Как ми се разглоби карето!!!

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
navigator_
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2008, 20:25
Модел на автомобила: Мотоциклет
Контакти:
Status: Извън линия

Как ми се разглоби карето!!!

Мнение от navigator_ » 29 май 2008, 20:26

Ето и случката:
Вчера се качвам на един тротоар, висок не повече от 7-8см. Чува се някакво доста силно изтракване :shock: и спирам гледам няма нищо! Свърших си работата, качвам се и ще тръгвам. Съединител, първа, леко газ и нищо, чува се нещо като хрупане и не тръгва :shock: Слизам, гледам и опа един болт ама скъсан с гайката лежат до предна дясна гума? Не можах тогава да ги позная от къде са и ги прибрах. Дойдоха да ме дърпат, закачаме и тръгваме. Да ама не колата се "носи" една такава, не реагира адекватно на волана???? Слизам, гледам предна лява гума сочи лява посока, предна дясна сочи в ДЯСНО :shock: :shock: :shock: и на всичкото от горе е на един пръст от бронята??? Както и да е до вкъщи са 150м все ще се до влачи! Днес вдигам, колата, свалям гумата(предна дясна) и гледам средното каре разглобено а задния тампон на носача с носача са излезли от леглото си :shock: ! Сега ми светна от къде е този скъсан болт!
Явно при "превземането" на бордюра, болта се е скъсал и докато кача цялата кола съответно с леко въртене на волана носача е излязъл от леглото а от там цялата гума се изнася на вън и напред и разглобява карето!!!
Ето и въпроса, карето е неизползваемо и ми трябва ново, но дали се предлага само каре или ще трябва цяла полооска? Цена някаква да ме ориентирате!
Форда е '94 1,8 TDI комби

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Как ми се разглоби карето!!!

Мнение от paci » 30 май 2008, 07:27

Измъквал съм така каре не бившия ми Форд Ескорт.
Нищо му нямаше на карето!
Не бързай да купуваш и да хвърляш твоето.
Дано имаш печен човек да ти обърне внимание, да не даваш излишни пари.
Може и да е увредено, ама трябва да се погледне.

Потребителски аватар
navigator_
потребител
потребител
Регистриран: 03 мар 2008, 20:25
Модел на автомобила: Мотоциклет
Контакти:

Re: Как ми се разглоби карето!!!

Мнение от navigator_ » 30 май 2008, 18:09

Че е увредено съм сигурен - липсва му едната от ролките, явно е паднала по пътя ама не я открих никъде.
Мен повече ме интересува дали се предлага само каре или цялата полооска ще трябва да вземам?
Иначе за печения човек имам си, в сервиз работя но съм ел.техник и малко ми "бегат" тея карета, но сме оторизиран сервиз на друга марка и колегите не знаят дали може да се разглобява или не. За това питам тук, за да зная как да търся и цена че да не ме хвърли някой в реката :)

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”