Така никога няма да се оправим
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
- Status: Извън линия
"Военният съд в Сливен взе решение полицаят от с. Бояджик Митко Чавдаров да бъде уволнен дисциплинарно и да му се наложи административна глоба в размер на 1000лв.
Присъдата над полицая произнесе съдия старши лейтенант Мая Йорданова.
Чавдаров бе обвинен от Военна прокуратура Сливен, че преди 4 месеца е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.
Действието се е развило в двора на училището в Бояджик около 2 ч. сутринта.
Циганите са се хванали на бас кой пръв може да скъса флага на 3-метровия пилон.
Чавдаров ги е видял, осветил ги е с фенерче и ги е изгонил от двора на училището.
След това е подал рапорт срещу циганите за нарушаване на обществения ред.
Ямболският районен съд обаче е отхвърли мотивите на досъдебното производство срещу циганите.
В същото време, подучени от адвокати, те подават жалба срещу Чавдаров.
В жалбата се твърди, че той ги е обиждал и малтретирал и им е причинил стрес.
Военна прокуратура повдигна обвинение срещу Митко Чавдаров, а днес съдът реши полицаят, който е защитавал честта на българския национален флаг да бъде уволнен.
„Нищо не мога да кажа, потресен съм. Оставам без работа и без препитание.
Надявам се все пак справедливостта да възтържествува на по-горна инстанция" коментира Митко Чавдаров просълзен, след като чу присъдата си."
http://news.ibox.bg/material/id_470684417
Не е ли крайно време да се спрат такива отвратитерни, самопогубващи Българския дух глупости? Това ще го разнеси из всички форуми, призовавам този случай да се раздуе, защото няма да си оправим никога.
Присъдата над полицая произнесе съдия старши лейтенант Мая Йорданова.
Чавдаров бе обвинен от Военна прокуратура Сливен, че преди 4 месеца е превишил правата си, държейки се грубо и е малтретирал 6-ма цигани, които са скъсали българския национален флаг.
Действието се е развило в двора на училището в Бояджик около 2 ч. сутринта.
Циганите са се хванали на бас кой пръв може да скъса флага на 3-метровия пилон.
Чавдаров ги е видял, осветил ги е с фенерче и ги е изгонил от двора на училището.
След това е подал рапорт срещу циганите за нарушаване на обществения ред.
Ямболският районен съд обаче е отхвърли мотивите на досъдебното производство срещу циганите.
В същото време, подучени от адвокати, те подават жалба срещу Чавдаров.
В жалбата се твърди, че той ги е обиждал и малтретирал и им е причинил стрес.
Военна прокуратура повдигна обвинение срещу Митко Чавдаров, а днес съдът реши полицаят, който е защитавал честта на българския национален флаг да бъде уволнен.
„Нищо не мога да кажа, потресен съм. Оставам без работа и без препитание.
Надявам се все пак справедливостта да възтържествува на по-горна инстанция" коментира Митко Чавдаров просълзен, след като чу присъдата си."
http://news.ibox.bg/material/id_470684417
Не е ли крайно време да се спрат такива отвратитерни, самопогубващи Българския дух глупости? Това ще го разнеси из всички форуми, призовавам този случай да се раздуе, защото няма да си оправим никога.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: Така никога няма да се оправим
За Ямболските съдии и прокурори няма да коментирам.
Това което знам е конфиденциално, но може да се обобщи с една дума - цигания.
В тази институция в този град морала е под всякаква критика.
Това което знам е конфиденциално, но може да се обобщи с една дума - цигания.
В тази институция в този град морала е под всякаква критика.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Полицейското насилие е отвратителна работа.Все тая дали става дума за българи,цигани бимбинистанци и т.н.И точно за тоя случай няма да правя заключения преди да станат общоизвестни фактите по делото.Просто да не се окаже накрая,че не са Катюши,а Компоти...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Аз пожелавам на Майчето да я докопат 5-6 циганина и да и скъсат шортите поне по 2 пъти(само се надявам да не иска това) 

Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

- ewgeny
- потребител
Ти прочете ли изобщо всичко? Изобщо не ми дреме, че полицая набил някой друг циганин. Как така полицая ще защитава българското знаме, пък после ще го уволняват. Ами то следващия път никой полицай няма да се намеси и кво? В щатите директно мангала отве в панделата.S_C написа:Полицейското насилие е отвратителна работа.Все тая дали става дума за българи,цигани бимбинистанци и т.н.И точно за тоя случай няма да правя заключения преди да станат общоизвестни фактите по делото.Просто да не се окаже накрая,че не са Катюши,а Компоти...
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Глоба за полицай, ошамарил роми за гавра с националното знаме
Сливенският военен съд наложи глоба от 1000 лева на районен младши инспектор Митко Чавдаров за това, че на 9 февруари 2008 г. в кметството на селото е нанесъл лека телесна повреда на трима роми, заловени да се гаврят с националното знаме на България.
Чавдаров ще трябва да плати и разноските по делото на стойност 430 лева.
Униформеният беше обвинен за малтретиране и тормоз на ромите, но съдът го освободи от наказателна отговорност.
По същия случай кметът на село Бояджик Герган Гарганов е изпратил сигнал в Районната прокуратура в Ямбол за поругаване на националното знаме, но оттам направили отказ поради липса на достатъчни данни за извършено престъпление.
Срещу подвеждането на местния полицай под съдебна отговорност съселяните му са събрали няколкостотин подписа.
На 9 февруари т.г. след полунощ Митко Чавдаров заварил група пийнали местни роми в двора на училището.
Един от тях един бил покачен на пилона и късал националното знаме.
Според ромите впоследствие полицаят ги е малтретирал и бил и това е причината да внесат оплакване до съда.
Въпреки че съдът освободи от наказателна отговорност Чавдаров, голям е шансът той да бъде освободен от системата на МВР, съобщи Димитър Ников - адвокат на подсъдимия.
Решението на Сливенския военен съд може да бъде обжалвано във Военно-апелативния съд – София.
http://www.dnes.bg/article.php?id=58130" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Сливенският военен съд наложи глоба от 1000 лева на районен младши инспектор Митко Чавдаров за това, че на 9 февруари 2008 г. в кметството на селото е нанесъл лека телесна повреда на трима роми, заловени да се гаврят с националното знаме на България.
Чавдаров ще трябва да плати и разноските по делото на стойност 430 лева.
Униформеният беше обвинен за малтретиране и тормоз на ромите, но съдът го освободи от наказателна отговорност.
По същия случай кметът на село Бояджик Герган Гарганов е изпратил сигнал в Районната прокуратура в Ямбол за поругаване на националното знаме, но оттам направили отказ поради липса на достатъчни данни за извършено престъпление.
Срещу подвеждането на местния полицай под съдебна отговорност съселяните му са събрали няколкостотин подписа.
На 9 февруари т.г. след полунощ Митко Чавдаров заварил група пийнали местни роми в двора на училището.
Един от тях един бил покачен на пилона и късал националното знаме.
Според ромите впоследствие полицаят ги е малтретирал и бил и това е причината да внесат оплакване до съда.
Въпреки че съдът освободи от наказателна отговорност Чавдаров, голям е шансът той да бъде освободен от системата на МВР, съобщи Димитър Ников - адвокат на подсъдимия.
Решението на Сливенския военен съд може да бъде обжалвано във Военно-апелативния съд – София.
http://www.dnes.bg/article.php?id=58130" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewgeny
- потребител
Е какво очакваш? Хорейшо да занесе на прокурора, запечатана торбичка със знамето на парчета, както и запазени отпечатъци на мангасаряните + запис от охранителната камера на близкото кръчме + запис на пълни самопризнания пред свидетели. Може би тогава, срещу някой лев може и да тръгне дело с неясен край.
А къде са уликите относно "стреса" който са преживели кюмюрите? Как следващия полицай би се решил да защити националната ни гордост при аналогичен случай? Никак.
ПП: Абсолютно не искам да изразявам етническа омраза.
А къде са уликите относно "стреса" който са преживели кюмюрите? Как следващия полицай би се решил да защити националната ни гордост при аналогичен случай? Никак.
ПП: Абсолютно не искам да изразявам етническа омраза.
-
- потребител
- Контакти:
http://www.clip4e.com/playfscr.php?id=t ... v_bylgariq" onclick="window.open(this.href);return false;
-----------------------------------------------------------------
Ееееее колега каде видя тук етническа омраза-погледай клипа да видиш кво стадо е българския народ
.
Ееееее колега каде видя тук етническа омраза-погледай клипа да видиш кво стадо е българския народ

