копчето за задния багажник

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 13:54
Модел на автомобила: fiesta 1.8 16v dohc 92г.
Status: Извън линия

копчето за задния багажник

Мнение от spas aleksov » 21 ное 2008, 22:08

братлета искам да попитам,като натисна копчето за отваряне на багажника тои не се отваря и се налага да го помпам по няколко пъти. Отзад почистих клемичките които са на самият капак и допирните на тях,дори и самото копче го свалих и почистих,но пак сащият ефект. Ако някои може да помогне да пише,благодаря предваритело!!! колата е фиеста 18 doch 16v 92г.

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Re: копчето за задния багажник

Мнение от kriki » 22 ное 2008, 01:45

Здравей колега не съм сигурен къде точно е проблема на твоята фиеста но мога да ти дам насоки какво да провериш и съм сигурн че след това ще намериш къде ти е проблема, само трябва да си последователен. Ще ти е необходима пробна лампа (може и с уред ама на мен ми е по лесно с лампа) ако нямаш е добре да си купиш все ще има за какво да я ползваш, апък и струва 2; 3 лева . В някои магазини и казват фазомер за кола. Да започнем с предпазителя №25 - 10/15 ампера (червен или син) на контакт и в двата му края трябва да има ток,ако е здрав минаваме към ключа - влиза ли ток в него и излиза ли като го натиснеш.ако излиза проверяваш дали стига до контактните пластини от зад - тези които си чистил.ако и там има сбали контактната с-ма от капака обърни внимание на кабелите които тръгват от нея че имат навика да се пречупват и да се крепят само на изолацията ако са здравищте се налойи да се затвориш в багажника и да меришкакво става. Ако от контактната с-ма излиза захранване мериш на буксата на моторчето(като мериш по капака задължително си хвани масата на лампата за купето а не за капака).Ако и на машинката има провери и надругият у кабел. Ако има и на двата знаши нямаш маса на капака ако има смо на единия е добре за всеки случай да се хванеш мейду двата кабела на машинката, ако светне отново а машинката не реагира значи титрявба нова машинка.

ПП аз бих почнал директно о контактната с-ма която е монтирана на купето. Ако можеш да снимаш бутона на таблото и да му качиш снимката тук ще съм ти благодарен, че аз си мислих че бутона се намира до скоросния лост а май в крайна сметка ще се окаже че е до бутона за подгревателя на задното стъкло. Благодаря предварително и успех с търсенето

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 23 ное 2008, 19:37

колега,точно така е,намира се до скоростния лост. Мерси за информацията ще я пробвам другата събота или неделя,утре ще направя снимка на копчето и ще ти я пратя:)

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 28 ное 2008, 00:29

Ако можеш да запишеш каталожният му номер и да го пратиш заедно със снимката ще е още по добре

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 30 ное 2008, 21:07

колега извинявам се за забавянето,но имах малко препядствия и чак сега съм на линия.Това е копчето,а каталожен номер незнам от къде да го взема.Ако ме насочиш,няма проблем,ще го търся.

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 30 ное 2008, 21:09

ето това е копчето,нямах време да го снимам на светло,но се надявам да се ориантираш.
Прикачени файлове
копче.JPG
(45.54 KБ) Свален 613 пъти

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 30 ное 2008, 22:31

Мерси за снимката колега, що се отнася до каталожният номер напосан е отстрани на самият бутон, за пример на мондеото каталожният номер на едно от капачетата е 97BB 13K732 BBW Нещо такова се търси в задачата. А ти откри ли какъв е проблема при теб?

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 01 дек 2008, 21:29

колега,ще гледам тия дни да го сваля да погледна,а що се отнася до моия проблем-просто тия дни не ми оставя никакво време да се занимавам,но мисля събота или неделя да му отделя време докато не е застудяло.Ще го сваля и ще ти пратя номера ;):

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 01 дек 2008, 21:53

Все сме така аз едни тампони ги сменях цяла година. Не се притеснявай за номера като търсиш проблема тогава го виж няма смисъл да вадиш копчето 10 пъти аз не бързам

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 28 яну 2009, 17:53

значи колега това е буксата на която пише 18828 056614488рма!!!
Прикачени файлове
28-01-09_1721.jpg
(8.58 KБ) Свален 376 пъти

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 28 яну 2009, 17:58

а това е самото копче,на което пише-8544 19B514 АА2bc,ако мога да ти помогна с нещо,съм на разположение. аз сега се сетих за този мои проблем и като го махнах да видя номера и като го записах,го сложих и сега от рас си отваря,всеки път направо незнам какво стана,но е перфектно. сориии за забавянето,но имах едно премесване и голяма бъркотия беше:)
Прикачени файлове
28-01-09_1720.jpg
(10.08 KБ) Свален 357 пъти

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител

Мнение от kriki » 31 яну 2009, 21:06

благодаря колега така или иначе не ми и спешно. Дано да не спира но ако спре вече ще знаеш че проблема е или в бутона или в буксата към него ;):

Потребителски аватар
spas aleksov
потребител
потребител

Мнение от spas aleksov » 01 фев 2009, 19:22

е да,то аз понеже свалях да правя копчето за мъглата(работеше когато си поиска) и свалих и това копче да го почистя,свалих го,почистих пъпките и никакъв ефект,дано се задържи така.Ако има нещо,пиши!!!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”