Как са автоматиците на Форд?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!
Status: Извън линия

Как са автоматиците на Форд?

Мнение от dydo » 18 юни 2008, 10:21

Някой има ли впечатления, добри ли са автоматиците на Фордовете и по точно на Мондео ІІ. Нещо много ми се е прикарало автоматик, ама като гледам един приятел, че даде за неговата Е класа /Мерцедес-очиларката/ близо 4 000 лв. за ремонт на автоматичната му скоростната кутия, ме заболя главата. Даже не са му сложили нова, която е доста по-скъпа, а само са я ремонтирали и подменяли разните му там джаджи. Иначе колата я купи за 11 000 лв.
Въпроса ми касае това, дали принципно автоматиците на Мондео ІІ са здрави, както и скъп ли е ремонта им, ако нещо се скапе.

bai_Petko
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
Контакти:

Re: Как са автоматиците на Форд?

Мнение от bai_Petko » 18 юни 2008, 20:23

Аз много избирах какъв автоматик да си купя, за форд отзивите бяха по-скоро положителни. Малко е зор да се намери мондео автоматик с мотор по-малък от 2.5 литровия, я на дизел пък съвсем няма автоматици. Много внимавай при покупката, покарай колата поне 5-6 километра като я изпробвай във всякакви режими. Идейно е да се смени маслото преди да я купиш за да си сигурен че няма добавка в него, която да крепи кутията.
Иначе авт. кутии са добри, 4-степенни са (мондео мк1 и 2), добре са подбрани предавателните числа - според мен. Радко дефектират, всъщност колкото и на другите хубави коли. В статиите в мобилето пише да се избягвали скорпиотата с автоматина кутия, но някой собственик на скорпион да каже каква е истината.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски

Потребителски аватар
mladen1984
потребител
потребител
Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth

Мнение от mladen1984 » 19 юни 2008, 21:09

От сега ти казвам че автоматиците на форд са железни.При правилна експлоатация и поддръжка животът им огромен.Колата ми е 89 набор и единствените проблеми които съм имал са свързани с некомпетентни майстори на автоматици,в частност от Пловдив.Преди да закупеш автоматик трябва задължително да се увериш ,лично че функционира изправно.Иначе казано-да го покараш но всички възможни степени,разнообразни скорости и т.н.....в градски и извънградски пътища!Веднъж качил се на автоматик ще забравиш всичко останало ( *00143* )и ще се наслъждаваш на пътя е шофирането !!!!!!!!!
За статията в мобилето: чел съм я и бих казал че е пълна глупост!Едва ли не излиза че това е най-лошата кола ,произвеждана някога!Това е просто статия на някой новоизлюпен драскач ,некомпетентен лаик.Автоматика на скорпиото е перфектен.Има опция за икономично шофиране и спортно шофиране,в годините за които е произвеждан е бил един от най.-добрите.Освен на скорпио е качван на сиера ,бронко,галакси,еконован експлорър и много др. американски модели.На базата на 4 степенния автоматик е разработен и 5 степенния на новото скорпио!
Изображение

Потребителски аватар
msotiroff
потребител
потребител
Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD

Мнение от msotiroff » 19 юни 2008, 22:17

Един приятел има Скорпио(от по - новите) 2,5дизел/автоматик/седан... Със скорости и двигател не е имал проблеми вече 3-4 години. А няма да ти обяснявам за какъв лукс и комфорт става дума в този автомобил... Само биде няма вътре :mrgreen:
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.

Потребителски аватар
imarh
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004

Мнение от imarh » 01 юли 2008, 23:13

Карам автоматик от почти една година. Заклел съм се да не сядам на кола с ръчни скорости. Поне не лична.

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”