-
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
- Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia
1000 лв. награда за глобения полицай, спасил флага
http://dnes.dir.bg/2008/09/30/news3425322.html
http://dnes.dir.bg/2008/09/30/news3425322.html
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Ако искаш да кажеш, че този филм не е сниман с цел разпалване на етническа омраза, просто много бъркаш...noface написа:http://www.clip4e.com/playfscr.php?id=t ... v_bylgariq" onclick="window.open(this.href);return false;
Ееееее колега каде видя тук етническа омраза-погледай клипа да видиш кво стадо е българския народ.
мисля, че темата излиза от рамките на разумното... бъдете малко по-толерантни!
- _bioHAZArd_
- потребител
- Регистриран: 28 мар 2008, 13:09
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI, Ford Mondeo 1995 2.0 136 hp 16V Ghia ГИ Фобос
- Контакти:
la4o написа:Ако искаш да кажеш, че този филм не е сниман с цел разпалване на етническа омраза, просто много бъркаш...noface написа:http://www.clip4e.com/playfscr.php?id=t ... v_bylgariq" onclick="window.open(this.href);return false;
Ееееее колега каде видя тук етническа омраза-погледай клипа да видиш кво стадо е българския народ.
Лъчо, бих казал че филма е сниман да отвори очите на много хора в България и реално да се види какво представлява партията ДПС. Самите хора не са виновни - тях просто ги водят и им внушават какво ли не. Но ако следваме някой истини в нашият свят - всяко действие има и съответното противодействие. Значи ако те са настроение срещу нас, няма начин във българите да не стане същият процес.
Една страна, един народ, единна вяра, нов живот!
- ewgeny
- потребител
Според мен клипчето е направено с цел пропаганда, но за съжеление и трябва да призная, че има известна доза гадна истина. И оставете тея партии. Всички до един са ибмекяри без морални ценности. Е има изключения, но те са толкова малко и толкова почернени от всичко, че нямам думи. Аз говоря за конкретния случай където сами се копаем като нация.
- ivoled
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2007, 23:39
- Модел на автомобила: Фиеста 98(вече не), Орион 91 и ЛАЧИЯ ДОГАН
Лъчо и в твоите думи има истина,но кажи според теб.Г-н Доган е имал лични сметки за разчистване с някоя конкретна майка от вагона или ....?la4o написа:Ако искаш да кажеш, че този филм не е сниман с цел разпалване на етническа омраза, просто много бъркаш...noface написа:http://www.clip4e.com/playfscr.php?id=t ... v_bylgariq" onclick="window.open(this.href);return false;
А за темата която повдига Евгени,ми нямам думи.
Който каквоти си направи и господ не може.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Иво, не отричам фактите...
По-скоро не съм съгласен с водената политика на една друга партия, която е пряко свързана с филма (според мен!)
Ако "диалога" продължи по този начин ще повторим едни сценарии познати ни вече от околните страни.
В случая проблема е, че политиката ни не се води за нищо друго освен за пари
Никой не гледа какъв ще е постигнатия ефект от едно или друго, просто се мъчи да се докопа до властта като сгази другите... замерват се с лайна и после ни се показват кой е по-малко оцапан...
имам и много критично мнение към всички нас, но да ви кажа, продължим ли с темата ще се сдъвчим
дайте да си караме фордовете и да се усмихваме (един на друг, щото може да се окаже, че няма за какво друго)
Поздрави,
la4o
По-скоро не съм съгласен с водената политика на една друга партия, която е пряко свързана с филма (според мен!)
Ако "диалога" продължи по този начин ще повторим едни сценарии познати ни вече от околните страни.
В случая проблема е, че политиката ни не се води за нищо друго освен за пари

имам и много критично мнение към всички нас, но да ви кажа, продължим ли с темата ще се сдъвчим

Поздрави,
la4o
-
- потребител
- Контакти:
Значи да кажа,че изобщо не са ми симпатични лумпените от "атака". Това са фактите,но казани от такива като тях не изглежда достоверна за съжаление.

