Ford Kuga vs. Ford S-Max?
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- Status: Извън линия
Re: Ford Kuga vs. Ford S-Max?
Polly написа:......Но в крайна сметка все още незнам бензин или дизел ......
При такива расъждения явно личи че май само си чешеш езика и не си си направила труда да видиш Кугата с какви двигатели се предлага.
П.П. Спокойно по този начин маже да пуснеш и мнение с ръчна скоросна кутия ли да е Кугата или автоматична
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
petkoff_pl Като няма какво да кажеш, по-добре замълчи вместо да оспамваш въпроса или просто искаш да звучиш оригинално?petkoff_pl написа:Polly написа:......Но в крайна сметка все още незнам бензин или дизел ......
При такива расъждения явно личи че май само си чешеш езика и не си си направила труда да видиш Кугата с какви двигатели се предлага.
П.П. Спокойно по този начин маже да пуснеш и мнение с ръчна скоросна кутия ли да е Кугата или автоматична
За да съм по-конкретна, ще поясня, че в отговорите, колегите ми препоръчаха бензинов двигател като по-добър. След като съм ходила да гледам ми е пределно ясно с какъв двигател е Кугата. Въпроса е принципен за бензина или дизела, а от там по-лесно ще мога да направя избор и за конкретния модел, но за да не стават недоразумения, ще поясня:
"Достатъчно надежни ли са дизеловите двигатели на ФОРД?"
ПП Както писах само бензинови коли съм карала и затова ми е тази чуденка

FORD - Feel the difference.
-
- потребител
Polly написа:Здравейте Колеги,
Тъй като, милотоще ми купува, по-голяма количка (семейна) ми каза да избера между Форд S-Max i Форд Куга ( цените са им еднакви, като макс ниво на оборудване Кугата е по-евтина).
1. Въпроса ми е, коя според Вас е по-добра- като комфорт, возене, удобство и практичност?
2. Също така ми препоръчайте двигател ДИЗЕЛ или БЕНЗИНОВ? Аз досега само бензинови коли съм карала и съм чувала, че подръжката на дизеловите е по-скъпа?
3. Заслужава ли си макс ниво на оборудване на S-Мax Titanium или екстрите на Trend-a са достатъчни?
PS Милото няма предпочитания...каквото си харесам![]()
Поздрави
Форд S-Max с двигатели:
-2.0 Duratec 145 к.с.
-2.3 Duratec 161к.с.
-2.5 Duratec 220 к.с.
-1.8 TDCi 125 к.с.
-2.0 TDCi 140 к.с.
-2.2 TDCi 175 к.с.
Форд Куга с двигатели:
-2.0 TDCi 136 к.с.
Питаш да си взема ли Форд S-Max или Форд Куга ....... ДИЗЕЛ или БЕНЗИНОВ. Как може да очакваш отговор вземиси Форд Куга БЕНЗИНОВ.
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:

Естествено ми се стори да попитам първо тук, нали е форум все пак, нямах време да ходя в Мото Пфое, след като ходих в Мото Пфое разбрах какви са двигателите. Но пак казвам принципно ме интересуваше дизелите на форд, дали са добри, ако не са, както писах не бих се спряла на Куга.
Но питам се защо не четеш ВНИМАТЕЛНО, ами бързаш да пишеш??

Отново благодаря на колегите, писали по-горе.

Ще се радвам, ако разбера и малко повече за дизелите на форд.

FORD - Feel the difference.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
аз бих взел 2.2 тдци ама ти най вероятно ще се омяташ с него щото ще е летяща тухла единичка с това купе 

- mitakinen
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
- Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
- Контакти:
Моето предложение е за S-Max 2.0/2.2 TDCI. Човек, който е имал възможност да кара известно време бензинов и дизелов S-Max ми каза, че дизеловия е по-добрия. Моето Мондео е дизелово, карам го само с нафта от ЕКО петролеум, сменям му редовно абсолютно всички филтри и не ми е правил никакви проблеми. Между другото Форд има завод за дизелови мотори заедно с Пежо-Ситроен. Ако ти е голям S-Max - има пактроник
.

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Ако имаш само 4 метра за паркиране и колата ти е 5 метрова, тогава и перка на тавана да имаш - няма да ти помогне.mitakinen написа: Ако ти е голям S-Max - има пактроник.

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
За двигателите-имам впечатления само от служебното ни Мондео.Моторът е 2.0TDCi-140 к.с.
Сега не знам на колко км е,защото го пратихме да го ползват в друго поделение на фирмата.Докато беше при нас,за година и нещо е навъртял към 60 хиляди.От към повреди-безпроблемен мотор.Само дето гаранционното обслужване в МП не питай колко излиза,че ще ти стане зле...
S-max-a трябва да го предлагат със същия мотор.Понеже е на същата платформа като Мондеото,динамичните му характеристики надали са кой знае колко различни.Не страда от липса на мощност...даже има в излишък...
Сега не знам на колко км е,защото го пратихме да го ползват в друго поделение на фирмата.Докато беше при нас,за година и нещо е навъртял към 60 хиляди.От към повреди-безпроблемен мотор.Само дето гаранционното обслужване в МП не питай колко излиза,че ще ти стане зле...
S-max-a трябва да го предлагат със същия мотор.Понеже е на същата платформа като Мондеото,динамичните му характеристики надали са кой знае колко различни.Не страда от липса на мощност...даже има в излишък...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
О.К. приемам част от критиките и ако с нещо съм те засегналPolly написа:........

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Тук с думата "семейна", мисля (доколкото ми е възможно), въпросът е приключен.Polly написа:Здравейте Колеги,
Тъй като, милотоще ми купува, по-голяма количка (семейна) .................
Форд Куга е всичко друго, но не и семеен автомобил.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Зависи колко ти е голямо семейството...
Относно дизеловите двигатели - колеги, нямайте притеснения. Заслужили са си хвалбите. От 4 години карам 2.0 дизели Ford (Focus, Mondeo). Не бих казал, че съм имал проблеми.
Избора би трябвало да зависи от прости математически сметки свързани с годишния пробег и разликата в разхода на гориво и цената на автомобила. Това от практична гледна точка.
Иначе, за относително тежки автомобили като S-MAX и Kuga, за ежедневно шофиране дизела е за предпочитане, тъй като много по-лесно и в ппо-широк диапазон обороти се справя да тегли автомобила. При бензина ще се налага повече ръчка, смяна на скорости и пр.
Все пак започни със сметките...
Относно дизеловите двигатели - колеги, нямайте притеснения. Заслужили са си хвалбите. От 4 години карам 2.0 дизели Ford (Focus, Mondeo). Не бих казал, че съм имал проблеми.
Избора би трябвало да зависи от прости математически сметки свързани с годишния пробег и разликата в разхода на гориво и цената на автомобила. Това от практична гледна точка.
Иначе, за относително тежки автомобили като S-MAX и Kuga, за ежедневно шофиране дизела е за предпочитане, тъй като много по-лесно и в ппо-широк диапазон обороти се справя да тегли автомобила. При бензина ще се налага повече ръчка, смяна на скорости и пр.
Все пак започни със сметките...
Ford. Feel the difference