Модул за управление на ел. стъкла - Фокус

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Des
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 16:41
Модел на автомобила: Ford Focus 1,6 Zetec
Status: Извън линия

Модул за управление на ел. стъкла - Фокус

Мнение от Des » 17 дек 2008, 09:43

Здравейте,
Имам някакъв особен проблем с ел. стъклата - всяко се държи по различен начин - едното се вдига и сваля на прекъсвания, другото се сваля само и се вдига с копчето натиснато в посока сваляне, 3тото се вдига и сваля когато само реши... Някой има ли идея къде точно стои електрониката за управлението на стъклата и откъде мога да си намеря такова нещо? Колко струва ориентировъчно?

focusfocus
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V

Re: Модул за управление на ел. стъкла - Фокус

Мнение от focusfocus » 17 дек 2008, 15:19

кой модел е копчето!

този
http://cgi.ebay.co.uk/98-04-FORD-FOCUS- ... 240%3A1318" onclick="window.open(this.href);return false;

или този

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2001-04- ... leQ5fParts" onclick="window.open(this.href);return false;

виж да не е нещо замърсено или дали кабелите не дават някъде на късо, както и при колоката на вратата.
При първия вид има малко електроника

втория си е чиста механика. с ел релета.

Цените ги виждаш.

П.С. Имам едноо изгоряло от първия вид, Изгорих го собственоръчно като се опитвах да си сменя втория вид с първия, но се отказах. В действителност второто ме кефи повече как седи на вратата.

Des
потребител
потребител

Мнение от Des » 17 дек 2008, 15:53

За съжаление е от първия вид. Самият блок за управление заедно с бутоните ли си върви? Защото и от другите, които са на самите врати поведението е същото => не е от копчетата на шофьорската врата...

focusfocus
потребител
потребител

Мнение от focusfocus » 17 дек 2008, 16:38

Принципно от ключа (предния) отива към модула в компа на колата, но е малко вероятно да е там повредата.

Свали само предния ключ, и виж дали другите врати бачкат без него. Мисля че на твоя тип задължително трябва да минават през ключа защото е направен с с реленца и кодиращ механизъм(да използват по млако кабели). сваля се елемнтарно.

в дупката на дръжката има една капачка. с малка отверка я сваляш, развиваш болчето и трябва да излезе тапицерийката с копчето. оттам нататък е ясно. Не се сваля цялата врата.

по метода на изключването виж да не е някой от другите бутони заял на включено и да блокира другите.

Моя изгорял ключ е точно от първия тип.

Des
потребител
потребител

Мнение от Des » 18 дек 2008, 13:31

Благодаря много за отговора, ще проверя това. От вчера единият джам заработи от самосебе си, но другият взе че отказа съвсем:)) Чудя се само дали задните би трябвало да могат да се свалят/вдигат с едно натискане и могат ли и те да се "обучат", както предните, щото аз не успявам да ги науча ;;):

focusfocus
потребител
потребител

Мнение от focusfocus » 18 дек 2008, 17:32

ако задните стъкла са със същите стрелки като предните, т.е. една дебела и една тънка може, ако са само с по една стрелка(наоре и надолу) неможе

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”