Сложих Ксенон ?????

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
nicko
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
Status: Извън линия

Сложих Ксенон ?????

Мнение от nicko » 11 юни 2008, 16:05

Здравейте днес си сложих ксенон на късите светлини за 180лв. С момчето което държи магазинчето го сложихме. Свети си, но искам да питам на чертеж е дадено, че червения кабел е от външна страна, а ние го сложихме обратно. Има ли проблем.
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
izrotbg
потребител
потребител
Регистриран: 06 юни 2008, 14:23
Модел на автомобила: Focus 1.8i 16V Ztec '99 <= мойта шейна

Re: Сложих Ксенон ?????

Мнение от izrotbg » 13 юни 2008, 16:18

-= Ако не се запалиш няма проблем. Проблема при тях е че дърпат повече ток от обикновеена кружка ( което сигурно ти е известно), това от своя страна натоварва ел системата на колата, още една допалнителна екстра кам тях е че про натоварването на системата кабелите загряват а при продължително каране направо прегарят изолациите или направо ти се подпалва. Не че искам да те плаша просто се надявам добре да си си проверил вазможностите на ел системата на колата и дали може безпроблемно да ти подържа такива кружки. Да не гожорим колко маини изяждаш ако и ти си набичиш фаровете на макс на горе. Аз зада няям такива проблеми обмислям да си сложа халогенки, с отделно захранване и пусков бутон. Те не пречат толкова(щото са по ниско) а и наистина помагат за нощно шофира а не като Ксенонките да са ти за проста газария (а и между другото не знам ти с кво впечатление си но освен че светиш повече на другите няя разлика (а ако мислиш че има разлика ... сичко е само в главата ти ... ) *167* надявам се все пак да сам ти бил полезен _friends_ =-
-= JusT Me *** =-
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 13 юни 2008, 17:07

Е как ще дърпат повече ток,като консумираната мощност на ксеноновите крушки,заедно с управляващия блок е по-малка от тази на халогенната крушка?Ако нормалната крушка е 55W, то повечето ксенони са максимум 35W.Да не би да говориш за тези боядисаните крушки, на които пише ксенон а пък са си обикновени халогенни с повишена мощност 90/100W, за да компенсират загубата на светлина през синята боя?Те нямат нищо общо със истинския ксенон и наистина не светят по-силно от нормалните.Друг е въпроса,че истинския ксенон не се фокусира добре,поставен във фар с оптика за халоген и за това не се учудвайте,когато някой ви свети в очите,повече от колкото трябва.
Изображение

Потребителски аватар
izrotbg
потребител
потребител

Мнение от izrotbg » 13 юни 2008, 17:51

-= Хмм мне сам много сагласен с тебе относно волтажа, но не сам 100% сигурен и за тва няя смисал да спорим. А относно светенето в очите аз сам си дигнал фаровете на макс ... е*ал сам ги в селските терикати няя само те да ми вадят очите я ... даже се чудя дали да не карам от врее на време и на дълги ( с които светя в дарветата пти този регулаж на фаровете те тия идиоти не се понасят, чистак барсак нова кола и кристални фарове батко и тоя ги набичил по жисоко от моите ... не моа да разбера тези хора олигофрени ли са или просто да прекалено тъпи зада знаят как да си ги свалят тия фарове ... =-
-= JusT Me *** =-
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 13 юни 2008, 18:30

Малко си в грешка.
Консумацията и натоварването е пиково и се контролира от стартер,който подава около 1000 волта за секунда за да запали газа.От там вече напрежението се стабилизира на 12 волта и консумацията на ток е около 5 Ампера(според мощността на крушката).Запалване може да се получи само от неправилно свързване на проводниците и не добре контактуващи връзки.
Не плаши хората с дръзки приказки,а вземи малко да прочетеш.

Потребителски аватар
izrotbg
потребител
потребител

Мнение от izrotbg » 13 юни 2008, 18:39

-= Те заведа да си поговориш едни 2-3-ма мои проятели дето и те така си мислиха??? Не сяка ел систетема е направена за такива крушки, затова някои си имат такива заводски с колата а ако не си с такива не е много препоръчително да слагаш особенно на по стара кола ... и не че нещо ама ако не сам сигурен в нещо не го казвам особенно такова нещо, казвам му че може да стане че не утре ще му изгори колата ... =-
-= JusT Me *** =-
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 13 юни 2008, 20:15

И двамата сте прави до някъде 8) . Ксеноните имат по-голяма консумация при стартиране (до три пъти), после харчат по-малко ток от халогенните крушки (35W+7W срещу 55W). В моя случай разликата в инсталацията се състои само в подмяна на бушона от 10 на 15 ампера. Жиците са еднакви - по 0,75 квадрата. Така че няма да се запаля когато най-накрая си сложа ксенона. Фокусът обаче си е с релета за късите и дългите, някой дърт Голф 1-2 може и да се запали.
Съгласен съм обаче, че ксенон без прожектор си е гадно, заслепява ужасно. Оригиналният прожектор за Фокуса е Hella, би-ксенон - щита, които закрива горната част от полето, се вдига като щракнеш дългите. Отделно, че според Европейските норми колите с ксенонови фарове трябва задължително да са оборудвани със самонивелираща система и пръскалки за фаровете.

Повече за окабеляването, консумацията и прочие - http://faqlight.carpassion.info/headlamp-harness.html
Прикачени файлове
clip_image002.jpg
(16.03 KБ) Свален 60 пъти
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 13 юни 2008, 22:05

Аз умишлено слезнах на по-ниско ниво на оборудванета, защото не искам ксенон и 18" джанти.
Хората (визирам някой конструктори) бягат от високото напрежение и слагат високоволтовите бобини върху свещите, да не се мандахерцат около двигателя разни опасни кабеляци. Та сега съм по-спокоен, а и няма да минавам за тежкар от далече и ченгетата няма да ме спират толкова често.

Потребителски аватар
nicko
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г

Мнение от nicko » 16 юни 2008, 13:06

Значи ксенона е 35w. Има много голяма разлика м/у старите крушки и тези. Вечер карам на къси и виждам нормално. Приближава се до дневната светлина. До сега никой не ми е светнал, че го заслепявам. Левия фар ми е направен да свети малко на дясно, а десния на пред. За 4 часа каране баластите не бяха загрели изобщо. Страшно съм доволен от ксенона. От тук нататък ще слагам на всяка кола която карам ксенон. Дадох на бащата да кара и полудя. Сега и той иска ксенонче.
ИзображениеИзображениеИзображение

Заключена

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”