Индикация за резерва

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
resistor
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 11:52
Модел на автомобила: 1997 Fiesta TECHNO 1.25 16V Zetec-S; 1998 Mazda 323F BA 1.8 16V
Status: Извън линия

Индикация за резерва

Мнение от resistor » 05 авг 2008, 12:02

Здравейте на всички от клуб Форд, аз лично не карам Форд, но искам да ви питам за фиестата на приятелката ми дали има индикация за резерва на горивото като привършва бензина. Карал съм я доста в червената зона и не светва нищо по таблото. колата е 97ма 1.25 зетек (Fiesta TECHNO). Другия проблем който имам е, че климатика и не работеше - оказа се че отдолу куплунга му е бил изваден та го закачихме и сега работи добре но се получи следния проблем - като запаля колата и се чува едно зверско тракане откъм жабката някъде изпод таблото като от клапа която нещо не е наред. Всеки път като паля го прави и след 10 сек изчезва независимо дали е включен климатика или вентилатора.
Изображение

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Индикация за резерва

Мнение от samsung_bg » 05 авг 2008, 12:11

Значи моята фиеста е модификация FUN, която е с малко повечко екстри от TECHNO и нямам лампа за резерва. Много гадно :cry: Това, което ти трака под жабката е клапата, която спира и пуска въздух отвън. Винаги, когата даваш контакт тя се позиционира в положение затворено и спира. Явно твоята се е прецакала. Много колеги се оплакват от това.
Изображение

Потребителски аватар
resistor
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 11:52
Модел на автомобила: 1997 Fiesta TECHNO 1.25 16V Zetec-S; 1998 Mazda 323F BA 1.8 16V

Мнение от resistor » 05 авг 2008, 12:28

Да гадно е че няма лампа за резерва. А тази клапа сигурно до нея се достига изключително трудно.
Изображение

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Мнение от samsung_bg » 05 авг 2008, 12:31

resistor написа:А тази клапа сигурно до нея се достига изключително трудно.
Ама много си прав. Трябва да се свали май цялото табло.
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”