Въпрос за Ford Mondeo
- dydo
- потребител
- Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
- Модел на автомобила: Най-различни!
- Status: Извън линия
Re: Въпрос за Ford Mondeo
Вярно е, че начина на каране оказва голямо влияние в/у разхода, но когато го засичах не може да се каже, че съм изрязвал колата. Именно защото исках да го засека, карах нормално, т.е. нито с по-рязка газ, нито бавно. Апропо когато карам извънградско намалявам или с пускане на газта или с превключване на по-ниска предавка, или едновременно и с двете, ако разбира се не се наложи да скоча върху педала за да спирам. И то не заради разхода /ако въобще това със спирачките оказва влияние/, а заради накладките. Жена ми има навика да набива спирачки преди завоите, като че няма да ги вземе и без да намали.
Ръчна пък я ползвам 3-4 пъти в годината , я не и то само при паркиране на голям наклон.
Ръчна пък я ползвам 3-4 пъти в годината , я не и то само при паркиране на голям наклон.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Аз си карам фокуса малко просташки особено, като съм без жената и детето. И гори с 2 л. повече от бабешко каране.
От 5 дни съм се сдобил с това http://www.scangauge.com/" onclick="window.open(this.href);return false; и след няколко коментара на различни места вкл. и по някаква американска ТВ че сваля разхода с около 10-15 % само от начина на каране, съм си поставил задача да го докарам поне колкото пише в книжката. Много псувни изяждам, ама спасявам планетата, карам екологично хахахах.

От 5 дни съм се сдобил с това http://www.scangauge.com/" onclick="window.open(this.href);return false; и след няколко коментара на различни места вкл. и по някаква американска ТВ че сваля разхода с около 10-15 % само от начина на каране, съм си поставил задача да го докарам поне колкото пише в книжката. Много псувни изяждам, ама спасявам планетата, карам екологично хахахах.

- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
за справка: ГНП Мондео МК2 200лв(в моргата) нова - 1000лв.Това е по - скъпото от бензиновите.Друга разлика съществена няма..........Сменял съм и говоря от опит.Маслото ремъците и ролките са на една цена почти.......не знам други консумативи, които могат да са чак толкова по - скъпи.focusfocus написа: П.С.
Няма да коментирам консумативите на дизела и цената на ГНП, ако недай си Боже нещо и се случи.

-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
Мондеото е много добра кола - твърдя от личен опит , а не защото имам такава.За 4-5 години съм сменил съединител и един шарнир - всичко друго консумативи.1996 е - салона като нов , няма нищо по таблото - напукано или сцепено изобщо прекрасна кола.Всичко работи - няма счупени брави , ключове и т.н.Малко слабо антикорозионно покритие по веждите.Имал съм Опел и Фиат - не ща да говоря избщо за тях - за ремонти дадох повече от колкото за Мондеото!По отношение на бензин - дизел е напълно безсмислено да се спори - още цените като се погледнат за два автомобила дизела фабрично си е по-скъп 2-5 к.Просто е факт , че дизела е по добър мотор.Погледнете книжката си вижте въртящия момент на простия дизел 90 коня и сравнете с бензина и който иска може се проба с някое турбо - за гарантиран успех препоръчвам 2000 к бензин - с 1.8 не пробвайте , а за 1.6 е изобщо няма смисъл.Разбира се знам , че ще наскачат веднага хора да ме убеждават колко вървят бензинките ама бъдещето е на дизела/световно тенденция не е мое мнение/
а помпата на инжекциона е без пари - плащаш 1 - вземаш 2 , а свещи кабели , мафове, стъпкови мотори - сега се учим кво има в колите ли ?Затова фабрично може да е по скъп дизела - за помпата.Бензинките помпи немат - на скачен съд влиза горивото /2 у-ба бензинова помпа -200-400 , нова - не ща да знам/
а помпата на инжекциона е без пари - плащаш 1 - вземаш 2 , а свещи кабели , мафове, стъпкови мотори - сега се учим кво има в колите ли ?Затова фабрично може да е по скъп дизела - за помпата.Бензинките помпи немат - на скачен съд влиза горивото /2 у-ба бензинова помпа -200-400 , нова - не ща да знам/
- mury
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2007, 18:07
- Модел на автомобила: mondeo mk2 SW 2.0 16v '99
мондеото си е екстра колица,зимаш и караш нямаа какво да се чудиш в началото на годината смених тампони на носачите и стабилизиращата щанга(за отпред става въпрос,за тези които неразбират)общо частите ми излезнаха 80лв.и то от обирджийте МОТОПФОЕ с 20%отстъпка!!!
в люлин 9 има магазин само за форд добри цени и качествени части,спирачни барабани 100лв. комплект германски,масло форд 5л39лв,накладки от 27 до 42лв комплект в зависимост от марката!!!
това е с каквото мога да ти помогна колега
п.с.
здрава,бърза газ/бензин,подръжка евтина в сравнение с други марки същата година,много ексрти,голяма,возия страхотна
Просто незнам какво още чакаш???
в люлин 9 има магазин само за форд добри цени и качествени части,спирачни барабани 100лв. комплект германски,масло форд 5л39лв,накладки от 27 до 42лв комплект в зависимост от марката!!!
това е с каквото мога да ти помогна колега
п.с.
здрава,бърза газ/бензин,подръжка евтина в сравнение с други марки същата година,много ексрти,голяма,возия страхотна
Просто незнам какво още чакаш???

- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Е достатъчно си прочел по-форума. Ат дизелов двигател като на мондеото съм карал, но качен на ескорт - добре си вървеше (повече от моето мондео с 2л бензин). Под два литра бензин ....малко са му.
- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
Хм, аз съм доста доволен от вървежа с 1.8 на хечбек...
Е, ако бях попаднал на 2.0 нямаше да го върна, разходът сигурно е почти идентичен...
Поздрави!
Е, ако бях попаднал на 2.0 нямаше да го върна, разходът сигурно е почти идентичен...
Поздрави!