Питане за лампата на ербег-а на Мондео + темпомата
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
- Status: Извън линия
Питане за лампата на ербег-а на Мондео + темпомата
Ами сега забелязах, че до като се прибирах ми мигаше на 3сек. странно до сега не съм имал проблем от какво може да е? Като изкл. колата и дадох пак на контакт светна мигна си три пъти за проверка и угасна след това не се е получавало така, но като изкл. пак и дадох на контакт не направи тест-а на ербег-а, воубще не светна лампата
Някаква представа какво е станало 
И да попитам само имам един индикатор точно до този за акумолатора като някакъв километраж със = под него за какво е ? Мерси предварително!

И да попитам само имам един индикатор точно до този за акумолатора като някакъв километраж със = под него за какво е ? Мерси предварително!

- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Re: Питане за лампата на ербег-а на Мондео +
Доколкото знам това е лампата за темпомата.b2d написа:И да попитам само имам един индикатор точно до този за акумолатора като някакъв километраж със = под него за какво е ? Мерси предварително!

- b2d
- потребител
И кога и какво трябва точно да показва или сигнализира...TURBOTO написа:Доколкото знам това е лампата за темпомата.b2d написа:И да попитам само имам един индикатор точно до този за акумолатора като някакъв километраж със = под него за какво е ? Мерси предварително!

- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
показва кога е включен темпомата ("автопилота"). когато свети значи е включен. ако имаш бутони на самия волан значи имаш темпомат 

- TURBOTO
- потребител
Ами най-вероятно сигнализира за това,че темпомата е включен,но не съм съвсем сигурен,защото нямам.Защо питаш да не би да имаш такова чудо? 

- tisho_tbk
- потребител
- Контакти:
който го има е усетил ползата от него ...... но тука в БГ няма къде да се кара, освен на магистралата
- tisho_tbk
- потребител
- Контакти:
b2d написа:Ами сега забелязах, че до като се прибирах ми мигаше на 3сек. странно до сега не съм имал проблем от какво може да е? Като изкл. колата и дадох пак на контакт светна мигна си три пъти за проверка и угасна след това не се е получавало така, но като изкл. пак и дадох на контакт не направи тест-а на ербег-а, воубще не светна лампатаНякаква представа какво е станало
![]()
това намерих за теб : http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=3650" onclick="window.open(this.href);return false;
тука пише всички кодове
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Не е така,караш навсякъде стига да е над 40км/ч.,естественно не става за Шипка.tisho_tbk написа:който го има е усетил ползата от него ...... но тука в БГ няма къде да се кара, освен на магистралата
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 839#p42839" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна от evg2 на 30 апр 2008, 22:42, променено общо 1 път.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- tisho_tbk
- потребител
- Контакти:
ок, ако можеш да караш в СФ с него добре..... но аз немога.... защото средната скорост е 20км/чevg2 написа:Не е така,караш навсякъде стига да е над 40км/ч.,естественно не става за Шипка.tisho_tbk написа:който го има е усетил ползата от него ...... но тука в БГ няма къде да се кара, освен на магистралата

- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Не спори.. карам го 2-3 години Габрово, Търново,Русе Шумен София, редовно /постояно е в употреба/на 6-месеца в Италия доволно -хитра джунджурия.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- b2d
- потребител
Ами аз имам такъв показател на таблото както казах на 2.0 мотора но нямам такъв волан, възможно ли е да е сменян и да са преебали с-мата?

- TURBOTO
- потребител
Re: Питане за лампата на ербег-а на Мондео + темпомата
Значи всеки има лампа на таблото,без значенеи дали имаш темпомат или не.

- b2d
- потребител
За ер-бега нещо се е побъркал присветква от време на време... Ще го закарам в мото-пфое да го погледнат... Иначе взе та ми присветна и датчика за ниско налягане на маслото и като гледах на пръчката е на първата резка така, че ще му долея 1л. до следващата смяна след 2-3х.км
Някой, ако може да покаже със снимки какво точно да погледна под волана видях къде е упр. на ер-бега и буксите към него, но дали да ги пипам да не стане някое късо и да вземе да цъфне
Или да го правя на изкл. акумолатор. Сега като дам на контакт не си прави стандартният тест, който правеше преди това с няколко премигвания, сега просто си свети за около 3сек. непрекъснато и до там... След това я взел да мига на 3сек 1път я не, ненам 
Някой, ако може да покаже със снимки какво точно да погледна под волана видях къде е упр. на ер-бега и буксите към него, но дали да ги пипам да не стане някое късо и да вземе да цъфне

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Що не се поразходиш из форума да потърсиш отговори?
Под пасажерската седалка има букса на еърбега която прави мизерий.
Откачи акумулатора за всеки случай и виж дали ще намериш такава там на твоя автомобил, разкачи я, напръскай с контактен спрей и я скачи на ново.
Относно премигванията също има тема където пише кво значат.
Лампата за ниско налягане ако светне и налягането найстина е ниско, пиши двигателя бегал.
При мен с откъртен картер и масло на земята за няколко секунди лампа не светна.
Под пасажерската седалка има букса на еърбега която прави мизерий.
Откачи акумулатора за всеки случай и виж дали ще намериш такава там на твоя автомобил, разкачи я, напръскай с контактен спрей и я скачи на ново.
Относно премигванията също има тема където пише кво значат.
Лампата за ниско налягане ако светне и налягането найстина е ниско, пиши двигателя бегал.
При мен с откъртен картер и масло на земята за няколко секунди лампа не светна.