Blabla от "Колко може да е цената на един Ескорт"

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Blabla от "Колко може да е цената на един Ескорт"

Мнение от toto » 31 окт 2008, 13:15

Добре де какво толкова го хвалите този комън-рейл и кой пръв го е използвал в автомобил?
Това, че са наутали напълно нова и непозната технология в Alfa 1997 година повод за гордост ли е?
Те сигурно за това се чупят толкова тези алфи, като слагат каквото им падне в тях.
Айде вижте как върви едно 3.0TDI на A6 от преди 2-3 години пък пак разправяйте колко бил смотан дизела на VAG.
Изображение

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 31 окт 2008, 13:18

toto написа:Добре де какво толкова го хвалите този комън-рейл и кой пръв го е използвал в автомобил?
Това, че са наутали напълно нова и непозната технология в Alfa 1997 година повод за гордост ли е?
Те сигурно за това се чупят толкова тези алфи, като слагат каквото им падне в тях.
Айде вижте как върви едно 3.0TDI на A6 от преди 2-3 години пък пак разправяйте колко бил смотан дизела на VAG.
Аз съм карал такова и знам как върви, а ти? :lol: май не. Кажи какво знаеш от личен опит, тука всеки ако почне да пише предположения какво ще стане. И E-класа 320CDI мога да ти кажа, че е по-добра машина щото и нея съм карал. На Ауди най-лудите машини са S-ките ето ти една http://zazz.bg/play:f0583d43" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от toto » 31 окт 2008, 13:42

3.0TDI не съм карал, но сък марал доста време 2.5TDI, и доколкото съм чел коментари за 3.0TDI казват, че върви дори по-добре.
Ама с човек който харесва алфи не мога да споря. Вижданията ни за автомобили са коренно различни. И 100 коментара да изпишем пак няма да се разберем :)
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 31 окт 2008, 13:42

Голяма част от новостите в автомобилостроенето не са нови. Обикновинно това са неща открити в началото на миналия век, но поради ниското ниво на фундаменталните науки са останали в голямата си част само на хартия.
На мен кризата ми допада. Както показва историята, след такива кризи имаме бум в развитието.
Очаквам голяма част от автомобилостроителните компании да се обенинят около разработването и производство на ДВГ.
Какво имам предвид:
Всяка компания разработва само един вид двигател - напримир Форд прави 1.8 TDCI, Алфа ромео 2.0 JTD, Фиат 1.4 турбо и да си ги продават едни на други. Така всяка компания ще насочи инженерния и научен потенциал в една област, респективно един двигател, който ще ползват всички.
Така когато си купиваш нов автомобил ще си сигурен, че е оборудван с най-добрия двигател, произвеждан в Европа, а защо не и в света.
Същото може да се постигне и в другите области - окачване, интериор, мултимедия и т.н.
Всичко това ще доведе само до едно - намаляване на производствените разходи и от там на цената на автомобилите.
И тогава няма да има подобни глупави спорове - на кой му е най-голям ................. двигателя.

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от toto » 31 окт 2008, 13:54

Това което предлагаш е много хубаво на терория, но само на теория.
На практика едва ли производителите ще се разберат да си споделят разработките, а и така се губи индивидуалността на автомобилите. Аз ако искам да си купя примерно Audi или VW и вътре знам, че има някакъв двигател примерно на Fiat или Reno няма да посмея да купя Audi-то или и да го купя сигурно цял живот ще ме е яд.
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 31 окт 2008, 14:07

toto написа:Това което предлагаш е много хубаво на терория, но само на теория.
На практика едва ли производителите ще се разберат да си споделят разработките, а и така се губи индивидуалността на автомобилите. Аз ако искам да си купя примерно Audi или VW и вътре знам, че има някакъв двигател примерно на Fiat или Reno няма да посмея да купя Audi-то или и да го купя сигурно цял живот ще ме е яд.
Ако искаш Ауди си купуваш такова, но с двигател 2.5 дизел на Ауди.
Ако искаш да е 2 литра пак ще е Ауди, но двигателя ще е на Алфа ромео и т.н.
Не е необходимо да си споделят разработките. Всеки прави един двигател, но той е най добрия в своя клас.
Както в момента в Пежо 308 вграждат дизели на Форд, а както знаем французите правят добри дизели.
Изтещелия кара новия Лансер, но е с двигател на VW. Питай го дали е доволел или не.
Глобализация приятелю, какво да се прави.

