Ниво на ваккум в нафтопровода.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2008, 09:35
- Модел на автомобила: Mondeo '93 1.8TD
- Status: Извън линия
Ниво на ваккум в нафтопровода.
Мондео 1.8ТД някой да знае колко е вакуума, в маркучите от резервоара до ГНП при работа на двигателя?
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Re: Ниво на ваккум в нафтопровода.
Има много дизелджии и ако кажеш каква ти е болежката, вероятно някой ще ти помогне
Не мисля, че този вакуум (ако изобщо е нормално там да има вакуум) е постоянна величина. Вероятно зависи от състоянието на системата за вентилация на резервоара, от моментния товар , а може би и от количеството на горивото. Ако беше важно за работата на двигателя, щеше да има регулатор, който да поддържа този вакуум постоянен.

Не мисля, че този вакуум (ако изобщо е нормално там да има вакуум) е постоянна величина. Вероятно зависи от състоянието на системата за вентилация на резервоара, от моментния товар , а може би и от количеството на горивото. Ако беше важно за работата на двигателя, щеше да има регулатор, който да поддържа този вакуум постоянен.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2008, 09:35
- Модел на автомобила: Mondeo '93 1.8TD
Смених маркучите на вход и изход от горивния филтър с прозрачни. При нормални обороти (800) всичко е О.К. когато форсирам на изхода от филтъра започват да се появяват бая мехурчета въздух, при положение, че на входа не влизат. Осъмних се в "чарковете" на ръчната помпа за обезвъздушаване и ги смених с ремонтен комплект.........същата работа. Имах идея да сваля филтъра , да затапя изхода и да надуя входа за да видя от къде ще просълзи т.е. при работа, на ДВГ системата е под вакуум и от там някъде ми смуче въздух. Въпроса ми беше , за да разбера с колко на надуя за да не пръсна мембраната на помпичката...
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Едва ли ще мога да ти помогна с моите разсъждения.
За да смуче въздух отнякъде, предполага да ти е тотално запушена вентилацията на резервоара.
Драсни лична на Ваклин. Ако не е в цикъл ще ти помогне
За да смуче въздух отнякъде, предполага да ти е тотално запушена вентилацията на резервоара.
Драсни лична на Ваклин. Ако не е в цикъл ще ти помогне

Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...