Интересен проблем!

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!
Status: Извън линия

Интересен проблем!

Мнение от dydo » 29 ное 2008, 12:47

От една седмица горе долу имам проблем със светлините, които се активират при включване и изключване на алармата, както и когато колата работи и се отвори някоя от вратите, т.е. светлините които светят при включени аварийни. Та за какво става дума:
При запален автомобил и когато се отвори вратата, почват да светят аварийните. Това добре, но като се затвори вратата, тези светлини продължават да си светят-вече не примигват като аварийни, а си светят постоянно. Същата история се получава и когато включа алармата или я изключа. Светлините светват в момента на централното заключване или респективно отключване и не изгасват. Доста трябва да я ръчкам /отварям врати, затварям врати, задържам бутона за аварийните и т.н./ докато се оправи. Мислех си, че няма нищо общо с алармата, тъй като вече дезактивирана, при отваряне на врата при запален автомобил, се получава така. Ама едно момче ми каза, че принципно така правели китайските аларми. Само те при отваряне на вратите включвали аварийни светлини при запален автомобил. Било от алармата, залепнало не знам какво си реле или нещо такова.
Някой да е имал подобен проблем?

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Re: Интересен проблем!

Мнение от kriki » 30 ное 2008, 23:14

Привет колега проблема при теб наистина е в релето за светлините на алармата, просто залепва и мигачите ти остават да светят, най- добрият ремонт е с ново ама първо виж точно какво е то, обикновенно се намира вътре в самата аларма

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 01 дек 2008, 23:20

Ами днес жената понеже си взе два дена отпуск и я закарала на майстор, та онзи и предложил дали да я прави или да отреже някаква жица, дето алармата ще си работи, само няма да светка при активиране и деактивиране, както и да светят аварийните светлини при отворена врата на запален автомобил. Връщам се аз от работа, гледам на паркинга червената лампичка на алармата си работи. Тъй като нямах ключове, а и не ми се занимаваше, реших утре да проверя, дали поне пиука при активиране и деактивиране, че жена ми не помни. И ще я сритам, пък да видя дали ще засвири. Ако всичко е наред, не ми пука, че при активация и деактивация не светят светлините.

Потребителски аватар
petermr
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2008, 08:20
Модел на автомобила: mondeo kombi-1,6, 16v zetek E-97y12m

Мнение от petermr » 02 дек 2008, 17:13

Ако е откачен кабела,който захранва мигачите(аварийните)-то те няма да светят,но проблема с алармата ти си остава.Релето,което е залепнало може в последствие да ти направи друг проблем.(рядко се случва,но....)-така,че най-добре е да се смени релето.А иначе би трябвало да нямаш ядове със самата аларма.

Потребителски аватар
petermr
потребител
потребител
Регистриран: 17 май 2008, 08:20
Модел на автомобила: mondeo kombi-1,6, 16v zetek E-97y12m

Мнение от petermr » 02 дек 2008, 17:15

......и само за майтапа-кого ще сриташ да видиш дали ще засвири....жената или колата?

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 03 дек 2008, 12:46

1. Алармата си работи, т.е. ако се разклати колата, та си свири. При активиране и дезактивиране си пиука, само дето не присветват светлините на мигачите.
2. Аварийните си работят, както при запален автомобил, така и при изгасен, т.е. както трябва да са.
3. Мигачите си работят.
Дано по-натам нещо не се случи, но за сега няма никакви ядове. Всичко е ток и жици 8)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”