ключе за алармата на фиестичката
- askoTAS
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 10:09
- Модел на автомобила: fiesta1.3/lexus is 600 hi
- Status: Извън линия
ключе за алармата на фиестичката
имам еди такъв проблем с фиестичката нея карам много и ми е паднал акомулатора. има фабрична аларма на която има /би трябвало да имам/ ключ и сам чул че ако реша да свалям акомулатора е добре да изключа алармата и тогава, щото можело да има проблеми - незнам! ако някой може да даде конкретен отговор ще съм мнго благодарен или ако знае как и от каде да се здобия с вапросното ключе.
продавам си фиестата 0877960765
нищо земно неми е чуждо!
нищо земно неми е чуждо!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: ключе за алармата на фиестичката
Зависи от алармата.
Има аларми с независимо захранване на сирената и като сваляш акумулатора трябва с ключето да изключиш вътрешния акумулатор. В противен случай ще вие докато падне напрежението му, а това може да отнеме един два часа.
Други аларми имат скрит "секретен" бутон или някакво устройство, което блокира алармата и при поставянето на акумулатора в последствие няма да започне да свири. С това бутонче или ключе както му казваш алармата минава в сервизен режим (за случаите когато вкарваш колата в сервиз).
Това обаче няма да ти намали консумацията. Бих ти препоръчал да измериш тока на консумация от акумулатора и да помислиш за едно изправителче 12-13 волта със същия ток на консумация и да подава едно поддържащо напрежение докато стои 2-3 месеца в гаража например.
Има аларми с независимо захранване на сирената и като сваляш акумулатора трябва с ключето да изключиш вътрешния акумулатор. В противен случай ще вие докато падне напрежението му, а това може да отнеме един два часа.
Други аларми имат скрит "секретен" бутон или някакво устройство, което блокира алармата и при поставянето на акумулатора в последствие няма да започне да свири. С това бутонче или ключе както му казваш алармата минава в сервизен режим (за случаите когато вкарваш колата в сервиз).
Това обаче няма да ти намали консумацията. Бих ти препоръчал да измериш тока на консумация от акумулатора и да помислиш за едно изправителче 12-13 волта със същия ток на консумация и да подава едно поддържащо напрежение докато стои 2-3 месеца в гаража например.
- askoTAS
- потребител
добре само че от кабели абсолютно нищо не разбирам. алармата няма никакви бутони за изключване или нещо подобно/ поне аз не знам за такива/. по скоро се надявам да намеря ключе.
нищо земно неми е чуждо!
нищо земно неми е чуждо!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Най-добре отиди при някой алармаджия. Те знаят коя аларма какво има и къде какво се крие.
- askoTAS
- потребител
това ок! ама си мислех да се справа сам /заедно/.
нищо земно неми е чуждо!
нищо земно неми е чуждо!