По инерция колата се газира. Моторче за празен ход или....?
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
- Status: Извън линия
По инерция колата се газира. Моторче за празен ход или....?
Колеги, помагайте. Като дам газ на Фиестичката и я пусна по инерция някъде около 10-15 сек. работи на страшно високи обороти /все едно съм подал газ/, след което се оправя и си е нормално. Имам подозрения в моторчето за празен ход /или както там се казва/, но понеже бъкел не разбирам затова питам корифеите. Това моторче преди година ми казаха че нещо не е добре, пръснаха го с някакъв спрей. Преди месец пак го пръскаха със спрей. Същото това го прави като махна например акумулатора и после го сложа. Докато ми свикне компютъра с карането 2-3 дни се форсира яко.....спасявайте ако имате някаква идея.
Колата е Фиеста 1,3 моноинжекция, 94 г. скоро сложих газова /ако има някакво значени/
ПС. Колко може да струва това моторче ново и удачно ли е да търся втора употреба.
Колата е Фиеста 1,3 моноинжекция, 94 г. скоро сложих газова /ако има някакво значени/
ПС. Колко може да струва това моторче ново и удачно ли е да търся втора употреба.
- dimbatami
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе
за фиестата
колега първо се убеди че моторчето работи когато двигателя работи драпни буксата на моторчето и ако двигателя промени работата си или огасне значи работи но ако нищо не стане начи е моторчето пробваи това и пиши да видим кво ще правим
-
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2008, 13:02
- Модел на автомобила: Форд Фиеста Куриер
Re: По инерция колата се газира. Моторче за празен ход или....?
Здравейте колеги! Тъй като съм нов при вас искам първо да ви поздравя за добрия и доста изчерпателен откъм материали форум!
За съжаление причината да се регистрирам е неизправност на моята Фиеста Куриер! Симптомите са същите като при valerko, т.е. когато загрее добре двигателя моторчето за празния ход става "мудно" и оборотите падат мнооооого бавно! Пробвах три различни моторчета и при всички резултата е еднакъв, т.е. без никаква промяна! Смених потенциометъра на клапата и отново никакъв резултат. Интересното е че при студен мотор оборотите се връщат като по учебник , но загрее ли независимо от всичко което смених и пробвах проблема е налице! Тъй-като не стана ясно какво е станало с колата на valerko1 ви моля за спешна помощ за което предварително ви благодаря!!!
За съжаление причината да се регистрирам е неизправност на моята Фиеста Куриер! Симптомите са същите като при valerko, т.е. когато загрее добре двигателя моторчето за празния ход става "мудно" и оборотите падат мнооооого бавно! Пробвах три различни моторчета и при всички резултата е еднакъв, т.е. без никаква промяна! Смених потенциометъра на клапата и отново никакъв резултат. Интересното е че при студен мотор оборотите се връщат като по учебник , но загрее ли независимо от всичко което смених и пробвах проблема е налице! Тъй-като не стана ясно какво е станало с колата на valerko1 ви моля за спешна помощ за което предварително ви благодаря!!!
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
slav4o, Добре дошъл във форума! Кажи какъв е двигателя, ZETEC ли е ?

-
- потребител
Верно че съм забравил!!!
Двигателя е 1.3 моноинжекция 92 година!
Двигателя е 1.3 моноинжекция 92 година!
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Типични симптоми за стъпков мотор или потенциометър на дроселовата клапа, ама ти си ги сменял. Твоя двигател е бая по-различен, но виж за маркучи на вакуума.

-
- потребител
Прегледал съм всички маркучи за вакуумите, а също и всички маси по двигателя и шасито!
- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Според мен проблема е стъпков мотор или потенциометър (но ти си ги сменил). Значи продължаваш нататък смисъл датчиците, който подават сигнал на стъпков мотор. За тези който се сещам
1. Потенциометъра (ти си го сменил).
2.MAP сензор
3.температурен датчик
Прилагам екран от аутодата
ПС нещо снимката е размазана вижте снимката от http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 20&t=17944" onclick="window.open(this.href);return false;
1. Потенциометъра (ти си го сменил).
2.MAP сензор
3.температурен датчик
Прилагам екран от аутодата
ПС нещо снимката е размазана вижте снимката от http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 20&t=17944" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Благодаря зя препратката към другата тема! Изчетох я внимателно и въз основа на действията и смените които съм направил досега мисля да се насоча към изследване на ел. контактите и пръскане с контакт-спрей на всички букси които имат отношение към стъпковото моторче! Утре ще пиша какъв е резултата!
-
- потребител
Днес прегледах всички ел. контакти букси и вакууми. Всичко е наред, но проблема остава! Моля ви препоръчайте сервиз където биха ми помогнали! Аз се изчерпах откъм идеи и търпение!
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
Отиди на диагностика....аз ходих и ми казаха че е от това моторче /темата от препратката по горе е моя, но не се оправи/....но още не съм го сменил, щото колата работи засега добре, не знам като застудее /не знам дали има значение температурата, но тогава имам проблеми с това моторче/. Сервиза дето ходих е като вървиш по Сливница от Л.мост например в посока Люлин, минаваш Ботев и първата пряка вдясно на 20 м пак вдясно е сервиза. 30 кинта ми взеха. Хвалят сервиза който е на гърба на Вилхелм Пик /Хенри Форд/...дори май там цената е 20 кинта. Така, че дай малко пари за една диагностика да видят болката.slav4o написа:Днес прегледах всички ел. контакти букси и вакууми. Всичко е наред, но проблема остава! Моля ви препоръчайте сервиз където биха ми помогнали! Аз се изчерпах откъм идеи и търпение!
Няма лоша ракия и хубава лопата.