- ivoled
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2007, 23:39
- Модел на автомобила: Фиеста 98(вече не), Орион 91 и ЛАЧИЯ ДОГАН
la4o написа:Иво, не отричам фактите...
В случая проблема е, че политиката ни не се води за нищо друго освен за париНикой не гледа какъв ще е постигнатия ефект от едно или друго, просто се мъчи да се докопа до властта като сгази другите... замерват се с лайна и после ни се показват кой е по-малко оцапан...
Поздрави,
la4o

- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Код: Избери всички
нямагиии..........има само чернилки те са по магазини,кафета и др. е сега и презедент ще им чернилка......
Американците са малцинство както и ние Българите ще станем по тяхният патент на там отива работата..
Аз........на циганин на....пешеходна пътека не го признавам........!!!!!! че и викат след мен що не съм спрял....

- ewgeny
- потребител
+1 и от мен. Тези крайно настроените политически партии ДПС и АТАКА ще ни завлекат много надолу. Нестига колко проблеми имаме да решаваме, а сега и етническата омраза ако задълбаят съвсем ще цъфнем.noface написа:Значи да кажа,че изобщо не са ми симпатични лумпените от "атака". Това са фактите,но казани от такива като тях не изглежда достоверна за съжаление.
Силно се надявам, ама силно, да започне малко по малко да излиза ново проколение на политическия фон, с европейско мислене и поне мааалко морални ценностти. Щото аз съм решил, че няма да ходя зад граница.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Много се отплеснахте от темата и то в грешна посока.
Не е проблема в това дали са цигани, турци, албанци или българи.
Проблема е, че намаме читави закони! И още по-лошото е, че това което имаме не го спазваме.
Какво може да си помислим за съд, който не признава видео и фото материали, а вярва на свитетели и то в държава, която е най-корумпираната в Европа.
Преди близо година тук в този форум колега описа как мутра го е ударила пред румънското посолство преминавайки на червено. Докато отидат до І-во районно там са ги чакали 22 клетвени декларации, че колегата е минал на червено, а мутрата на зелено.
Такава ни е системата - вярва на свидетелки показания. За разисквания случай е ясно, че циганите лъжат. Защо ли? Ами помислете си какво правят циганите като ги нападне някой - излизат стотици. Ако полицая ги беше набил нямаше да доживее до следващия ден. Щяха да го причакат някъде в тъмното и да го претрепят с колове. Такава им е тактиката на циганите, а за това примери много. Това са хора с ниско или липсващо образование, дрогирани или пияни и за най-малкото нещо вадят ножове и налитат на бой.
Не е проблема в това дали са цигани, турци, албанци или българи.
Проблема е, че намаме читави закони! И още по-лошото е, че това което имаме не го спазваме.
Какво може да си помислим за съд, който не признава видео и фото материали, а вярва на свитетели и то в държава, която е най-корумпираната в Европа.
Преди близо година тук в този форум колега описа как мутра го е ударила пред румънското посолство преминавайки на червено. Докато отидат до І-во районно там са ги чакали 22 клетвени декларации, че колегата е минал на червено, а мутрата на зелено.
Такава ни е системата - вярва на свидетелки показания. За разисквания случай е ясно, че циганите лъжат. Защо ли? Ами помислете си какво правят циганите като ги нападне някой - излизат стотици. Ако полицая ги беше набил нямаше да доживее до следващия ден. Щяха да го причакат някъде в тъмното и да го претрепят с колове. Такава им е тактиката на циганите, а за това примери много. Това са хора с ниско или липсващо образование, дрогирани или пияни и за най-малкото нещо вадят ножове и налитат на бой.
- Антон Маринов
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2007, 08:42
- Модел на автомобила: преди- FORD ESKORT 1997/ 1.8 TD/90ph
сега - VOLVO V70 2001/2,5 TD/140ph - Местоположение: В.Търново
Явно "съдийката" не и е там мястото защото не почита държавата и не спазва законите. Всеки месец пътувам до Истамбул там на всеки ъгъл има знаме че и по колите си слагат айде някой да се опита да го скъса ше го заколят на място . Ами я си спомнете как се пазят знамената във поделенията на Българската Армия , какво ше стане ако някое изчезне?
На този човек медал трябва да му дадат че на днешно време геройствата са кът. Ако трябва и ние подписка да направиме в негова защита
На този човек медал трябва да му дадат че на днешно време геройствата са кът. Ако трябва и ние подписка да направиме в негова защита