Как се сваля врътката на стъклото?
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
- Status: Извън линия
Как се сваля врътката на стъклото?
Хора помагайте....не мога да си сваля кората на вратата. Врътката за вдигане и качване на джама как се сваля. Не е ли с капачка и под капачката винт. Направих я на гъз и няма нищо подобно на капачка...дупчих, чегъртах, псувах. На предната фиеста 100% съм сигурен че имаше. Ето и снимка http://store4.data.bg/dedmaroz/Snimki/DSC00326.JPG" onclick="window.open(this.href);return false; ....това в долната част не трябва ли да е капачка, че само с тирбушон не съм пробвал да го извадя. Благодаря на отзовалите се.
Няма лоша ракия и хубава лопата.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Как се сваля врътката на стъклото?
Няма капаче, има зегерка. Виж под дръжката, достъпа е труден и е гадно. Ладите са 1:1, ако си свалял на Лада или някой твой близък или познат е свалял може да ти помогне.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Има едно щифтче на въртящата ос. Бъркаш с тънка отвертка м/у кората на вратата и врътката, освобождаваш щифта и измушваш врътката.
Успех.
Успех.
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Вземи тел. твърда. направи малка кука. натисни малко кората и ще видиш скобата. закачи я с кукичката и дърпай докато излезе.
- OhljovchO
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 20:04
- Модел на автомобила: Ford Focus МК2 1.6 Duratec 100HP, 2005г. с газов инжекцион
- Контакти:
Оууу и аз се мъчих да свалям моите като слагах говорителите на задните врати. Страшна драма направо ме изкара от нерви тая смотана зегерка.
Аз я махах с две отвертки по супер гаден начин - запъваш я в единя краи и натискаш в другия докато излезе, че се и върти гадината. И гледаш да не я затриеш щото едната я търсих един час след като разглобих пред блока. За сметка на това сглобяването е много лесно - щрак и готово
На стария ми Орион беше капачка, ма на новите не е.
Аз я махах с две отвертки по супер гаден начин - запъваш я в единя краи и натискаш в другия докато излезе, че се и върти гадината. И гледаш да не я затриеш щото едната я търсих един час след като разглобих пред блока. За сметка на това сглобяването е много лесно - щрак и готово

На стария ми Орион беше капачка, ма на новите не е.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Има още един чалъм (в началото не става но после се научава), пъха се парцал в процепа и се завърта дръжката или парцала, зегерката се закача и излиза. Лесно е но както казах не става с първия път трябва да му се свикне после е лесно.
Относно загубването на зегерката, както писах 1:1 е със Ладата, при загубване или повреждане има ги в магазините за Лада.
Относно загубването на зегерката, както писах 1:1 е със Ладата, при загубване или повреждане има ги в магазините за Лада.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- valerko1
- потребител
Това изглежда много хитро. Не бих се сетил.HACKO написа:Има още един чалъм (в началото не става но после се научава), пъха се парцал в процепа и се завърта дръжката или парцала, зегерката се закача и излиза. Лесно е но както казах не става с първия път трябва да му се свикне после е лесно.
- valerko1
- потребител
Свалих я много лесно....изкривих една тел накрая като кукичка и я издърпах...много лесно стана....но отзад проблем.....сега пък не мога да сваля бравата. Видях се в чудо...ще се ходи на майстор.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021