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител

Мнение от isoiso » 31 окт 2008, 18:11

Така е след 10г само ще си мислим, че караме различни коли :lol: за съжаление. И Додж Калибър е с двг VW както и Ауди и Шкода и Сеат:shock: Пежо 4007 е всъщност Мицубиши Аутлендър :shock: Тойота Айго, Ситроен С1 и Пежо 107 са една и съща кола :shock: баничарките да не говорим :shock: Шевролет и Деу и Опел са едно и също :shock: Рено Трафик е Опел Виваро :shock: Мазерати, Ферари и Алфа 8с са с един мотор :shock: Ламборджини е на Ауди, Ролс Ройс на БМВ и още десетки подобни примери мога да дам. Всичко стана адската каша *00124*

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 01 ное 2008, 11:52

toto написа:Добре де какво толкова го хвалите този комън-рейл и кой пръв го е използвал в автомобил?
Ти си много интересен. Всички марки имат комънрейли, ти викаш кво кат са го измислили... Вземи повози се малко, карай и поддържай Алфа и тогава говори колко се чупи. 156 е един страхотен автомобил и ще си сложи в джобчето твоето Ауди 2.5
Изображение

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител

Мнение от isoiso » 01 ное 2008, 12:03

cossy написа: Вземи повози се малко, карай и поддържай Алфа и тогава говори колко се чупи. 156 е един страхотен автомобил и ще си сложи в джобчето твоето Ауди 2.5
*00134* *00134*
Да живее ALFA ROMEO
Да живее FORD
Да живее дружбата между тях :) и между нас _friends_

Потребителски аватар
designer
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2008, 19:12
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V / Citroen Xantia 1.8 8V

Мнение от designer » 01 ное 2008, 21:22

Колега, май не четеш предишните отговори по темата. :) Точно там ясно е написано, че VAG минават на комън-рейл (т.е разработката на FIAT) и се отказват от своята помпа-дюза. Между другото въпросното 3.0 TDI също е комън-рейл, всъщност AUDI въобще не изпозлват помпа-дюза в момента.
Изображение

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от toto » 02 ное 2008, 09:04

cossy написа:156 е един страхотен автомобил и ще си сложи в джобчето твоето Ауди 2.5
Е не това беше върхът на всичко. Вече виждам, че няма смисъл и дума повече да казвам.
Да се сравнява ауди с алфа е просто смешно. Все едно да сравняваме кон и магаре.
Ама много сте ми интересни. Една Alfa 156 98-ма година струва 7 000лв. Едно A6 98-ма сигурно е поне 13 000 - 15 000 лв. И сега какво излиза по вашата логика? За половината пари мога да си купя по-хубава кола ли?

Хайде някой да ми обясни хората с възможности (който могат да си купят каквато кола си поискат) защо си купуват Mercedes, BMW и Audi, а не си купуват примерно Alfa или Fiat или някакво друго италиянско возило?
Изображение

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител

Мнение от cossy » 02 ное 2008, 13:33

Купуват си марка мой човек, марка :) Алфата е спортен автомобил, а не бизнес и затова му пада така и цената. Да не говорим, че още 60-те години е имало двувалки Алфи, но как да е, то комънрейла не те впечатли, че това ли... Да не зачекваме темата кой е по-по-най... казвам ти, Алфа jtd 2.4 ще бие твоето Audi 2.5. Kaто мощност са почти 1:1 но Аудито е по-тежко с около 200кг ;)

п.п. А, още нещо, че щях да забравя ;) Карал съм Ауди А6 2.5 TDI, както и 156 2.0 ТS
Изображение

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител

Мнение от isoiso » 02 ное 2008, 13:39

Хората с възможности си купуват много марки коли :wink: И да ти кажа с тия 3 марки не е голяма работа да изкочиш, вече се хвърлят на много по екзотични машини :!:
на светофара ще отнесеш много повече погледи с тази
Изображение

отколкото с тази >:D<:

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 02 ное 2008, 22:11

имам ли пари -никви аудита никви беемвета
един мустанг шелби 12 цилиндров
имах възможността да видя наживо обикновен мустанг 8 цилиндров ,само ако знаете как бръмчи и как ускорява
направих му и една фотосесия
Изображение Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
Cougar
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH

Мнение от Cougar » 03 ное 2008, 00:17

Който е чел историята на Форд, знае, че господин Форд е искал да направи евтина, издръжлива и достъпна за всички кола :)
Продавам си колата !

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от toto » 03 ное 2008, 09:11

cossy написа:Алфата е спортен автомобил, а не бизнес и затова му пада така и цената.
*00120*
Изображение

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител

Мнение от cossy » 04 ное 2008, 09:25

Нищо градивно в темата не видях от тебе до тук... Всеки следващ твой пост с емотиконка отива в коша >:D<:
Изображение

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от toto » 04 ное 2008, 09:50

Нарочно сложих само усмивка, защото ако си бях изказал мнението едва ли щеше да бъде разбрано. Пък и по принцип знам, че с модераторите не се спори :)
Както и да е тук сте много срещу мен. Няма как да разберете моите виждания. Няма да пиша и да ви преча повече по темата.
Алфата е най-великата кола, фиатът и той е много готин!
Аз и останалите хора ще си караме строшените аудита и VW-гени...
Изображение

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител

Мнение от cossy » 04 ное 2008, 10:15

Чакай сега, кой е казал, че Аудито е строшена кола?! Казвам ти, че Алфа 2.4 и Ауди 2.5 Алфата ще бие. А6 си е страхотен автомобил, спор няма...
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 04 ное 2008, 11:22

Ако аз бях модератор, темата щеше да е 2 страници максимум и отдавна да е заключена.
Който си харесва Ауди или Алфа Ромео да си вземе една колица (ама нова) и да влезе в съответния форум и да си пише колкото си иска колко е велика неговата кола. Ама май само си биете пръстите по клавиатурата. "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го напровиш."

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”