показах снимката зацепиха. И след още търсене го намериха в каталога и ми се изцепиха със "скромната" сума от 107.80 лв... Което е доста пари за толкова малко нещо, но все пак - монопол ...
П.С. И после как да иска човек пак да си купи форд при тези редки части и високи цени за някаква нищо и никаква част. Нещо днеска цял ден всеки ми вика "Ей да знаеш най-хубавият Ford, си е продаденият Ford!"
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Недей така да говориш за Форда и той е машина както всички останали .Къде тече точно както виждам на снимката от долу има щуцер ,а от горе майче е маркуча.ако тече посредата корозията го е изяла и няма спасение.За това правиш една втулка с резба за щуцера и срезба за маркуча както се съединява водомер за вода когато се махне водомера.Ако тече от щуцера значи развалцовката на тръбата не е в ред ,оправяш я и е готово.Ако тече от страната на маркуча там слагаш една медна дифтунга /шайба/ като предварително я загряваш до червено и я охлождаш в вода или трябва да се корегира и там конуса .Така че виж койе от трите случея.
- Maikal
- потребител
- Модел на автомобила:
- Контакти:
- NightRider
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
- Контакти:
Ако при спиране ще ти блокират задните колела значи е недопустимо да се кара така. Как ще спираш в завой.....със задницата напред. 

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега щом тече от там го свали и виж как е развалцовката дали има видими повреди и го почисти хубаво.При отцъствие на видими повреди куписи на фирмата Локтайд херметик за уплътнаване на резби ,ако не намериш същото го правят и Вюрт.Внимателно и обилно намажи резбата ,но гледай да не попадне вътре в клапана и го стегни хубаво и след 3 часа ти гарантирам че теча ще изчезне ,ако няма някъде спукано.