Объркани кабели на свещите ?!?

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Lenux
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp
Status: Извън линия

Объркани кабели на свещите ?!?

Мнение от Lenux » 08 дек 2008, 03:17

Здравейте колеги. Става въпрос за Скорпио 2.9 V6. Скоро му свалях свещите да ги поизчистя и след като ги сложих работата на мотора се обърка още повече.Мисля си да не съм объркал някой кабел и да не съм ги сложил по реда им.Моля ако някой знае как е реда на кабелите нека сподели. Ще бъда благодарен ако някой може да постне една снимчица или схема за да се ориентирам по добре. Благодаря предварително!
Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
".. bigger is better ... "

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Re: Объркани кабели на свещите ?!?

Мнение от Nikola Iordanov » 09 дек 2008, 17:43

Колега реда на работа на 6 цилиндровите двигатели е 1-4-2-5-3-6 тека трябва да подредиш кабелите на делкото и на двигатела . За първи цилиндър при ве образните двигатели се брои първия от дясната страна на агренажния ремък. Или от дясно се намират 1, 3 и 5 ти цилиндар а от ляво 2, 4 и 6 ти. Дано това да те ориентира. Успех....
Последна промяна от Nikola Iordanov на 19 дек 2008, 22:24, променено общо 1 път.

Nikola Iordanov
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6

Мнение от Nikola Iordanov » 09 дек 2008, 18:23

Колега и още нещо ако не си объркал кабелите погледни във лулите дето се набучват на свещите вътре има едни ламаринки те защипват едно тънко кабелче то прегаря и колата започва да прекъсва . Ако и това не е вкарай я някъде на тъмно запали я да работи и гледай дали по някой кабел не пробягват искри ток по цялата му дължина . Ако има такъв е за смяна .Тези светещи кабели се усещат най много при колите с газови уредби на бензин върви на газ прекъсват и без причина се сменят свещи а проблема се решава със смяна на кабелите.

Потребителски аватар
Lenux
потребител
потребител
Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp

Мнение от Lenux » 18 дек 2008, 23:17

Благодаря много за съветите и за инфото което ми даде. При първа възможност ще я погледна пак защото напоследък нямам минута свободно време и ще отразя резултатите :)
Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
".. bigger is better ... "

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”